Spannu (nyk. Naksu)

Lisätty sivulle: 2007-01-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Spannu (nyk. Naksu)
4/2006 Spannu sai kodin.

***

Kuulumisia kodista:

1.4.2016 Kuvakuulumisia 10 vuotiaasta Naksusta! Vielä tassu nousee ja vauhtia riittää. Vaikea ymmärtää, että on jo iäkäs, kun käytökseltään on hyvinkin nuorekas. Hyvää kuuluu, joskin hieman alkaa väri muuttua harmaammaksi, etenkin kuonossa ja silmien yläpuolella. Toivotaan, että on vielä paljon hyviä vuosia edessä :)

25.10.2010 Hei, Laittelenpa pitkästä aikaa vähän Naksun kuulumisia ja muutaman kuvankin. Naksulle kuuluu kaikinpuolin hyvää. On edelleen oikea sylivauva ja nukkuu yöt sängyssä peiton alla. Etenkin nyt, kun tuli inhottavat kylmät kurakelit. Naksua inhottaa lähteä lenkille, kun sataa vettä, mutta kun laittaa kurapuvun päälle, niin kyllä se kävelee, vaikka siitä todellakin näkee, miten sitä inhottaa, kun kastuu. Naksu on aina ollut oikea prinsessa :)

Kesällä Naksusta näki, miten tykkäsi, kun oli lämmin. Naksu on aina ollut herkkä palelemaan, mutta kuuma sille ei kovin herkästi taida tulla. Meille muutti kuukausi sitten paikalliselta eläinsuojeluyhdistykseltä kissanpentu. Naksu adoptoi pennun heti omakseen, nuolee sen naaman ja muutenkin hoitaisi kovasti, kun toinen on niin pieni. Ohessa vielä kuvia meidän lauman yhteiselosta. Naksu on hoivaajaluonne, kuten kuvista näkee :)

21.11.2009 Kerroin aikaisemmin suunnitelmistamme ottaa toinen koira Naksulle kaveriksi. Meille kotiutui juhannuksen jälkeen welsh corgi cardigan narttu Nella. Nella on syntynyt 5.5.2009. Nellan tulon jälkeen Naksu leikki ekat pari viikkoa, ettei edes huomaa koko pentua, vaikka pentu epätoivoisesti yritti hakea Naksun huomiota. Oltiin jo varauduttukin siihen, että Naksu tarvii aikaa totutella siihen, ettei enää ole meidän ainut “prinsessa”. Parin viikon jälkeen Naksu alkoikin ottaa Nellaan kontaktia. Ensin ihan vähän vaan ja heti komensi, kun pentu meinasi villiintyä. Pikkuhiljaa neitosista kuitenkin tuli mitä parhaimmat ystävät, alkoivat nukkua vierekkäin, leikkivät yhdessä ja nuolivat toistensa silmiä ja kuonoja :) Nykyään selvästi nauttivat toistensa seurasta ja kyllä niille onkin toisistaan seuraa ihan todella paljon. Naksukin tajusi, että Nella jää tänne ja siihen on totuttava. Naksu on edelleen meidän “prinsessa”, joka nukkuu yöt peiton alla. Nella on meidän toinen “prinsessa”, joskin selvästi hieman itsenäisempi, kuin Naksu :)

Muutama kuva tyttöjen yhteiselosta :) Yksi on aika alkuaijoilta. -Kati ja karvakorvat

13.1.2009 3-vuotis synttäreitä odotellaan. Naksu on meidän silmäterä ja pakko myöntää, että vähän hemmoteltukin. Naksu on tosi herkkä palelemaan ja nukkuukin yönsä meidän vieressä sängyssä, peiton alla. Nyt, kun on ollut kovempia pakkasia, Naksua ei ole voinut viedä ulos ilman haalaria (ohessa kuva, kun ollaan ulkoilemaan lähdössä). Haalari päällä tarkenee ulkoilla, mutta ilman haalaria seisoo vain tärisemässä, ei tahdo oikein kävellä.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Naksu saa oman koirakaverin loppukeväästä/ alkukesästä. Varattiin viime kesänä Welsh corgi cardiganin pentu, jota tosin ei vielä ole laitettu alullekkaan. Toivottavasti pentu tulee yhtä hyvin juttuun meidän kanin kanssa, kuin Naksu. Naksu on ehkä maailman kiltein koira, mitä nyt hieman arka vieraita koiria kohtaan, mutta koskaan ei ole ollut vihainen kenellekkään.

Terveenäkin Naksu on pysynyt. Ekana kesällä neidillä oli silmätulehdus, mutta sen jälkeen ei ole muuta ollutkaan (täytyy koputtaa puuta), lukuunottamatta paria vatsatautia, joista on selvitty ihan kotikonstein. Ohessa muutama kuvakin.
Terveisin -Naksu perheineen :)

1.11.2007 Me jouduttiin käydä ostamassa Naksulle haalari, kun alkoi ilmat viilenemään niin paljon, ja välilä, kun tuuli käy, neitiä paleltaa kovasti. Talvipakkasilla ei taatusti tarkene ilman haalaria. On siis ihan Hurtan haalari, fleecevuori ja kaikki. Vuoren saa onneksi irtikin, niin että ohuempaa osaa voi käyttää myös kurahaalarina.

Naksu on saanut uusia kavereita nyt kun pikkusiskon glenninpentu on kasvanut tarpeeksi pysyäkseen edes jotenkuten Naksun vauhdissa. Toisella siskolla on kolmikuinen cavalierinpentu, josta tulee Naksun lenkkeilykaveri, kun vähän kasvaa. Myös naapurin kaksi mäyräkoiraa ovat Naksun mielestä niin kovin
ihania! Tuttavuutta on tehty myöskin Teemun veljen collien kanssa. Sitä Naksu vähän pelkää vielä, kun toinen on niin innokas. Huomaa, että neiti alkaa aikuistumaan, kun edellisen juoksun aikana oli pojille aika ärhäkkä. Muuten niin kiltti, eikä kenellekään sano pahaa sanaa. Ihan hyvä tietysti, että ajaa liian innokkaat ihailijat tiehensä. :)Ohessa muutamia kuvia, kun oli siskon kamera lainassa. Mukaan on päässyt myös meidän belgianjättivauva, jolla alkaa olla ikää jo 8 kuukautta ja joka kovasti on alkanut Naksua kosiskelemaan. Pupu nuolee Naksua ja Naksu pupua. Joskus pupu on kantanut jopa porkkanansa Naksulle. Oikea pariskunta…Joulua odotellessa-Kati ja Naksu–

15.7.2007 Hei, Nyt meilläkin kamera taas toimii. Joten laitanpa muutaman kuvan. Yksi kuva myös Naksun uudesta pupukaverista, tästä meidän pikku-belgianjätistä, joka tosiaan on vielä aika pieni. Vähän päälle 4 kuukautta vanha. Tosi kivasti tulevat toimeen keskenään. Naksu nuolee pupun korvia ja seurailevat toisiaan paikasta toiseen. On kyllä tosiaan aivan mahtava koira, oikea halinalle! -Kati ja Naksu

03/2007 Hei kaikille, Miten sisarusten kevät on lähtenyt käyntiin? Johan koiruudet ovat kohta olleet vuoden Suomessa, nopeasti on aika mennyt. Vielä äsken tuo oli niin kamalan pieni…

Täällä perhoset ovat taas suuri ihmettelyn aihe. Ollaan nyt tällä viikolla käyty metsässä joka päivä, kun sielläkin taas pääsee liikkumaan, kun on lumet aika hyvin sulaneet. Neitonen jahtaa perhosia ihan onnessaan! Tosi hyvin kuitenkin tottelee, uskaltaa pitää vapaana. Tosin vain metsässä. Vihellyksestä tulee luokse heti.

Puroakin tuo ihmetteli. Se kun lorisi niin kivasti :D Ja keppiä noutaa tosi hienosti. Naksu oppii uutta todella nopeasti. Ikävä kyllä, on oppinut jopa joitakin ovia avaamaan.. Eihän niitä tarvi, kun kahvasta painaa ja jos on herkästi ja oikeaan suuntaan aukeava ovi, niin neiti saa sen auki. Onneksi ei sentään ulko-ovea saa itse auki.

Tänään ulkoiltiin kaninkin kanssa. Naksu vahti kovasti. Sillä tulee heti kamala hätä, jos joku vieras menee kanien luokse, eikä hän itse pääse. Tosi hyvin osaa kanien kanssa olla, ei jyrää niitä alleen, eikä ikinä ole ollut vihainen niille. :) Myös hamsteria osaa ihmetellä lasin läpi. Muutama kuva liitteenä! Keväisin terveisin -Kati ja Naksu (Spannu)

30.7.2006 Heips, Meidän kesä on mennyt oikein kivasti. Spannu rakastaa veneilyä! Lehmäsaaressa oltiin pari viikkoa sitten. Tyttö oli oikein nätisti, koko matkan nukkui ja saaressa meno olikin hurjaa. Kyllä tuo liikkuva vesi on ihmeellistä, sitä ei tarvitse tassulla löträtä, että liikkuu. :D Nyt ei olla neitiä punnittu, mutta veikkaisin, että jonkun 12-13kg painaa, kun silmätulehduksen aikaan (ennen juhannustako se oli) neidillä oli painoa kymmenisen kiloa ja sen jälkeen on ihan kiitettävästi kasvanut. Meille tuli tänne perheenlisäystä vähän aikaa sitten. Ostin kaksi kaninpoikasta. Spannu rakastaa niitä! Neiti tahtoo nuolla pupuja koko ajan ja aina, kun tulee vieraita, juoksee Spannu heti sen huoneen ovelle, missä puput on. Ilme on ihan “kattokaa mulla on pupuja”. :)

Puolivuotissynttäreitä täytyy varmaan jotenkin juhlistaa. Jospa ostaisi tuolle neidille jonkun lelun, mitä ei niin helposti rikotakkaan. Oma tyyny sille ainakin pitäisi ostaa, kun neiti ei voi nukkua, ennenkuin on retuuttanut tyynyn hyvään asentoon. Lisää kuvia täältäkin, kun saadaan hyviä! Terveisin Kati ja Spannu

***

Narttupentu

KUVAUS: Suller, Susie ja Spannu ovat sekarotuisen emon ja amerikan cockerspanielin sekoituksia. Pennut pääsevät Suomeen huhtikuun puolivälin tietämillä, kun sirutus- ja rokotusmääräykset täyttyvät. Todella reippaita ja suloisia pentuja, jotka ovat tällä hetkellä hoitokodissa Tallinnassa.