Sidney

Lisätty sivulle: 2007-01-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Sidney
1.12.2006 Sidney sai kodin Helsingistä. Nykyään Sidney sulostuttaa Turussa

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

25.1.2009 Sidney sai kaveriksi espanjalaisen Fernandon (kulkukoirista) marraskuussa. Fernando on noin 1v. leikattu uros, painoa noin 5kg ja säkä vähän päälle 30cm. Oikein hyvää tänne kuuluu ja ollaan muutettu tänne Hannan ja Duzin kulmille Turkuun. Sidneyllä menee nykyään tosi mukavasti. En tiedä onko tieto kulkeutunut sinun korviisi asti mutta otimme ongelmakoirakouluttajaan yhteyttä noin vuosi sitten kun Sidney alkoi käyttäytyä aggressiivisesti vieraampia ihmisiä ja koiria kohtaan. Sidney todettiin pelkoaggressiiviseksi ja sitten tehtiin uudet pelisäännöt joilla koira on rauhottunut huomattavasti. Iloinen “pikku” duracell-pupu.

Sidneyllä kävi myös yksi haaveri syksyllä metsälenkillä kun oltiin sienestämässä; Sidney juoksi täyttä laukkaa ja hyppäsi ojaan jossa oli kaatunut puu, seurauksena 2€:n kolikon kokoinen reikä kyljessä. Siispä vauhdilla takaisin autolle ja tikattavaksi. Mutta siitä ikävästä tapahtumasta on onneksi jäljellä enää vain eriväriset karvat tikatussa kohdassa :) Muuten Sidney on ollut terve ja on oikein reipas neiti, varsinainen sylivauva omalle väelle (koosta huolimatta). Kokoajan pitää olla jotain aivojumppaa keksimässä ettei tylsisty. Muutonkin Sidney otti tosi hyvin, minä taisin olla silloin ainut hermoilija ;)

4.3.2007 Sidneyltä leikattiin perjantaiaamuna napatyrä ja kohtu pois. Ja hyvin näyttää leikkauksesta toipuvan. Perjantai-ilta meni itkien mun kylkeä vasten maaten ja syömään ei suostunut mitään ennen lauantaita. Mutta nyt jo ruoka maistuu ihan kuin ennenkin ja on lähes mahdotonta yrittää pitää Sidney rauhallisena ettei tikit vaan pääse repeemään: kun ulkona ei saa juosta niin hyppii paikallaan ja jos estää hyppimästä niin rupee maassa kierimään..
Toivottavasti kaikki menee kuitenkin hyvin eikä synny haavan kanssa mitään ongelmia. Harmi vaan että juuri leikkausta edeltävänä päivänä alkoi tämä kauhea loskakeli, olisi ollut huomattavasti helpompaa pitää haava kuivana ja puhtaana pakkasella :) Pönttöä ei ole tarvinnut päässä juurikaan pitää, haavan päällä oleva laastari on saanut olla rauhassa ainakin vielä. Öisin olen pitänyt ohutta verkkarin lahjetta Sidneyllä päällä ettei pääsee laastaria nyppimään..
Muuten tyttö on voinut hyvin, kokoa tällä hetkellä on noin: säkä 56-57cm ja painoa 24kg.

6.2.2007 Elämä Sidneyn kanssa sujuu tosi hienosti. Todella ihana neiti!
Korvatulehdus saatiin taltutettua eikä mitään muita sairauksia ole onneksi ollut. Matkapahoinvointi välillä vaivaa, jos kuljetaan pidempiä matkoja (yli 0,5h). Sidney rakastaa lunta eikä ole moksiskaan pakkasesta. Käytiin agilityradalla vähän katsomassa esteitä ja neiti innostui tosi paljon. Vähän ehkä liikaakin kun hyppiessä ja loikkiessa tuli pieni haava varpaaseen :( Nyt jo kylläkin parantunut. Puistossa ollaan käyty päivittäin, satoi tai paistoi. Koulutuksessa ei olla vielä käyty, tosin ei ole ollut minkäänlaista tarvettakaan. On oppinut hyvin ihan kotonakin =) Ajattelin kyllä mennä maaliskuussa arkitottelevaisuuden alkeet-kurssille, jos vaikka tuo
seuraaminen rupeaisi sitten sujumaan vähän luontevammin. Pari viikkoa sitten käytiin puntarilla ja painoa oli 18kg, säkä noin 53cm. Naskalitkin on poissa.

23.12.2006 Sidney on kasvanut noin 10cm korkeutta ja saanut 3,5kg painoa täällä meillä ollessaan. Eläinlääkärissä käytiin torstaina ottamassa rokotus ja hakemassa lääkettä korvaan kun korvatulehdus yritti hyökätä. Lääkäri kehui hirmuisesti tytön hyvää käytöstä ja tosi hyvää ja kaunista ulkonäköä :) Ostettiin Sidneylle flexikin kun neiti osaa niin hyvin käyttäytyä remmissä. Tuttujen koirien kanssa ollaan käyty puistossa ja Sidney viihtyisikin siellä tuntitolkulla.

Tyttö ymmärtää hyvin käskyt istu, maahan, odota, irti, ei ja ruoan annon yhteydessä “ole hyvä” (siihen asti siis istutaan). Joskus vaan kuulo on “off”-tilassa, varsinkin ei ja irti sanojen kanssa leikintemmellyksessä =) Kotona on ollut työpäivien aikana ihan hiljaa eikä ole vielä tuhonnutkaan mitään, mitä nyt vähän maistellut kenkätelinettä. Kengät tosin ovat saaneet olla rauhassa. Hampaat on alkaneet vaihtua ja siankorvat on noussut ehdottomalle ykkössijalle kaikista pureskeltavista.

Lapsia Sidney rakastaa yli kaiken ja päiväkotien aidan vieressä meneekin aina keikistelyyn hirveästi aikaa :) 8-vuotias pikkuveljenikin (koirakammoinen) halusi viime viikonloppuna jäädä yökylään kun “Sidney on niin kiva koira”. Kynsien leikkaaminen, korvalääkkeen laittaminen ja jalkojen/masun huuhtelu käy helposti. Pari ekaa kertaa korvalääkkeen laittaminen oli aikamoista taistelua mutta nyt jo sujuu tosi hyvin. Korva oli varmaan aluksi sen verran kipeä, ettei sen sorkkiminen tuntunut kivalta.

4.12.2006 No hei! Kotimatka meni oikein hyvin. Sidney nukkui lähes koko matkan sylissä, puolivälissä pysähdyttiin pisulle. Kotiutunut on muuten hyvin paitsi aluksi hissi oli tooosi pelottava, nyt jo kulkee hissillä ylös ja alas oikein sujuvasti. Busseja ja raitiovaunua täytyy vielä vähän varoa, kun ne pitää niin kovaa meteliä… Vatsa ei ole mennyt sekaisin muutosta eikä uudesta ruoasta. Käytiin sunnuntaina jo sukulaisillakin kylässä. Sidney on oikea linssilude ja rakastaa olla kaiken huomion keskipisteenä. Ja rapsuttajia kyllä riitti. Tyttö ei ole ärissyt ruokansa tai luidensa vuoksi vaan ennemmin kantaa luita välillä meidänkin “syötäväksi”. =)

Sidney ei ole myöskään tehnyt hätiään sisälle paitsi öisin kun on niin pitkä aika pidättää, mutta silloinkin pisut menee kiltisti hesarille. Tänään tosin pissasi kahdesti päivällä hesarille kun ei malttanut ulkona rauhassa pissiä kaatosateen vuoksi. Ollaan pidetty Sidney yöllä eri huoneessa, vähän nyyhkyttää yksin jäädessään mutta käy sitten nukkumaan… Rottiin ei ole paljoa kiinnittänyt huomiota vielä kun kaikki muukin on niin uutta. Naapurin koirien kanssa tulee hyvin toimeen vaikkakin pieniä koiria ensin vähän arastelee.

***

Kuulumisia kotihoidosta:

29.11.2006 Sidney kävi edellispäivänä tehosterokotuksilla eläinlääkärissä. Eläinlääkäri tutki Sidneyn napatyrän ja totesi, ettei sitä tarvitse poistaa ennen kuin sterilaation yhteydessä. Eläinlääkärissä Sidney oli yhtä reipas kuin muuallakin. Sidney on myös todella oppivainen. Pentu oppi hetkessä tarjoamaan istumista ruokaa saadakseen. Portaat Sidney oppi kulkemaan muutamassa päivässä molempiin suuntiin, vaikka aluksi porraskäytävä kauhistuttikin. Nimensäkin Sidney oppi yhden lenkin aikana. Sidney vakuuttaa kaikki ihmiset tomeruudellaan. Joku saakin Sidneystä isona koiramaisen haasteen. Koiran kouluttaminen on ehdottoman tärkeää.

Sidneyn tavanneet ihmiset ovat nähneet Sidneyssä dobermannia, mutta rotusekotuksesta ei edelleenkään voi olla varma. Sidneyn sosiaalistamista hyväluonteisten koirien kanssa kannattaa jatkaa, samoin luottamuksen kasvattamista Sidneyn ja ihmisten välillä. Ruoka, luut ja muut aarteet ovat Sidneylle niin tärkeitä, että koira pelkää menettävänsä ne. Niinpä sekä ihmiset, että vieraat koirat ovat Sidneylle jonkinlainen uhka. Jos ihminen vahingossa heilauttaa kättään esim. Sidneyn luun lähellä, niin pentu murisee ja saattaa nakata ihmistä käteen pienillä maitohampaillaan. Sidney on tottunut ruokailemaan hoitopaikan aikuisen koiran kanssa samassa tilassa. Siinä ei ole mitään ongelmaa, koska kumpikin kunnioittaa toisen ruokakippoa.

21.11.2006 Sidney on iältään alle 4 kk, koska hampaat eivät vielä ole alkaneetkaan vaihtua. Sidneyn rodusta on vaikea sanoa mitään varmaa. Jokin sen naamassa tuo mieleen staffin, mutta luultavasti Sidneyn rotuperimä on sekoitusmix. Mikään jättiläinen Sidneystä ei ole kasvamassa, vaan todennäköisesti keskikokoinen. Sidney on alipainoinen, tällä hetkellä se painaa 8kg. Luonnetta kyllä löytyy pienestä koosta huolimatta.

Sidney on todella reipas, avoin ja rohkea pentu, joka nauttii saadessaan olla ihmisen lähellä. Tykkää antaa pusuja ja istuu mielellään rapsutettavana. Virtaa riittää ja teräviä naskalihampaita on kiva kokeilla kaikkeen. Saalisviettiä ja taistelutahtoa näyttää löytyvän. Sidney on myös erittäin paljon ruoan perään, joten se on helposti motivoitavissa vaikka mihin. Tulevalta omistajalta odotetaankin, että hän haluaa kouluttaa Sidneyä ja harrastaa sen kanssa. Sidneyn hoitokodissa on saksanpaimenkoiranarttu ja kaksi kissaa. Näiden kanssa Sidney tulee hyvin toimeen. Aikuiselle koiralle pentu alistuu niin kuin kuuluukin, mutta Sidney osaa pitää myös omista oikeuksistaan kiinni, jos kyseessä on herkku tai lämmin petipaikka. Silloin kuuluu käskevä murahdus pienen pennun suusta. Sisäsiisti Sidney ei tietenkään vielä ole ja asioiden tekemistä ulos harjoitellaankin vielä pitkä aika. Sidneyltä lirahtelee välillä pisuja kun tilanne on kiihdyttävä, olipa kyse pelästymisestä tai innostumisesta. Sidney odottelee omaa rakastavaa kotia Turussa. Luovutusmaksu Sidneystä on 150 euroa.

19.11.2006 Sidney on Turussa kotihoidossa.

30.10.2006 TARHALLA: Sidney on n. 3-4 kk ikäinen narttupentu. Sidney käyttää joka tilaisuuden tulla syliin ja haluaa hellyyttä. Ehkä Sidney tietää kasvavansa niin isoksi, ettei 1/2 vuoden päästä syliin enää mahdu. Sidney on tullut Pärnun koiratarhalle 25.10. Pentu oli löydetty pari viikkoa aiemmin Tammistesta. Sidney odottaa omaa kotia Pärnun varjupaikissa.