Silja (nyk. Bella)

Lisätty sivulle: 2007-05-01

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Silja (nyk. Bella)
3.6.2007 Silja sai kodin Raumalta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

18.1.2009 Kyllä Bellan kanssa elämä on tosi mukavaa. Kurjaa on vain, kun ei saada kutinaa, ihottumaa kuntoon joka on vaivannut jo yli vuoden. Syötän joka toinen pv. kortisoni tabl. kun muuten raapisi ihonsa ihan vereslihalle. Ollaan yritetty ruokailussa barffia muttei ole auttanut. Homeopaattisia hoitoja muös kokeiltu huonolla menestyksellä. Nyt pitäisi otattaa kilpirauhaskoe.

Syksyllä poistettiin Bellalta kohtu ja leikkaus meni ihan hyvin. Bella on kyllä tullut paljon varmemmaksi mitä oli tullessaan. On kyllä ed. epävarma, jos vieras aikoo koskea niin silloin murisee, mutta jos ei kiinnittä huomiota ja saa rauhassa omaan tahtiinsa tutustua, niin menee ihan ok. Ja jos vielä viitsii heittää keppiä tai palloa, on varma että saa hänestä kaverin, on meinaan niin innoissaan etsimään. Hajuaisti on kehittynyt ihan uskomattomasti. Ilmeisesti ei päässyt entisessä elämässä käyttämään hajuaistiaan, kun ensin etsinnät ei meinannut tuottaa tulosta millään, ja nyt ei tahdo saada niin hukattua ettei nopeasti löytisi!! Paukku arkuus ikävä kyllä vaivaa ja sitä on tarkoitus alkaa hoitaa. Olen saanut cd:n jolla voisi ruveta antamaan siedätyshoitoa arkuuteen. Lenkkeilyssä on vielä hieman hankalaa, kun aina ei onnistu toisten koirien ohittaminen siististi vaan alkaa vetää kohti vastaan tulevaa koiraa. Onnex kuitenkin aika hyvin tottelee ja saan pidettyä homman hallinnassani. Ja nöyrä hän on, jos rikkoo sääntöjä on heti “pyytämässä” kovasti anteeksi nuolemalla ja anteeksi pyytävällä katseella. Voimia edelleen arvokkaaseen työhönne!

25.6.2008 Bellan kanssa kaikki on sujunut todella hyvin. Bella oppii nopeasti uudet asiat ja tykkää oppimisesta, kaikenäköisiä temppuja se jo osaakin :) Bella on ollut meillä nyt noin vuoden ja siihen on mahtunut paljon asioita, esimerkiksi muutto kaupungista “maalle”. Nyt täällä vähän syrjemmässä Bella voi usein vapaana pihalla.

Aamuisin aina Bella tulee minun mukaan päästämään hevoset ulos ja päivisin se on tallihommissa mukana sekä illalla päästämässä hevosia sisälle! Myös pupuja Bella tykkää seurata ja yrittää saada niitä leikkimään, mutta ne pakkaa juoksemaan karkuun ;) Mutta kuitenkin yliveto Bellan mielestä tuntuu olevan kääpiöhamsterit, joita se jaksaisi vahtia monta tuntia putkeen. Ilman vahdintaa ei kuitenkaa hamstereiden kanssa ei voi jättää, kun se saattaa syödä ne. Tappoi Bella kuitenkin kerran tallilta hiiren!

Bella leikkii usein Safin kanssa, enoni sakemanni, joka asuu naapurissa. Aina se ei kuitenkaan ole leikkituulella ja irvistelee Safille, kun se haastaa leikkiin mukaan! Mutta välillä ne menee taas täysillä pitkin tonttia toistensa perässä :) Bella tulee myös todella hyvin toimeen isosiskoni Jennan koiran Bonan kanssa. Se on narttukoira ja myöskin löytöeläinkodista otettu, tosin Viipurin puolelta. Bella tuntuu tulevan vielä paremmin Bonan kanssa toimeen kuin Safin.

Kuitenkin yksi ikävä juttu myös on tullut. Bellalla on paha allergia pölylle ja homeelle yms. Mikään ei tunnu auttavan siihen ja jollei sille anna kortisonia, niin se raapii itseltään kaikki karvat ja ihon ihan rikki. On kokeiltu homeopaattisia lääkkeitä ja muita, mutta ei ole auttanut. Nyt täytyy miettiä jatkoa, kun ei kortisoniakaan voi loputtomiin syöttää. T. Jonna

10.7.2007 Kävin Bellan luona vierailulla uudessa kodissa. Bella tunsi minut vielä kun menin. Oli jotenkin yllättyneen oloinen. Otti heti makupalat kun tarjosin. Bellalla on kaverina naapurin sakemanni-uros. Juoksivat elämänsä onnessa ympäri tonttia. Ihanaa katsella kun koirat voi olla vapaana, leikkiä ja temmeltää.

Bellalla on kuulemma mennyt hyvin. On hyvin kotiutunut ja tulee kotiväen kanssa hyvin juttuun. Alkuun oli pientä varovaisuutta miesten suhteen, mutta nyt jo tutut miehet ovat kavereita. Mieleeni jäi Bellan katse, kun olin lähdössä ja muut olivat jo menneet pihaan takaisin. Istuin autossa ja Bella katsoi aivan kuin suoraan silmiini tiukka katse silmissään. Hetken se seisoi siinä paikallaan ja kuin olisi miettinyt; mä kuulun tänne, en lähde sun mukaas. Bella otti loikan ja juoksi Arja-Liisan perään kotiin. Tällaiset tilanteet antaa paljon, kun näkee kodittoman onnellisena uudessa kodissaan. Se valaa uskoa ja toivoa tähän rescue työhön. Heidi RR

***

Narttukoira, noin 3v.

2.5.2007 Silja on kiltti ja ihmisrakas koira, joka rakastaa rapsutuksia. Silja osaa kulkea hihnassa kohtalaisen hienosti, mutta toisinaan hieman vetää. Silja on samassa häkissä pentujen kanssa. Leikkiaitauksessa tyttö innostui, kun heiteltiin palloa. Silja juoksi aina hakemaan pallon, toi sen takaisin, istahti ja tiputti pallon jalkojen eteen odottaen uutta heittoa. Käskystä Silja sen sijaan ei halunnut istua. Lenkillä vastaan tuli Roy, Silja kohtasi herran uteliaana, mutta kiltisti. Silja näyttäisi tulevan toimeen ainakin urosten kanssa.

1.5.2007 Silja on noin 3-vuotias narttu säkä n. 55 cm Tuotu Loomade Hoiupaikin tarhalle 4.4.2007 Silja oli sidottuna puuhun, kun tarhan rankkuri kävi hakemassa hänet. Kahden päivän päästä synnytti pennut. Pennut noin kuukauden ikäisiä. Emo valmis omaan kotiin noin 9.6.-07 aikoihin.

Kulukorvaus 100 € Tuleva omistaja noutaa koiran yhdistyksen avustuksella Tallinnasta.