Sulo

15.11.2022

Alkuperä: Suomi

05.11.2023  Sulo sai oman kodin 

08.10.2023

Nuori monirotuinen Sulo etsii uutta kotia. Sulo ottaa vieraat vastaan pari kertaa haukahtaen kuin ilmoittaen että tulija on huomattu. Tulee itse tutustumaan vieraaseen ja ottaa vastaan rapsutuksia tai vaihtoehtoisesti palaa omien touhujensa pariin. Sulon rotuperimästä löytyy appenzellinpaimenkoira, viiriäiskoira ja sileäkarvainen noutaja. Luonteeltaan ystävällinen, leikkisä ja energinen poika. Tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, myös leikatut urokset ovat kelvanneet leikkikavereiksi. Tulevassa kodissa olisikin hyvä olla nuorehko koirakaveri odottelemassa jonka kanssa voisi leikkien purkaa isommat energiat pois. Sulo viihtyy ulkona erittäin hyvin, tykkää juoksennella sijaiskodin aidatulla pihalla, leikkiä omilla leluillaan tai vaihtoehtoisesti hoitaa pihamaalla kaivuutöitä joita saakin ahkerasti sitten sijaiskoti täytellä.
Yksinolo sujuu ilman ongelmia, ei ole tehnyt mitään tuhoja, poika käyttää ihmisen poissaoloajan leväten.
Hihnassa meno on turhankin reipasta, vetää hihnassa ja tarvitsee tähän koulutusta runsaasti jotta lenkkeily olisi mielekästä puuhaa molemmille, koiralle ja omistajalle.
Noutajamaiseen tapaan tykkää kanniskella tavaroita, tällöin saattaa murista mutta luovuttaa tavaran käskystä ilman ongelmia. Ruokakupin ääressä saattaa myös murista muttei erityisemmin vahdi kuppiaan, saattaa poistua hetkeksi ja palata ruokailemaan ilman murinoita, antaa myös ottaa kupin pois ongelmitta. Kupin pois ottamisella on testattu osoittaako koira aggressiivista käytöstä ja tätä ei Sulolla ole sijaiskodissa esiintynyt.
Nenätyöskentely on ollut Sulolle mielekästä puuhaa, poika on myös käynyt metsässä etsimässä kanttarelleja hyvin tuloksin. Vielä pitäisi opettaa että pelkkä etsiminen ja ilmaisu riittää, kerääminen jäisi ihmiselle vaikka Sulo haluaisi tässäkin asiassa olla tehokas. Sulosta saisi varmasti hyvän harrastekoiran johonkin mukavaan harrastukseen esimerkiksi jäljestämiseen. Sulolle etsitään liikunnallista aikuiskotia joko rivi-tai omakotitalosta. Tulevan omistajan tulee sitoutua huolehtimaan päivittäin koiran runsaasta liikunnan, aktivoinnin ja koulutuksen määrästä. Suloa ei luovuteta lapsiperheeseen eikä ensimmäiseksi koiraksi. Aktiivinen poika joka tykkää myös viettää lepohetkiä ihmisen vieressä sohvalla. Sulo on sisäsiisti ja sijaiskodissa Hämeenlinnassa johon poikaan pääsee sovitusti tutustumaan.