Simo

28.04.2016

Alkuperä: Suomi

22.04.2024  Simo sai kodin 

08.04.2024

Suloinen mäyräkoira Simo etsii uutta kotia. Simo saapui yhdistykselle kotia etsimään omistajan elämäntilanteen muutoksen vuoksi. Simo on uusia ihmisiä kohtaan hieman hitaasti lämpiävä, Simon täytyy saada itse tutustua uuteen ihmiseen omaan tahtiinsa, ensimmäisenä ei kannata olla tekemässä tuttavuutta, muuten herra kaikkoaa kauemmaksi.
Simo tulee toisten koirien kanssa toimeen, haluaa kuitenkin olla kaiken huomion keskipisteenä oman ihmisensä kanssa joten sijoitetaan mieluiten ainoaksi lemmikiksi mahdollisten ongelmien välttämiseksi.
Simo on omistushaluinen omasta ihmisestään, ilmaisee murinalla ja haukunnalla jos Simon mielestä tärkeän ihmisen mennään liian tykö, samoin omii mielellään myös sohvaa ja tuleekin murisemaan mikäli hänen paikallaan istutaan. Tätä ikävää tapaa työstetään sijaiskodissa nyt pois, Simolle on asetettu kielto sohvalle sekä siirretään toisaalle jos ilmenee omistushalukkuutta liikaa. Tästä herra on selvästi ollut hieman nyreissään, edistystä on kuitenkin tapahtunut joten säännöt toimivat. Simon kohdalla tuleekin olla johdonmukainen, kielletty on kiellettyä vaikka siitä herra Simo olisi eri mieltä, onkin suositeltavaa että koiralla on ihan oma paikkansa missä voi rentoutua.
On alkanut leikkimään palloilla, aiemmin ei niistä juurikaan välittänyt, näin saa kulutettua energiaansa lenkkien lisäksi.
Hihnassa kävelee reippaasti omaan tahtiaan, välillä jää hieman taka-alalle, joillekin koirille saattaa hihnassa haukkua.
Simo on kovasti herkkujen perään, on helposti motivoitavissa niiden avulla koulutuksessa.
Innostuessaan voi ottaa käsistä kiinni, ei lujaa mutta pienten lasten kanssa voisi vahinkoja sattuakin, koira ei myöskään ole tottunut lapsiin ja tästä syystä emme luovuta Simoa lapsiperheeseen.
Simolle etsitään koirakokemusta omaavaa aikuiskotia mielellään rivi-tai omakotitalosta rauhalliselta asuinalueelta. Tulevan kodin tulee antaa aikaa koiran kotiutumiselle, ensimmäiset viikot on vielä tutustumista ja tällöin voi esiintyä tekstissä mainittuja haasteita joista ajalla ja johdonmukaisuudella koulutuksella pääsee eroon.
Simo on sisäsiisti ja sijaiskodissa Vantaalla jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan.