Siili

28.05.2020

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi

Koirakokemusta kotia etsii pieni omapäinen Siili

Siilistä otetaan kyselyjä vastaan tällä hetkellä AINOASTAAN sähiköpostitse. Kerrothan kattavasti millainen koti sinulla olisi Siilille tarjota. Vastaan sähköposteihin parin päivän sisällä.

27.12.2023

Suloinen pieni pomeranianmix uros Siili etsii uutta kotia. Siili haukkuu uusia ihmisiä tavatessaan, tarvitsee hieman aikaa tutustuakseen, namien avulla pojan kaveriksi pääsee nopeasti. Tarvitsee paljon koulutusta ja positiivista vahvistamista eri tilanteisiin, on hyvin namien avulla motivoitavissa.
Siili on iloinen, pirteä ja leikkisä. Rakastaa rapsutuksia ja silityksiä mutta arastelee muuta käsittelyä esimerkiksi valjaiden päälle laittaminen ja pois ottaminen jännittää kovasti, rauhallisella asenteella ja Siiliä rohkaisten tehtävästä suoriudutaan lopulta. Turkkiin keräntyneet lumet antaa ottaa hienosti pois, samoin harjaaminen onnistuu myös. Turkkia tulee harjata päivittäin jotta takkuja ei ilmestyisi, takkujen poistaminen on Siilin mielestä inhottavaa joten tällöin voi näykkiä. Käyttää melko helposti hampaitaan jos tilanne ei miellytä, syliin nostaminen tai sylistä poistaminen voi aiheuttaa näykkimistä. Myös tavaroiden nostaminen lattialta voi saada Siilin näykkäisemään, vaikka tavara ei olisi edes Siilin oma. Suloisen ulkokuoren alta löytyy siis kovasti omapäisyyttä.
Autossa matkustaa hienosti omassa kopassaan, hiljaa ja rauhallisesti odottaen matkan päättymistä.
Lähtee erittäin mielellään ulkoilemaan ja kulkee hihnassa melko nätisti, toisinaan vähän vetää, on kuitenkin kokonsa puolesta hyvin hallittavissa. Reipas lenkkeilijä joka ei pelästy autoja eikä ihmisiä, koiratkin ohittaa hienosti rähisemättä.

Huomionhaku on Siilin isoimpia haasteita, ihmisen puhuessa puhelimessa tulee äänekkäästi kertomaan viereen olevansa paikalla. Haukkuu ihmisen keskittyessä työtehtäviin koneella tai muihin kotitöihin, ihmisen lähtiessä ulos haukkuu myös, vaikkei jäisi sisätiloihin edes yksin, rauhoittuu kyllä hetken päästä. Siilillä on eroahdistusta joka ilmenee juurikin haukkumisena, tähän tulevan kodin tulee olla varautunut ja sitoutua kouluttamaan eroahdistusta pois.

Tulee vaihtelevasti toisten koirien kanssa toimeen, mahdollisesti samaa koko luokkaa oleva narttu voisi olla sopiva koirakaveri Siilille. Mikäli tulevassa kodissa olisi koirakaveri odottelemassa, tulee koirien tavata ainakin kerran jotta nähdään pelaavatko kemiat koirilla yhteen. Koiran saapuessa uuteen kotiin voi myös ilmetä joitakin mahdollisia haasteita koirien yhteiselon kanssa jotka yleensä tasoittuvat muutamassa päivässä, uuden perheenjäsenen kotiutuessa. Tärkeintä on antaa aikaa uudelle tulokkaalle tottua uuteen ympäristöönsä ja laumaansa.

Siilille etsitään koirakokemusta omaavaa aikuiskotia omakotitalosta. Ei sijoiteta ensimmäiseksi koiraksi eikä lapsiperheeseen. Tulevan kodin tulee sitoutua huolehtimaan koiran päivittäisestä liikunnan, koulutuksen ja aktivoinnin määrästä. Siili on sisäsiisti ja sijaiskodissa Kouvolassa jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan.

 

Kulukorvaus

Kulukorvaus 600 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja nelosrokotteen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus ja kennelyskä), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja vähintään kertaalleen madotettu. Koiran mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Minna / 050 307 1742

Soittoajat: ma-pe klo 10-18

minnarekkurescue.com

Kyselyt puhelimitse AINOASTAAN edellämainittuina ajankohtina! Toivon ensimmäistä yhteydenottoa puhelimitse.

Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.

Huomioithan kuvausta lukiessasi, että eläimen käytös yleensä muuttuu ainakin jonkin verran sen kotiuduttua! Varaudu etukäteen mahdollisiin ongelmiin, koska koirat ovat yleensä kouluttamattomia ja koulutus/sopeutuminen vie oman aikansa. Eläintä ei tule ottaa koskaan säälistä.