Sissi

2016 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sissi sai kodin 13.06.2018

 

19.11.2018 kuulumisia kodista:

” Hei! Reilu viikko takana kun saimme laumaamme jälleen yhden perheenjäsenen Rekuilta 😀 Aran Sissi-koiran kotiutuminen on alkanut hyvin ja rohkeus kasvaa päivä päivältä. Mallia nuorelle arkajalalle näyttää reipas Kenny-koira 8v, joka saapui Rekuilta meille 1/2017. Olimme ensimmäisinä päivinä positiivisesti yllättyneitä, kuinka nopeasti Sissi oppi luottamaan uusiin ihmisiinsä, syömään, rentoutumaa jne koska olimme varautuneet paljon suurempaan työhön Sissin luottamuksen saavuttamiseksi. 🤗

Emäntä oli viikon “karvamammalomalla” tutustuttamassa Sissiä uuteen kotiin ja ympäristöön, sekä lauman muihin jäseniin, jotka ottivat Sissin epäilyksittä vastaan – kissat eivät olleet moksiskaan vaan kävivät heti nuuhkimassa uutta tulokasta ja marsut eivät Sissiä juuri kiinnostaneet :D Huomenna on Sissillä edessä ensimmäinen päivä, kun molemmat palvelijat ovat koko päivän töissä, joten muutaman tuhottavan aktiviteettilelun olemme Sissille päiväksi varanneet – kahtena aamuyönä/aamuna virkeä nuori Sissi on viihdyttänyt itseään ennen lenkille lähtöä koirien peiton sisuksia nyhtäessä sekä lelujen vanusisuksia tutkiessa, mutta muuten Sissi on käyttäytynyt kuin enkeli.

Jokaisella koiralla on oma luonteensa, ja Sissi on selvästi aamuvirkku toisin kuin toinen koiramme… Viikonlopun aamulenkeille voikin ampaista ensin Sissi neidon kanssa ja myöhemmin Kennyn kanssa jahka herra rauhassa heräilee, heh. Lenkeillä ollaan kaikki vielä vähän varuillaan kun varsinkin hämärällä takaa lähestyvät autot/rekat sekä ohi kävelevät ihmiset voivat jännittää neitosta liikaa, jolloin hän liimautuu Kenny koiran kylkeen tai painelee mahdollisimman kauas pientareelle kyhjöttämään kunnes jännitys laskee. Asustellaan rauhallisella asuinalueella, mutta reippaasti koitetaan kävellä taajaman vilinöiden, koulun ym. ohi otta Sissi tottuisi ettei satunnaiset ympäröivät hulinat haittaisi yhtään menoa, mutta hyvää balanssia elämän ääniin tuo pitkät metsä/niittylenkit jolloin ei tarvitse olla niin skarppina. :)

Koirapuistossa on Sissillä aina ilo irti ja ihana nähdä tytsyn kirmaavan iloisena kavereiden kanssa häntä heiluen, paikka jossa kaikki pelot unohtuvat, uskalsi jopa vierasta ihmistä käydä tervehtimässä pienen rohkaisun jälkeen. Päivä päivältä siis edistystä ja hyviä kokemuksia kartuttamaan kaikki yhdessä. Ihanaa talvea Rekuille ja terveiset täältä Sissiltä ja hänen uudelta perheeltään.🐾😀 “

 

***

Sissi on kaunis tyttö, jonka luottamus ihmisiin on kokenut kovan kolauksen. Tyttö on alkuvuoden kierrellyt kylänraitteja, saanut pennut ja lopulta paikallisen löytöeläinkodin kautta siirtynyt Rekuille kotia etsimään. Sissin pennut ovat jo saaneet omat kodit ja nyt olisi Sissin vuoro. Sissi on arka, erityisesti miehiä tyttö aristelee, mutta rauhallisella lähestymistavalla ja Sissin ehdoilla tyttöä pääsee myös miespuoleiset rapsuttelemaan. Sissi tulee toimeen toisten koirien sekä kissojen kanssa ja uudessa kodissa olisikin hyvä olla rohkea koirakaveri, josta Sissi voisi ottaa mallia. Hihnassa Sissi kävelee hienosti vetämättä, eikä välitä vastaantulevista koirista. Pyöriä tyttö vielä arastelee, mutta tässäkin on jo tapahtunut edistystä. Ennen Sissi oli valmis säntäämään mihin tahansa, kunhan pääsisi pakoon, nykyään pyörän voi ohittaa hienosti vaikka se vieläkin hieman epäilyttää. Sissin kanssa tehdään jatkuvasti töitä, jotta pelkotilat saataisiin purettua ja tässä onkin menty hienosti eteenpäin. Uuden kodin tulee kuitenkin olla varautunut siihen että pelkotilat voivat uusiutua ja niitä tulee silloin työstää uudestaan. Sissi on oikein leikkisä tyttö ja nauttiikin kovasti saadessaan juosta koirapuistossa toisten koirien kanssa. Sissin tulevalta kodilta odotetaan kokemusta aroista koirista ja arkuuden vuoksi Sissiä ei sijoiteta pienten lasten perheeseen. Sissi on sijaiskodissa asuessaan tottunut kerrostaloelämään, mutta ihanteellinen koti tytölle olisi joko rivi-tai omakotitalossa, rauhallisella asuinalueella. Sissin sijaiskoti muutti maalle, ja tyttö on nyt sijaiskodissa Pukkilassa. Sissi on sisäsiisti, korkeutta on n.45cm ja painoa 23kg.