Siili

28.05.2020

Alkuperä: Suomi

05.04.2024  Siili sai kodin 

27.12.2023

Suloinen pieni pomeranianmix uros Siili etsii uutta kotia. Siili haukkuu uusia ihmisiä tavatessaan, tarvitsee hieman aikaa tutustuakseen, namien avulla pojan kaveriksi pääsee nopeasti. Tarvitsee paljon koulutusta ja positiivista vahvistamista eri tilanteisiin, on hyvin namien avulla motivoitavissa.
Siili on iloinen, pirteä ja leikkisä. Rakastaa rapsutuksia ja silityksiä mutta arastelee muuta käsittelyä esimerkiksi valjaiden päälle laittaminen ja pois ottaminen jännittää kovasti, rauhallisella asenteella ja Siiliä rohkaisten tehtävästä suoriudutaan lopulta. Turkkiin keräntyneet lumet antaa ottaa hienosti pois, samoin harjaaminen onnistuu myös. Turkkia tulee harjata päivittäin jotta takkuja ei ilmestyisi, takkujen poistaminen on Siilin mielestä inhottavaa joten tällöin voi näykkiä. Käyttää melko helposti hampaitaan jos tilanne ei miellytä, syliin nostaminen tai sylistä poistaminen voi aiheuttaa näykkimistä. Myös tavaroiden nostaminen lattialta voi saada Siilin näykkäisemään, vaikka tavara ei olisi edes Siilin oma. Suloisen ulkokuoren alta löytyy siis kovasti omapäisyyttä.
Autossa matkustaa hienosti omassa kopassaan, hiljaa ja rauhallisesti odottaen matkan päättymistä.
Lähtee erittäin mielellään ulkoilemaan ja kulkee hihnassa melko nätisti, toisinaan vähän vetää, on kuitenkin kokonsa puolesta hyvin hallittavissa. Reipas lenkkeilijä joka ei pelästy autoja eikä ihmisiä, koiratkin ohittaa hienosti rähisemättä.

Huomionhaku on Siilin isoimpia haasteita, ihmisen puhuessa puhelimessa tulee äänekkäästi kertomaan viereen olevansa paikalla. Haukkuu ihmisen keskittyessä työtehtäviin koneella tai muihin kotitöihin, ihmisen lähtiessä ulos haukkuu myös, vaikkei jäisi sisätiloihin edes yksin, rauhoittuu kyllä hetken päästä. Siilillä on eroahdistusta joka ilmenee juurikin haukkumisena, tähän tulevan kodin tulee olla varautunut ja sitoutua kouluttamaan eroahdistusta pois.

Tulee vaihtelevasti toisten koirien kanssa toimeen, mahdollisesti samaa koko luokkaa oleva narttu voisi olla sopiva koirakaveri Siilille. Mikäli tulevassa kodissa olisi koirakaveri odottelemassa, tulee koirien tavata ainakin kerran jotta nähdään pelaavatko kemiat koirilla yhteen. Koiran saapuessa uuteen kotiin voi myös ilmetä joitakin mahdollisia haasteita koirien yhteiselon kanssa jotka yleensä tasoittuvat muutamassa päivässä, uuden perheenjäsenen kotiutuessa. Tärkeintä on antaa aikaa uudelle tulokkaalle tottua uuteen ympäristöönsä ja laumaansa.

Siilille etsitään koirakokemusta omaavaa aikuiskotia omakotitalosta. Ei sijoiteta ensimmäiseksi koiraksi eikä lapsiperheeseen. Tulevan kodin tulee sitoutua huolehtimaan koiran päivittäisestä liikunnan, koulutuksen ja aktivoinnin määrästä. Siili on sisäsiisti ja sijaiskodissa Kouvolassa jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan.