Snoopy

12.02.2023

Alkuperä: Viro

26.05.2024  Snoopy sai oman kodin

23.03.2024

Upea nuori rottweiler mix Snoopy etsii koirakokemusta omaavaa kotia. Snoopy on hieman epävarma joissakin tilanteissa, ihmisiin suhtautuu pääsääntöisesti ystävällisesti, mutta kiihtyy näissä tilanteissa helposti. Tällöin hyppii ihmistä vasten ja ottaa kiinni vaatteista, rauhoittumiseen menee hetki eikä aina osaa itse rauhoittua vaan tarvitsee siihen apua.
Snoopyn koulutus on jäänyt harmillisesti kesken, nyt sijaiskodissa tehdään paljon töitä erilaisten haasteiden purkamiseksi. On selvästi saanut paljon periksi käyttämällä ääntään murahtaen ja tehden valenäykkäisyjä, komentaa herkästi jos joitain asioita kieltää. Päivä päivältä on tullut kuitenkin edistystä käytöksen parantumisessa ja luottamus kotihoitajaan kasvaa päivittäin.
Yksinolo tuottaa pojalle vaikeuksia, hätääntyy yksin jäädessään, itkee ja haukahtelee tai pahimmassa tapauksessa huutaa ihmisen perään. Voi myös tehdä pieniä tihutöitä, kuten pureskella sohvatyynyä tai mattoa, yksinoloa harjoitellaan päivittäin sijaiskodissa ja tämä tuntuukin olevan Snoopyn isoin ongelma. Tulevan kodin tuleekin jatkaa yksinolo harjoituksia heti koiran kotiuduttua.
Autossa matkustaa ilman ongelmia, hypähtää mielellään auton kyytiin ja seuraa matkan etenemistä.
Tulee melko hyvin toimeen toisten koirien kanssa, leikit voivat helposti yltyä villeiksi jos leikkikaveri ei osaa asettaa vauhdille rajoja. Samanikäisten urosten kanssa alkaa uhoilemaan, joten ei sijoiteta uroksen kaveriksi. Vanhempi narttu voisi hyvin sopia Snoopyn kaveriksi, joka osaa asettaa nuorelle pojalle rajoja ja opettaa käytöstapoja. Mikäli tulevassa kodissa olisi koirakaveri odottamassa, tulee koirien tavata ainakin kerran ennen kotiutuspäätöstä.
Hihnalenkillä kävelee nätisti, vastaantulevia koiria voi jäädä tuijottamaan eikä liiku, vastaa rähinään jos toinen aloittaa, ei kuitenkaan aggressiivisesti, enimmäkseen on intoa ja menisi mielellään tutustumaan kaikkiin.
Snoopy on tutulle ihmiselleen kiltti ja kuuliainen poika joka tarvitsee johdonmukaisen ohjaajan. Tykkää käyttää nenäänsä paljon joten pojasta varmasti olisi hyväksi harrastekoiraksi. Pelkäksi sohvakoristeeksi Snoopysta ei ole, kyseessä on energinen paketti.
Snoopylle etsitään koirakokemusta, mieluiten juurikin kyseisestä rodusta omaavaa aikuiskotia rivi-tai omakotitalosta. Tulevan omistajan tulee sitoutua huolehtimaan koiran päivittäisestä runsaasta liikunnan, aktivoinnin ja koulutuksen määrästä. Ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi eikä lapsiperheeseen.
Snoopy on sisäsiisti ja sijaiskodissa Helsingissä jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan. Snoopy on tuotu pentuna Virosta Suomeen yksityisenä tuontina.