Sipsu

Lisätty sivulle: 2011-03-28

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Sipsu
28.9.2011 Sipsu on löytänyt kodin Suomesta.

***

Steriloitu narttu, noin 4v.

16.5.2011 Lisätty Sipsulle uusia kuvia.

28.3.2011 Sipsulla, kuten monella muullakin virolaisella koiralla, on vartiointitausta. Sipsu eleli ison uroksen kanssa erään yhtiön pihalla. Kun yhtiö lopetettiin, pariskunta sai kodin vanhan miehen luota. Valitettavasti mies kuoli ja koirat päätyivät Pärnun tarhalle.

Sipsu on ystävällinen koira, joka sopii mainiosti harrastuskaveriksi. Neiti ei ole varsinaisesti arka koira, mutta saattaa hieman ujostella uusia ihmisiä. Leikkiaitauksessa Sipsu kulki pitkään häntä heiluen ja nenä maassa, kunnes yht äkkiä pysähtyi ja alkoi innoissaan kaivaa lumista maata. Lumen alta paljastui vanha luu, jota neiti ylpeänä jäi syömään. Sipsu on helposti ruualla motivoitavissa, ja jostain mielenperukoilta löytyi myös istu-käsky. Nakin perässä Sipsu suoritti testimuodossa myös yhden agility-esteen.

Sipsu kaipaa omaa perhettä tai ihmistä, joka viettää tytön kanssa aikaa yhtäläisesti pitkillä metsälenkeillä ja rapsutellen tätä sohvan nurkassa. Sipsu on leikkisä, mutta ei kuitenkaan yliaktiivinen tai sähläävä. Kun neitiä leikittää, vastaa Sipsu vauhdikkaalla hännän huiskunnalla ja innostuksella. Kun taas Sipsua alkaa rapsuttamaan, tyttö rentoutuu ja painaa päänsä syliin.

Tulevalta kodilta odotetaan jonkin verran koirakokemusta, ja mielellään luontoon liittyvää harrastusta, johon Sipsu voisi liittyä. Vaellus, jäljestys, agility tai vastaava sopisi sirolle Sipsulle loistavasti. Tytössä on myös se ujosteleva puoli, joten kotiutumiseen pitää antaa tarpeeksi aikaa.

Tuleva omistaja noutaa Tallinnasta. Sipsu luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi Sipsulla on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Sipsu tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.
Kulukorvaus 250 euroa.