Salina

Lisätty sivulle: 2007-01-01

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Salina
17.11.2006 Salina sai oman kodin Tervakoskelta.

***

Kuulumisia kodista:

19.1.2007 Salina voi hyvin, leikkii nykyään Rufuksen kanssa ja Artunkaan kanssa ei ole hankaluuksia. Salinalla on voimakas kiinnostus/vietti lähteä eläinten perään, olisikohan sillä ajokoiraa tms. Meidän kissaa yrittäisi ajaa takaa myös, ollaan kyllä saatu nätisti haistelemaan toisiaankin. Salina on hyvä vahtikoira, Rufus haukkuu turhia, kun taas Salina haukkuu varoitushaukkua jos on jotakin oikeasti, esim. eilen posteljooni oli ovella, en kuullut ovikelloa mutta Salina haukkui vimmatusti. Vieraita miehiä se haukkuu erityisesti, vaikkakin on valmis tekemään nopeasti tuttavuutta.

Salina on vähän omapäinen ja edelleen perso ruualle, täytyy oikeasti laittaa se laihikselle, kun on aika pullukka kohta. Salinalle pystyisi varmaan opettamaan vaikka mitä temppuja, esim. se hyppää ketterästi. Meillä on pihalla laudoista tehty teline, jota käytetään tikkaina kun orapihlaja-aitaa leikataan. Sinne päälle Salina hyppää kevyesti. Muutenkin kun se leikkii Rufuksen kanssa se seisoo takajaloilla ja ottaa Rufuksen pään etutassujen väliin! Heidi, Salina & Rufus

7.12.2006 Salina tulee jo hyvin Rufuksen kanssa juttuun, Rufus vaan on kauhea ahdistelija. Ei ihme et Salinalla meinaa mennä kärsivällisyys kun toinen huohottaa pepussa kiinni ja kuolaa selän märäksi. Artun kanssa ei olla annettu olla samassa tilassa, joten tilanne on rauhallinen siltä osin. Sitruunapannat ostaisin koirille jos olisi rahaa, mut ne maksaa yli sata euroa kappale. Odotan kovasti, että Arttu kasvaa ja pääsen paremmin irtautumaa kotoa, että pystyisin koiria lenkittämään, ulkonahan ne ovat monta kertaa päivässä, mutta pääsen vain illalla lenkille ja silloinkin on molemmat yhtä aikaa. Aion kokeilla lenkkiä pelkästään Salinan kanssa, kun saan aikaiseksi.

Salinalla lähti karvaa jonkun verran ja oli vatsa löysällä, mutta nyt molemmat syö Franks Pron nappuloita ja olen Salinaa harjannut sualla. Hampaat ja korvat on hyvässä kunnossa. Salina ei ole mielestäni ollut ikävissään, pahoja se on tehnyt sen verran, että on käynyt pari kertaa selvästikin keittiön pöydällä ja kerran saanut kulmakaapista ylhäältä Pantteripussin lattialle ja syötyä. Sekä roskikseen oli purrut reijän kuten myös tänä aamuna yläkerran portti oli jäänyt auki niin koirat olivat herkutelleet kakkavaipoilla!

Kissan koirat ajoivat yläkerran sängyn alle eikä se uskaltanut poistua vaan kakkasi sinne. Kissa onkin karttanut kotia Salinan tulosta lähtien.
Ostin Salinalle nyöriköydestä tehdyn lelun ja pallon, köysirinkulasta ei ehtinyt olla iloa sillä Rufus söi sen tuusannuuskaksi vartissa. Palloa olen sentään onnistunut jemmaamaan, Rufusta varten ostamaani reisiluuta ne ovat kalunneet sovussa. Eipä tänne muuta tällä kertaa. Hyvää joulunodotusta, Heidi

22.11.2006 Mulla jäi se matkatarina kesken, eli Salina alkoi yhtäkkiä haukkua käheää tasaista haukkua autossa, juuri kun mentiin keskellä ei mitään. Eli en voinut pysähtyä kun oli pilkkopimeää ja sumua, ja ei ollut kuin metsää ja peltoja ympärillä. Ja Arttu alkoi sitten itkeä kun se pelästyi. Salina kyllä rauhottui sitten, pysähdyin Forssan ABC:llä ja ostin sille paketin lihapullia. Mutta oli aika kauhea matka kun vielä loppumatkan vikat 50km Arttu itki taukoamatta… olin ihan varma et ajan auton tieltä ulos.

Salina on kotiutunut hyvin, hakee kovasti ihmisten huomiota. Yritetään suhtautua siihen “viileästi”, jotta se ei luule pääsevänsä Rufuksen paikalle. Ja koska juuri silloin kun se hakee vaikka mun huomiota ja Rufus tulee, se herkästi murisee ja näyttää hampaita. Siis yrittää omia. Muuten ne Rufuksen kanssa pystyvät olemaan samassa tilassa, Salina vaan sit ärsyyntyy jos Rufus käy liikaa päälle. Rufus ei ole moksiskaan, se vaan hakee Salinaa leikkiin. Toivon, et se piakkkoin alkais leikkimään, ainakin ihan hyvältä vaikuttaa. Yhdessä olen niitä lenkittänyt, Salina kulkee kauniisti hihnassa.

Salinan haukkuminen on pieni ongelma, nimittäin se tarttuu Rufukseen. Mutta sitä voi yrittää kitkeä kunhan nyt saadaan eka normaalikuviot toimimaan. Esim. me ollaan opetettu Rufus niin, et keittiössä ei olla kun siellä syödään. Ja Salina tietty oleilis just ruokapöydän alla. Eli sitä opiskellaan, Salina on kyl hyvä oppimaan, vika vaan on siinä et se yrittää kuitenkin, josko tällä kertaa sääntö ei olis voimassa.

Ainoa asia mistä Salina saa huutia, on Artulle muriseminen ja hampaiden näyttely. Nimittäin lapsi ei toki saa kiusata koiraa, mutta kun Arttu on lattialla ja Salina varta vasten tulee sen ulottuville makaamaan (paijausten toivossa), niin on selvä et Arttu ryömii koiran luo. Tässä tilanteessa Salinalla on mahdollisuus poistua. Se ei saa valita koiramaista tapaa varoittaa, koska Arttuhan ei voi sitä käsittää. Siksi en nyt voi vielä pitää Salinaa samaa aikaa vaikka olohuoneessa jos Arttu on siellä. Ehkä se pian oppii, et joko antaa Artun tutkia tai sitten lähtee pois kun lapsi käy liian tuttavalliseksi. Rufus ainakin makaa vaan rauhassa. Mutta toki se on tottunut Arttuun alusta asti. Rufuksen kanssa vaan pitää varoa, ettei se kellahda Artun päälle.

Luulen, et siellä Virossa Salina on saanut kovaa kohtelua, koska kun sille korottaa ääntä, se painuu vikkelästi maihin ja alistuu. Rufus ei ole olleenkaan ollut tälläinen, vaan enemmänkin sellainen hömelö, ettei sitä paljoa hetkauta.
Salinassa on paljon hyvää. Siitä tulee vielä hieno koira, kunhan se oppii mitä siltä täällä meillä odotetaan. Sillä on varmasti vaikeaa kun on niin paljon uutta ja huoli, ettei siitä pidetä. Uskomattoman hienosti se on ollut kun ajattelee kuinka paljon stressitekijöitä sillä on samanaikaisti. (Lapset elämöi, Rufus hönkii niskaan ja aikuisilla on outoja sääntöjä). Eli Salinalla on harvinaisen hyvät hermot ja tasainen hieno luonne. Katsotaan ja pidetään peukkuja että se alkaisi nauttimaan elämästä. -Heidi (ja Salina joka tuossa makoilee mun jaloissa tälläkin hetkellä)

***

Narttu, noin 2-3v.

Kuulumisia kotihoidosta:

26.10.2006 Salina saapui eilen Suomeen kotihoitoon. Salina on ihmisten suhteen luottavainen ja kiltti. Laivassa Salina haisteli lastenvaunuja ja pientä lasta uteliaan ystävällisesti. Salina höselsi matkalla, koska oli niin tohkeissaan kissaseurasta, mutta loppumatka autossa kului rennosti leväten. Salinan hoitokodissa on sekä leikattu narttu- että uroskoira. Salina on molempien kanssa tullut toimeen ok. Salinassa on dominoiva puoli, mutta se osaa myös alistua. Samaan kotiin Salinaa ei varmuuden vuoksi suositella toisen nartun kanssa.

Hoitokodissa on myös kissoja. Kissanpennuista Salina ei ole ollut kovin kiinnostunut, aikuisista kissoista kyllä. Salina ei ole kotihoidossa haukkunut, mutta taipumista vahtimiseen ja vartioimiseen sillä saattaa hyvinkin olla. Salina varoitti matkalla sen mielestä oudosta miehestä matalalla murinalla. Salina osaa olla kovapäinen, mutta se myös reagoi ihmisen puheeseen ja ottaa kontaktia. Koulutus Salinalla on kesken, sisältäen hihnassa kulkemisen. Välillä Salina vetää voimien takaa, välillä ei. Jotakin herkkua odottaessaan Salina osaa istua ja antaa tassua. Salina näyttää kuvissa isommilta kuin onkaan, näköharhan aiheuttaa syöppö-Salinan vanttera keho. Salinan säkäkorkeus on n. 55 cm. Salina on kotihoidossa Turussa.

20.10.2006 Salinan aika tarhalla alkaa käydä vähiin. Salina on löytynyt ja tullut tarhalle jo 7.9.

17.9.2006 Salina on n. 2-3-vuotias narttu. Rotuna ainakin saksanpaimenkoiraa. Tämä tyttönen katselee häkistään kauniin surullisilla silmillään ja sanoo “vie minut lenkille!”. Lenkillä Salina käyttäytyy hyvin ja on ystävällinen, joskin välillä innostuu vetämään hihnassa. Ottaa lenkillä ollessa myös katsekontaktia. Hoiupaikissa, rek. nro. 3116.