Sharkki (nyk. Shrek)

Lisätty sivulle: 2012-07-21

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Sharkki (nyk. Shrek)
14.9.2012 Sharkki sai kodin vantaalta.

***

Kuulumisia kodista:

4.10.2012 Heips! Shrekin (entinen Sharkki) kuulumisia. Poika on sopeutunut hyvin perheeseen, kissoista ei välitä ollenkaan ja on muutenkin rauhallinen poika. Iltaisin ukko saa hirveitä spurtteja ja sitten pitäisi juosta ympäri asuntoa. Ensimmäinen viikko meni aikalailla niin että, ukkeli nukkui meidän vieressä, mutta nyt nukkuu yönsä sohvalla. Kovin on kiintynyt tuohon meidän miespuoliseen ja päivän paras hetki taitaa olla kun Samu tulee töistä kotiin. :)

Ollaan lenkkeilty paljon, leikitty ja nautittu elämästä. kaikinpuolin täydellinen koiruli. Mitään ongelmia ei ole ollut ja kaikki on mennyt todella hyvin, paremmin kuin osasin edes toivoa. Sherekistä on tullut iso osa perhettä eikä pystytä kuvittelemaan, ettei ukkoa olisi. <3 Poika selvästi piristyi päästyään tarhalta.

16.9.2012 Pakko vielä kiittää teitä kaikkia. <3 Koira on aivan mahtava. Olemme alkaneet kutsua koiraa Shrekiksi. Eilinen ilta meni vaan nukkuessa. Poika pelkää selkeästi miehiä ja on ottanut minut heti omistajakseen, nuolee naamaa ja tulee kerjäämään rapsutuksia :) Tänä aamuna jo leikittiin ja juostiin ympäri kämppää, tällä hetkellä koira röhnöttää kuin pikku porsas tässä sohvalla vieressäni! Tämä on rakkautta ensi silmäyksellä. <3 Kiitos paljon!

***

Kastroitu uros

5.8.2012 Kävin moikkaamassa Sharkkia tarhalla ja kuulin lisää pojan menneisyydestä. Sharkilla on ollut koti, joka kuitenkin totesi koiran täytettyä vuoden, ettei tarvitse koiraa mihinkään ja eräs nainen päätti auttaa Sharkkia etsimään uuden kodin. Kuitenkin vuosi kului, eikä kotia löytynyt, joten poika annettiin tarhalle. Sharkki on elänyt sekä urosten että narttujen kanssa ongelmitta. Sharkki on aina ollut pahnanpohjimmainen, eikä se ole osoittanut dominanssia sekä on myös sharpeille epätyypillisiin tapaan hyväksynyt hyvin myös uuden omistajan. Jonkin verran voimakkuutta pojasssa on lenkkeillessä, mutta säkä on n. 50 cm. Sharkki ei ole hirvittävän ryppyinen, mutta kuitenkin massava ja jalostuksellisista syistä myös lenkillä saattaa aivastaa välillä sekä hengitys on hieman krohisevaa, kuten lyttykuonoisilla koirilla joskus on. Sharkki tuntee nimen GREY. Sharkki etsiikin nyt vastuuntuntoista kotia, joka sitoutuu poikaan sen loppuelämäksi ja huolehtii tästä persoonallisesta, mutta omalla tapaa valloittavasta pojasta. Sharkki suhtautuu muihin koiriin lenkillä neutraalisti ja on hiljainen poika. Sharkki myös innostui poseeraamaan kameralle, mutta valitettavasti poika muistuttaa kovasti merinorsua :)

28.7.2012 Sharkin omistaja saa mukaansa koiran rekisteröintipaperit, josta Sharkin vanhemmat käyvät ilmi. Lisätty uusia kuvia.

21.7.2012 Sharkki on jätetty tarhalle omistajien toimesta. Omistajat eivät ole kohdelleet poikaa kovinkaan hyvin, mutta siitä huolimatta Sharkki on säilyttänyt ystävällisyytensä ihmisiä kohtaan. Sharkki hieman arastelee muita koiria ja tämän takia Sharkille olisikin paras löytää koti joko ainoana koirana tai mahdollisesto rauhallisen narttukoiran kaverina. Sharkki on shar pei.

Kuvaus shar pein luonteesta: Shar pei on isäntäväkeensä kiintyvä eikä välttämättä välitä vieraista tai suhtautuu näihin pidättyvästi. Luonteessa voi kuitenkin olla myös suuria eroja suuntaan tai toiseen. Shar pei on myös suhteellisen itsepäinen, ja joillakin yksilöillä vielä on vahva taisteluvietti, joten kaikki rodun edustajat eivät tule toimeen samaa sukupuolta olevien koirien kanssa. Shar pei tarvitseekin määrätietoisen kasvatuksen, eikä varsinkaan uros sovi ensimmäiseksi koiraksi. (Lähde: Suomen shar pei harrastajien www-sivut). Sharkki etsii mieluusti rodun tuntevaa kotia.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.