Skidi

2013 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.11.2023  Skidi sai oman kodin 

28.10.2023

Pieni chihuahuamix Skidi etsii uutta kotia. Skidi tulee reippaasti ovelle tulijaa vastaan, siirtyy sitten taaemmaksi odottelemaan omaa rapsutusvuoroaan. Tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa, isompia koiria hieman väistelee mutta mitään ongelmaa ei ole ollut. Hihnassa kävelee hienosti, vastaantulevan koiran aloittaessa haukun, Skidi kyllä vastaa siihen, muuten ei ole rähjännyt toisille koirille. Tottelee myös hienosti kun haukunnan pyytää lopettamaan, saattaa silloin katsahtaa taluttajaansa hieman arvostelevasti mutta jatkaa matkaansa reippaasti eteenpäin. Tutkii mielellään kaikki lenkin varrella olevat hajut ja monesti herraa saa pyytää jatkamaan matkaa, tällöin voi myös olla havaittavissa paheksuvia katseita taluttajaa kohtaan joka ei selvästi ymmärrä tärkeää tutkimustyötä.

Automatkustaminen sujuu hienosti, ei ole pahoinvoiva eikä pidä meteliä, tarkkailee matkan tapahtumia omasta kuljetushäkistään.
Skidillä on hieman ylipainoa ja sijaiskodissa onkin ikävästi laitettu poika dieetille, painoa pyritään pudottamaan tasaiseen tahtiin kiinnittämällä huomiota ruokavalioon ja lisäämällä liikunnan määrää. Skidi on aina paikalla kun jossain kuuluu rapinaa ja erityisesti silloin kun ääni kantautuu keittiön suunnalta. Harmikseen paikalle saapuessaan ei namipaloja irtoa, ainoastaan kehuja kuinka monta askelta tuli jälleen kerättyä paikan päälle tassuttelusta.
Skidille etsitään kotia rivi-tai omakotitalosta jossa olisi rauhallinen, pienehkö, sosiaalinen narttukoira odottelemassa. Skidi on tottunut elämään toisen koiran kanssa, aiempi koirakaveri suureksi suruksemme lähti äskettäin enkelikoiraksi sateenkaarisillalle joten nyt olisi herralle hakusessa mukava narttu kaveriksi. Skidi tulee toimeen kouluikäisten lasten kanssa, ihan pienten lasten vilkkaaseen elämään herra ei ikänsä vuoksi enää sovi.
Skidi on sisäsiisti ja sijaiskodissa Helsingissä jonne herraan pääsee sovitusti tutustumaan. Painoa on tällä hetkellä 5,2kg ja tulevan kodin tulee sitoutua kiinnittämään huomiota ruokavalioon jotta painoa saadaan pudotettua.