Siiri

Lisätty sivulle: 2008-06-23

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Siiri
7.7.2008 Siiri sai kodin Turusta Ros koiran kaverina.

***

Kuulumisia kodista:

7.7.2010 Siirille kuuluu hyvää. Siiri on saanut kaverikseen Lucy-kissan. Siirin harrastuksiin kuuluu maastohaku ja harjoittelemme parhaillaan Varsinais-Suomen pelastuskoirissa ihmisten etsintää. Siiri on myös harrastanut agilitya sekä käynyt rauniokurssilla.

18.9.08 Siiri on aloittanut koirakoulussa. Toisinaan koulussa on mennyt paremmin ja toisinaan huonommin. Lähtökohdat huomioon ottaen omistaja on oikein ylpeä Siirin edistymisestä. Siiri tulee itse katsomaan ihmisiä ja on mukana vieraiden joukossa, eikä enää kökötä yksin nurkassa.

Siiri on alkanut harjoitella palveluskoirapuolen liikkeitä ja niiden sujuminen paranee pikkuhiljaa. Siiri osaa istua ja mennä maahan sekä olla perusasennossa. Seuraamista harjoittelemme. Myös tännetulo onnistuu hienosti. Suurin haasteemme on ollut kontaktinotto, joka on petraantunut myöskin pikku hiljaa. Viime kerralla oli ensimmäinen kerta, jolloin Siiristä oikein näki, että nauttii koulutuskentällä ja alkaa yhä enenevissä määrin vapautumaan vaikka vieraita ihmisiä onkin ympärillä. Koirakaverit ovat Siirin mielestä paljon mukavempia. Toki Siiriä on sosiaalistettu monin eri tavoin ennen koulutuskentälle menoa. Siiri on tutustunut moniin eri ihmisiin ja remontoinnin ääniin. Viikonloppuna on tarkoitus lähteä Siirin kanssa harjoittelemaan kaupungissa liikkumista, vaikka vilkkaiden teiden vierellä olemmekin liikkuneet.

Siirin lempipuuhaa on leikkiä Rossin kanssa, juosta jo puidussa viljapellossa sekä olla omistajien kanssa köllöttelemässä sängyssä. Tämä talvi on tarkoitus harjoitella perustottelevaisuutta ja sen jälkeen jos se Siiristä mukavalta tuntuu suunnata kulkumme kohti agilityharjoituksia tai maastolajeihin.

18.7.08. Siiri on sopeutunut uuteen kotiinsa hyvin. Uudet asiat pelottavat, mutta niihin totutellaan pahaillaan. Tyttö on alusta alkaen ollut sisäsiisti ja lenkit sujuvat hienosti. Loppukesästä Siiri on menossa koirakouluun.

***

Narttupentu, noin 3kk

23.6.2008 Siiri on löydetty kadulta 3 muun pennun kanssa. Muut pennut ovat saaneet kodin, mutta Siiri on jäänyt jäljelle. Siiri on odottanut kotia Tallinnan tarhalla n. 1,5 kk. Siiri on vielä hieman arka jakaessaan häkin kolmen rasavillin pennun kanssa, mutta pitää kovasti ihmisseurasta kunhan ensin hieman tutustuu.