Sulo

19.05.2020

Alkuperä: Suomi

02.07.2023  Sulo sai kodin

16.06.2023

Komea uros collie Sulo etsii uutta kotia. Sulo tervehtii uudet ihmiset ensin ohimennen haistellen ja palaa hetken päästä tutkimaan tarkemmin. On luonteeltaan ystävällinen ja avoin, lähtee ongelmitta vieraankin mukaan lenkille. Lenkillä meno on reipasta ja melko äänekästä, haukahtelee erilaisille asioille kuten ohiajavat autot ja vastaantulevat koirat sekä ihan muuten vaan ilmoittaakseen olevansa lenkillä. Stressaantuu helposti hälinästä ja tästä syystä Sulolle haetaan kotia ainoastaan maaseudun rauhasta.
Tykkää olla kaikessa toiminnassa mukana ja nauttii kovasti erilaisista tehtävistä kuten halkojen kantaminen liiteristä ja rennosta tokoilusta pihapiirissä. Viihtyy myös aidatulla pihalla makoillen, seuraillen lintuja taivaalla ja rapinoita pellon laidalla. Liian tylsä elämä aiheuttaa Sulolle turhautumista jolloin kotona on alati haukkuva ja helposti ahdistuva koira vatsaongelmineen joten pelkäksi sohvaperunaksi Sulosta ei ole. Tarvitsee tekemistä, aktivointia ja liikuntaa pysyäkseen tasapainoisessa mielentilassa.
Yksinolo onnistuu ilman ongelmia, toki sijaiskodissa on ollut koirakaveri joten täysin yksin Sulo ei ole ollut.
Autossa Sulo matkustaa alun ihmettelyn jälkeen hyvin, alussa on hieman levoton mutta olo tasaantuu matkan edetessä.
Sulo tulee toimeen toisten koirien kanssa ja tulevassa kodissa olisikin hyvä olla koirakaveri odottelemassa. Paras vaihtoehto kaveriksi on sosiaalinen ja leikkisä narttu. Kissoihin suhtautumisesta ei ole tietoa. Lasten leikeistä Sulo voi stressaantua sen verran helposti ettei poikaa sijoiteta ihan pienten lasten perheeseen, vanhempien jo yli kymmenen vuotiaiden kanssa elo voisi olla jo helpompaa. Koiralle tulee osata antaa sen tarvitsema oma tila ja rauha.
Sulolle etsitään kotia omakotitalosta maaseudulta, jossa ilmoitushaukut eivät häiritse naapuria ja missä on häiriötekijöitä olisi mahdollisimman vähän. Tulevan omistajan tulee sitoutua huolehtimaan koiran päivittäisestä runsaasta koulutuksesta, aktivoinnista ja liikunnasta. Suloa ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.
Sulo on sisäsiisti ja sijaiskodissa Hämeenlinnassa jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan.