Serko

Lisätty sivulle: 2007-01-01

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Serko
30.1.2007 Serko sai kodin Tampereelta narttukoiran kaverina.

***

Kuulumisia kodista:

03/2007 Serko tuli meidän uudeksi perheenjäseneksi tampereelle 30.01.2007. Me, minä (mamma) ja Nelli (cottoni-tyttö) ollaan tosi onnellisia, kun noin ihana kaveri muutti meille!

Serko kotiutuikin ihan heti, ei mitään ongelmia. Nellikin hyväksyi parissa päivässä. Nyt ovat niin hyviä kamuja että. Ruotuun likka pisti kyllä jätkän
heti, meillä on nääs akkavalta talossa. Ulkona isoille kulkupeleille kiroilu kun vielä saadaan kuriin ja remmissä vetäminen (jotka ovat paljon vähentyneetkin jo) niin täydellisyyttä hipoo. Koirakavereihinkin on tutustuttu ongelmitta. Kevättä odotellessa, terveisiä kaikille. Laitan lisää kuulumisia tuonnempana.

***

Kastroitu uros

23.1.2007 Serko etsii uutta kotia perheen toisen koiran Sissin kanssa syynä elämänmuutos. Serko asustaa Vantaalla ja siihen ja Sissiin voi sopimuksen mukaan mennä tutustumaan. Olisi hienoa jos Serkolle ja Sissille löytyisi yhteinen koti.

24.1.2007 Nykyisen kodin kertomaa: Serko on ihmisistä pitävä ja rapsutuksia rakastava koira, jolla kiltti luonne. Serko on leikkisä, aktiivinen ja vaatii paljon liikuntaa. Uimista rakastaa yli kaiken! Lapsien kanssa tulee varmasti hyvin toimeen, ainakin suhtautunut hyvin niihin lapsiin ketä tavannut. Toisiin koiriin suhtautuminen vaihtelee, joillekin räksyttää hihnassa, joitakin taas ei huomioi ollenkaan. Koirapuistossa saattaa ärähdellä uroskoirille. Hihnassa kävelee kohtalaisen hyvin, jonkin verran vetää, mutta rauhoittuu yleensä lenkin aikana. Serko tykkää olla vapaana, joten koirapuisto loistava paikka. Muualla en ole pitänyt vapaana, koska lähtee esim. jänisten ja oravien perään!

Serko on aivan ihana seurakoira, mutta nauttisi varmasti jos sen kanssa harrastaisi jotakin. Yksin kotona olemisessa ei ole ollut mitään ongelmia, ei ole tehnyt koskaan mitään tuhoja. Pesut ja harjaukset antaa tehdä hyvin, ainoastaan kynsien leikkuuta aristelee. Mutta sekin on onnistunut hyvin, kun toinen antaa esim. namipaloja samalla kun toinen leikkaa kynnet. Serko haukkuu rekkoja ja busseja sekä moottoripyöriä ja yrittää hyökätä niitä kohti. Paikallaan olo ulkona, odottelu, saa Serkon rauhattomaksi ja se vinkuu. Serko kulkee nätisti liikennevälineissä, kuten bussissa ja junassa.

***

29.7.2006 Serko sai kodin Vantaalta Sissi-koiran kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

17.10.2006 Serkolle kuuluu oikein hyvää. Kastrointi tehtiin 18.10. Serko on kotiutunut ja sopeutunut oikein hyvin ja ovat Sissin kanssa parhaimmat kaverit.
Serko on aivan valloittava, aktiivinen ja ihmisläheinen poika. Kovasti sitä rakastetaan! Tässä muutama kuva kaveruksista uimareissulta ja kotoa.

30.7.2006 Sissi oli innoissaan uudesta keverista. Se yritti kovasti leikityttää serkoa kun kotiin päästiin. Serko tutki rauhassa kaikki paikat. Ensimmäisen tunnin oli kovin levoton ja vaelsi ympäri asuntoa. Lähdimme uudelleen yhdessä ulos ja kotiin palattuamme serko ihme kyllä rauhoittui aika mukavasti ja uskalsi mennä makuulle ja nukahtaa. Se oli hyvä juttu! Myöhemmin oli jo pientä leikinpoikastakin Sissillä ja Serkolla.

Vielä Serkolla ei ainakaan ole vatsa ollut löysällä. Hyvin on toiminut ja syönytkin poika on ilman mitään ongelmaa. Ensimmäinen yö meni melko mukavasti. Taisi Sissi olla enemmän kummissaan kuin Serko. Muutaman kerran yöllä herättiin, mutta se oli Sissi joka piti jotain meteliä. Kommentoi ulkoa tulevia ääniä. Serko nukkui rauhassa. Aamulla heräsin siihen kun Serko tuli nuolemaan naamaa. Sitten lähdettiinkin ulos ihmettelemään Vantaan metsää :)

***

Uros, noin 2-3v.

Kuulumisia kotihoidosta:

18.7.2006 Serko kävi viime torstaina eläinlääkärin tarkastuksessa. Eläinlääkärin mielestä Serko on yleiskunnoltaan hyvä, oikeanpainoinen ja enintään kaksivuotias. Serko sai tehosterokotuksen, joten seuraava rokotuskerta on ensi kesänä. Serkolle on käytetty koiria tyynnyttävää DAP- feromonihaihdutinta vieraissa paikoissa. Serko reagoi haihduttimeen todella positiivisesti. Serko hakeutuu haihduttimen lähelle ja todellakin rauhoittuu sen ääressä.

10.7.2006 Serko on hurmaava koira! Se on kiltti ja hellyydenkipeä pusupoika, joka ei tunteitaan säästele. Serko tykkää olla sylissä ja käpertyy mielellään kainaloon paijattavaksi. Joskus Serko vaatii rapsuttelua tassulla läpsäisten. Sellaiseen ei tietenkään ole suostuttu. Rapsut tulevat vasta, kun ihminen haluaa. Serko on aivan loistava kaveri! Serko tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, jopa uroskoirat Serko on hyväksynyt. Samaan kotiin sitä ei silti suositella toisen leikkaamattoman uroksen kanssa. Kotihoitopaikan steriloidun saksanpaimenkoiranartun kanssa Serko tulee mahtavasti toimeen. Ne syövät vierekkäin ja ydinluutakin järsivät yhdessä välillä vuoroa vaihtaen. Serko on tavannut koiraa kunnioittavia lapsia, eikä niiden kanssa ole ollut ongelmia. Rauhallinen kissammekin saa kulkea Serkon nenän edestä Serkon reagoimatta siihen mitenkään. Jahtausyritykseen on riittänyt pelkkä kielto. Olemme testanneet myös Serkon suhtautumista hevosiin ja lampaisiin. Molemmat saivat Serkon väksyttämään, eli Serko ei niitä ainakaan kavereiksi tunnistanut. Muuten Serko ei ole mitenkään kova haukkumaan. Kotihoitopaikkakin on kerrostalossa. Siihen pitää kuitenkin varautua, että luonne saattaa muuttua, kun Serko saa itselleen oman reviirin.

Serko sopisi yhteen aktiivisen ihmisen tai perheen kanssa. Tärkeintä on saada Serkolle hyvä ja rakastava koti, joka ei anna periksi koiran päähänpistoille. Serko on energinen koira ja se olisi varmasti onnellisimmillaan, jos sen koulutukseen panostettaisiin lempein, määrätietoisin keinoin ja sillä olisi joku harrastus. Serko on ollut muutamia tunteja yksin kotona, eikä mitään ole hajotettu. Koirat ovat olleet myös kahdestaan ongelmitta. Serko tuntee nimensä ja yhdistää sen siihen, että jotain kivaa on tulossa. Serkoa on voinut pitää rauhallisessa paikassa, esim. pellolla, vapaana ilman että Serko olisi lähtenyt kauas. Tätä voi kuitenkin tehdä vain valvotusti. Jos Serkolla on ihmisten ja koirien seurassa tylsää, se lähtee tutkailemaan ympäristöä laajemminkin. Silloin Serkolla on todennäköisesti naisenkuvat silmissä.

Uimassa Serko käy mielellään, se onkin ihan pikaliippari. Serko tykkää uida ja juosta kepin tai pallon perään, se onkin niin nopea, että muut koirat jäävät useimmiten kakkoseksi. Hihnassa vetäminen on rauhoittunut sitten häkkielämän ja on hetkiä, jolloin Serko kulkee hihna löysällä pitkän matkaa. Mutta kuten jokaisen koiran kanssa, hihnakäyttäytymistä pitää opetella, se ei tule automaattisesti. Serko on täysin sisäsiisti. Mikä hienointa, sisälle merkkailukin tuntuu olevan historiaa. Sen jälkeen kun kotimme oli reviiriksi kastettu, ei Serko ole nostanut koipeaan yhdessäkään vieraassa paikassa, jossa olemme käyneet. Serkon turkki on luonnostaan pitkä ja vaatii säännöllistä harjaamista. Serko on todella upea koira, oikea aarre!

20.6.2006 Serko on pirteä noin 56 cm korkea ja 24 kg painava poika Tallinnan Loomade hoiupaikista. Serkossa on mahdollisesti briard-rotua eli ranskalaista paimenkoiraa. Serkolla on pitkä turkki, joka tosin koiran Suomeen tultua leikattiin lyhyeksi, koska se oli huopaantunut ja hiostava. Turkkia ajeltaessa Serko luonnollisesti aristeli outoa tilannetta, mutta se ei missään vaiheessa käyttäytynyt aggressiivisesti vieraita ihmisiä kohtaan. Se vain yritti kiemurrella pois.

Serko on sekä älykäs että vauhdikas. Poika pitää juoksuleikeistä. Serko tuntuu kulkevan elämässään epäröimättä eteenpäin. Se vetää hihnassa edellä myös paikkoihin, joissa se ei ole koskaan ollut, kuten laivaan, raitiovaunuun ja vieraisiin asuntoihin. Paikanvaihdokset ja odottelu ovat saaneet Serkon kuitenkin vinkumaan ja kuljeskelemaan rauhattomasti. Moottoripyörät ja rekat saavat Serkon haukkumaan. Serko reagoi erittäin tarkasti ihmisten äänensävyihin. Serko on tullut toimeen tapaamiemme narttujen sekä uroksien kanssa ongelmitta. Narttuja Serko kuitenkin liehakoi, joten kastrointi on erittäin suotavaa. Uusissa paikoissa Serko nostaa jalkaansa sisällä, vaikka poika periaatteessa tuntuukin olevan sisäsiisti. Hoitopaikan kissaan Serko suhtautuu hieman aristellen.
Serko on hoidossa Turussa. Sitä voi sovittaessa tulla katsomaan.

14.6.2006 Serko on noin 2-3v uros hampaita mukaan. Tottele ihmista, mutta hyvin voimakasti vetävä hihnassa ja sen syystä siitä tehty varaus peruntui. Muuten on ystävällinen ja jarrutaessa alkoi ymmärtä, että ei pääse kiskomalla mihinkään. Mene käskysta istumaan. Todennäkoisesti venälaisten perheesta kun työntekijat kutsuvat hänet Borkaksi. Kiva karvaturri kenestä saa hyvän ystävan, kun alkoin hänet rapsutta nojatui mun polvia vasteen. Halua juosta vauhdikasti, mitä teimmeki(noin paljon kun ikä mulla lupaa), eika halunut mennä takaisin häkkin, mutta sittenkin totteli. _kaire-