Sirkku (nyk. Foxy)

Lisätty sivulle: 2009-09-09

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Sirkku (nyk. Foxy)
23.9.2010 Foxy sai kodin Ulvilasta.

***

Kuulumisia kodista:

7.10.2011 Tuli vuosi täyteen kun Foxy meille tuli ja kaikki on mennyt hyvin. Foxy on aivan ihana ja tulee uusia ihania piirteitä esiin. Autoa ei pelkää enään vaan hyppää autoon mielellään(ensialkuun oli täysityö, pelkäsi kovasti ja töitä tehtiin paljon sen eteen). Tuli taas todistettua, että kun saa luotua lujan luottamuksen koiraan niin ei ole mitään hätää. Toisiin koiriin normaali käyttäytyminen, ei aloita rähinää mutta jos sellainen tulee niin Foxylta löytyy “ruutia”. Metsässä kävellään paljon ja Foxy tykkää. Voi kun tietäisi mitä rotua Foxissa on(moni on kysynyt onko saksanpaimenkoiraa), oppimisessa on innokas ja halukas oppimaan ja oppii aika nopeasti.

20.11.2010 Foxi voi erittäin hyvin! Ulkoillaan paljon, syö todella hyvin:) Foxi ei ole arka, tutustuu mielellään ihmisiin ja jos vain haluaa silittää, halailla niin Foxi tykkää. Foxi on hieno tyttö!

***

Narttu, noin 2v.

7.9.10 Sirkku on energinen narttu.

Kuulumisia kotihoidosta:

Virumaan tarhalla Sirkkua kutsuttiin nimellä Foxy joten päätimme pitää tytöllä tämän jo sille tutuksi tulleen nimen :) Foxy on asustellut meillä nyt viikon. Kaikki on mennyt todella hienosti. Foxy tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Itselläni yksi nuori uros ja noin parivuotias Anni-neiti. Yhteiselo on sujunut ilman ongelmia.

Foxy pestiin heti kun kotiin päästiin ja neiti nautti pesusta selvästi. Kynnet antaa leikata ilman suurta taistelua. Ruokaansa ei vielä ainakaan puolusta ja meidän lapset (7 ja 9 vuotiaat) saavat tehdä kaikkea. Foxy nauttii läheisyydestä ja on todella miellyttämishaluinen. Se todella nauttii ihmisten huomiosta. Ainut asia joka on teettänyt paljon töitä on sen pelko autoa kohtaan. Se matkustaa kiltisti autossa, ei kärsi pahoinvoinnista. Mutta autoon saaminen teettää hieman töitä. Aluksi se meni tolaltaan jo auton lähellä, takaluukun aukaisu aiheutti jo paniikin. Nyt menee jo omaehtoisesti tutkimaan autoa ja avonaista takaluukkua.

Olimme viikonlopun mökillä ja se matkusti 400 km kiltisti autossa. Omat koirat haukku kaikkea mahdollista autossa, Foxy kokeili kerran haukahtaa mutta totesi sen olevan hölmöjen hommaa ja lopetti. Terv. Foxyn sijaisperhe

28.8.2010 Sirkku siirtyi Virumaan tarhalta Suomeen kotihoitoon.

5.8.2010 Lisätty Sirkulle uusia kuvia.

12.7.2010 Sirkku oli edelleen oma iloinen ja touhukas itsensä kun tapasimme sen tarhalla. Työntekijä kuitenkin kertoo Sirkun olevan jo hetkittäin melkoisen stressaantunut ja juoksevan häkissä levottomana edestakaisin. Sirkun kodin löytymisellä onkin jo kova kiire.

7.6.2010 Sirkku on jälleen hyvässä kunnossa ja iloinen ja touhukas tyttö onkin. Sirkku ottaa minut erittäin ystävällisesti vastaan ja hetken päästä napsautan Sirkkulle talutushihnan ja lähdemme kävelylle. Sirkku kävelee lenkillä kyllä reippaasti mutta on täysin hallittavissa jo ihan näppärän kokonsa puolesta. Kaikin puolin mukavan oloinen tyttö jolle soisi jo sen oman ihmisen. Lisätty kuvia.

9.2.2010 Näpsäkän kokoinen Sirkku se vaan odottelee kotiaan. Sirkku jakaa nykyään häkkinsä toisen nuoren nartun, Fridan, kanssa ja neitojen yhteiselo sujuu mukavasti. Sirkku on rauhoittunut todella paljon sitten viimenäkemän ja lenkillä sitä joutuu jopa hiukan houkuttelemaan kävelylle. Osittain tämä varmasti johtuu siitä, että tarhalla on nyt pulaa ruoasta ja Sirkku onkin laihassa kunnossa.

Namit kelpaavat toki vallan mainiosti ja rapsutukset vasta mukavia onkin. Takaisin häkkiinsä ei Sirkku olisi millään halunnut mennä ja neitonen pyristelikin vastaan ihan tosissaan. Ruoan avulla löytyi neidosta kuitenkin yhteistyötäkin :D Sirkun olisi hyvä päästä tarhalta omaan kotiin opettelemaan “normaalia” elämää.

9.9.09 Virumaan tarhalla oleva Sirkku on noin vuoden ikäinen vilkas narttu ja noin 50-55cm korkea. Sirkku hyppii ketjun päässä innokkaana kun menen sitä katsomaan ja sinkoilee innoissaan ympärilläni. Otamme kettutytön lenkille ja yllättäen se rauhoittuu ja keskittyy haistelemaan tien viertä tarkasti. Saan sen huomion nameilla kyllä nopeasti, mutta tytössä riittää vauhtia ja uteliaisuutta tutkia ympäristöä joten ei se kauan jaksa kerralla keskittyä.

Neidistä saa varmasti kivan kaverin pienelläkin koulutuksella, kun jaksaa aluksi panostaa sen oikeanlaiseen aktivointiin ja tarjota neidille fyysisen rasituksen lisäksi tekemistä nenälle ja aivoille. Hihnassa kulkeminen vaatii vielä harjoittelua, vaikka Sirkku onkin täysin hallittavissa kokonsa puolesta.
Tyttöä voi todella kuvailla sanalla iloinen ja kiltti. Se on hyväntahtoinen tarmopesä, joka touhuaisi mielellään omistajansa kanssa. Se vaikuttaisi tulevan toimeen myös toisten koirien kanssa. Sirkku on myös kaunis ja siro hieman pientä sakemannia muisuttava koira.

Sirkku luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi tytöllä on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus 180 euroa. Sirkku on tuotu Suomeen edelleen välitettäväksi tuotavien eläinten maahantuontivaatimuksia noudattaen, ja siitä on tehty ilmoitus Eviralle.