Sumu

Lisätty sivulle: 2012-03-08

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Sumu
24.6.2012 Sumu sai kodin Turusta.

***

1/2014 Sumu asustelee nykyään Huittisissa.

***

Narttu, noin 6kk koitihoidossa Somerniemellä(Somero)

Kuulumisia kotihoidosta:

28.5.2012 Viikko on mennyt Sumun kanssa ja tyttö on reipastunut silmissä ja nukkuu yöt kainalossa ja kun tulee kuuma kylläkin tosi harvoin menee jalkopäähän jatkamaan uniaan. Remmissä kävelyn oppi maanataina viikko sitten Sirun hyvällä opastuksella. Tekee myös pissat ja kakat remmissä jo. Syö hyvin ja leikkii jo kovasti leluilla ja Sirun kanssa ja meitin vanhusten kanssa. Aivan mahtava pakkaus ujo vielä on mutta ei pahasti, menee jo tutustumaaan jopa vieraassa paikassa eri ihmisiin.

Kuvistakin näkee että ilme on jo toinen ja vettä ei pelkää eikä edes painepesuria. Pesin mattoja sunnuntaina ja jätin ulko-oven auki ajattelin, että jos Sumua alkaa pelottaa, siinä se oli mukana koko ajan. Sit hajos pesuri ja jatkettiin käsipelillä ja sitten neiti olikin jo kovasti avuksi makaamalla mattojen päällä:)`

Tähän neitiin kannattaa tulla tutustumaan, tästä saa oivan lenkkikaverin joka lenkin jälkeen on oiva sohvaperuna. Ihan mahdoton ei olisi koti ainoana koiranakaan. Soittele hoitomammalle niin sovitaan treffit:)

Yksinoloa on harjoiteltu 2-4h sirun kanssa ja tytöt ovat löytyneet täydessä unessa olohuoneen sohvalta eikä edes matot ole olleet rullalla eikä mitään ääntä ole kuulunut jättäessäni yksin:)

21.5.2012 Lisätty Sumulle uusia raikkaita kuvia pesun jälkeen.

19.5.2012 Kävin Sumua moikkaamaassa Suomeen tulon jälkeen. Sumu on sopeutunut hoitokotiinsa hyvin ja tulee loistavasti toimeen hoitokodin muiden koirien kanssa. Luonteeltaan Sumu on rauhallinen, toki pentumaisen leikkisä. Hihnakävelya tyttö ei vielä hallitse, mutta sitä ollaan parhaillaan opettelemassa hoitotädin avustuksella. Hieman arkuuttaa tytössä vielä näkyy, mutta Sumu tulee uteliaan ystävällisesti tutustumaan uusiin ihmisiin. Tyttö tulee varmasti kiintymään kovasti omaan perheensä. Sumulla on myös pilkettä silmäkulmassa ja hän päätti piilottaa erään koirankatsojan kengät. Mitään vahinkoa kengille ei tehty, mutta ne täytyi noutaa puskasta. Sumu ei turhia hauku. Sumusta ei välttämättä kasva kovin isoa, tytöllä on nyt kokoa n. 45 cm ja painoa noin 20 kg ja ulkonäöltään Sumu muistuttaa paljon austraaliankarjakoiraa. Ihanaiseen tyttöseen saa mieluusti mennä tutustumaan hoitokotiin.

27.4.2012 Lisätty Sumulle uusia kuvia.

3.4.2012 Lisätty Sumulle uusia kuvia.

8.3.2012 Sumu(Rapla) on noin 3,5 kuukauden ikäinen pentu viiden pennun sarjasta. Isä on Australian karjakoira ja äidin puolelta löytyy tiibetinmastiffiä sekä sakemannia. Häntä ei anneta ensimmäiseksi koiraksi eikä kaupungin vilskeeseen.

Sumu on tottunut muihin koiriin vaikka on arempi kuin sisarensa lumi niin silti vauhtia ja vaaratilanteita riittää, sisäsiisteys ei ole hallinnassa ja hihnassa kulkeminenkin on outoa puuhaa eli kodissa on aloitettava kaikki ihan alkutekijöistä.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnastaja. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.