Simona (nyk. Mona)

Lisätty sivulle: 2013-10-03

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Simona (nyk. Mona)
11/2013 Simona sai oman kodin Vantaalta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

28.3.2014 Mona on nyt ollut meillä puolisen vuotta ja asettunut kaikin puolin taloksi. Portaita mennään kuin vanha tekijä ja kaikki pihamme ympärillä liikkuva haukutaan rehvakkaasti. Välillä ehkä vähän liiankin innokkasti, sillä Mona kirmaisee usein haukkumaan myös naapureita, jotka liikkuvat omilla pihoillaan. Toivottavasti kesän tullen kun ihmiset ovat enemmän ulkona Mona hiffaisi, että on ihan okei, että ihmisiä on ympärillä – muussa tapauksessa joudumme aitaamaan omaa pihaamme niin, ettei pötkylä pääse livahtamaan naapurijahtiin. Sinällään tässä ei ongelmaa, sillä naapurimme ovat toivottaneet Monan lämpimästi tervetulleeksi ja lähimmän naapurin sanoin; on kiva on kun on koirakin tontilla… =)

Ruuan suhteen Mona on edelleen HYVIN nirso. Mitkään koirille tarkoitettu valmistuotteet eivät kelpaa, parhaiten uppoaa kypsennetty liha ja broileri ihan sellaisenaan. Nappulat menee hyvin satunnaisesti. Usein tarjoan Monalle jauhelihaa ja riisiä, mutta esim. sisäelimiä en kyllä niihin laita, joten hiukan aina arveluttaa tuo ravitsemuspuoli, mutta hyvin Mona näyttäisi voivan ja ulosteet on pieniä ja kiinteitä. Pitänee vaan jatkaa etsimistä jos löytyisi Monalle maistuva nappula.

Kivasti siis menee, Mona on aivan täydellisesti meille sopiva koiruus. Kesää odotellaan jo kovasti. =)
Mukavinta on ollut nähdä, miten hyvin Mona tulee toimeen naapurin kollikissan kanssa; hyvin usein kun lähdemme iltakävelylle Monan kanssa, katti lähtee meidän mukaamme ja kiertää iltalenkin meidän kanssamme.

22.11.2013 Kuvaterveisiä Monalta!

***

3-vuotta

3.10.2013 Simona on tuotu Tallinnan tarhalle pienten pentujensa kanssa. Simona on valmis lähtemään omaan kotiin, kunhan pennut on ensin vierotettu ja tyttö on toipunut steriloinnista.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus on 250 euroa.