Sharik

Lisätty sivulle: 2007-01-01

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Sharik
10/2005 Sharik sai kodin Helsigistä ex-varju Neran kaverina.

***

Uros, noin 5-6v.

Sharik on aikuinen saksanpaimenkoirasekoitus. Sharikin hoitopaikka tulee olemaan Jyväskylässä. Sharik on ollut löydettäessä todella huonossa kunnossa. Täältä Petsin kuvagalleriasta näet kuvia Sharikista ennen ja jälkeen. Sharik tuli Suomeen kotihoitoon Rekku Rescue ry:n sekä Petsin yhteistyön kautta. Lisätietoja koirista Petsin kuvagalleriasta

Kuulumisia kotihoidosta:

Sharik on 5-6 vuotias saksanpaimenkoira sekoitus. Hoitokodissa on kolme lasta ja kaksi narttukoiraa, joiden kanssa tulee loistavasti toimeen. Kunnioittaa narttuja vaikka viimeiseen hengenvetoon asti, niinkuin herrasmiesten kuuluukin =) Lasten kanssa sujuu myös hienosti. Lapsi saa ottaa vaikka luun suusta (kokeiltu on) ja herra vaan katsoo, että jaa sinne meni luu! Ei pelästy, hermostu eikä aristele vaikka lapset kiljuu ja juoksee edestakaisin. Tuntuu tykkäävän miehistä yli kaiken. Seurailee miestäni joka paikkaan ja ilo on ylimmillään, kun mies kotiutuu töistä.

Ihanteellinen lenkitettävä. Hihna on kyllä koko ajan tiukalla, mutta ei vedä. Sharik on utelijaan oloinen kun ohitetaan koiria. Mutta ei yritäkkään tempoilla vastaan tulijaa kohti. Vastaan on tullut myös hevosia, sauvakävelijöitä (pimeällä), pärrä poikia mennyt ohi mopoillaan, eikä herra ollut moksiskaan. Haisteli vaan ojan penkkoja ja oli kuin ei olis huomannutkaan! Aamu lenkkimme menee koulun ohi ja joka aamu meidän ohi menee lapsilaumoja pyörillään eikä Sharik heistäkään ole milläskään. Minulla on aina kaikki koirat samaan aikaan lenkillä mukana ja kaikista ed.mainituista ohitustilanteista huolimatta Sharik (säkä noin 63 cm) on täysin hallittavissa. Vakuuttaa 50kg allekirjoittanut =) Makupalat ottaa nätisti kädestä, myös lapselta.

Tykkää olla ulkona. Tuntuu, että olisikin mieluiten ulkona makoilemassa tai sitten sisällä asuminen on tarha olojen jälkeen uutta ja outoa. Läähättää kovasti sisällä. Sharik tuntuu nostavan miehet jalustalle. Tulevan omistajan olisi oltava määrätietoinen ja samalla lempeä, koska kuritusta tämä koira ei missään nimessä tarvitse! Sharikin tulevalla omistajalla olisi hyvä olla myös aikaisempaa kokemusta seeferin kaltaisista koirista. Sohvaperunaksi tästä koirasta ei ole. Sharik tarvitsee liikuntaa ja aktiviteettia, jolloin koira on onnellisimmillaan.

Tästä koirasta saa joku oivallisen harrastus kaverin. Sharik ei myöskään ole vartioivaa tyyppiä. Haukkuu kyllä kun joku tulee, mutta kaikki ovat meille Shaikin puolesta tervetulleita. Kaiken kaikkiaan mahtava kaveri! Mitään negatiivista ei siis tähän mennessä ole ilmaantunut. Pitäisin Sharikin itse jos meidän toinen narttu pojan hyväksyisi.
Syysterveisin kotihoitaja Marjaana