Sabina

Lisätty sivulle: 2011-11-05

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Sabina
17.3.2012 Sabina sai kodin Vantaalta.

***

Kuulumisia kotihoidosta:

2.2.2012 Sabina on ollut kohta viisi päivää kotihoidossa. Alkustressin jälkeen elämä on alkanut sujumaan oikein mallikkaasti. Sabinassa riittää virtaa ja olemmekin jo tehneet kaksi pidempää juoksulenkkiä joista Sabina on suoriutunut loistavasti. Toisella lenkillä mukana olikin kaksi dobermanninarttua omistajineen. Hihnassa vetämättä käveleminen täytyy vielä oppia vaikka siinäkin on tapahtunut lyhyessä ajassa edistystä. Sen sijaan, että tyttö kävelisi auratulla kävelytiellä Sabina valitsee sen syvän lumihangen jossa voi päästää menemään. Siinä onkin hihnan toisessa päässä roikkuvalla tekemistä pysytellä kannoilla.

Sisätiloissa leikitään pallolla, pureskellaan köyttä tai luuta ja opetellaan istumaan ja makaamaan käskystä. Yöt ovat sujuneet hyvin, aamulehden pamahtaessa postiluukusta sisään tosin saatetaan vähän haukkua. Seuraavaksi Sabinan täytyykin oppia yksin oleminen. Nyt neitokainen on ollut maksimissaan viitisen minuuttia yksin. Mutta ottaen huomioon, etten meinannut päästä ensiksi ovesta ulos koska Sabina pyrki väen vängällä mukaan se, että hän nyt istuu kiltisti matolla ja antaa minun mennä ulos onkin jo ihan suuri edistys. Katsotaan miten elämä jatkuu täällä Vantaalla, alku on ainakin ollut mahtavaa. t. Nina

30.1.2012 Kävin eilen noutamassa Sabinan Paimiosta. Siskoni oli mukana karttamiehenä ja antoi Sabinalle herkkuja kun istui alas tai meni makuulle takapenkillä. Eli automatka sujui oikein hyvin. Eilen Sabina oli selkeästi stressaantunut. Käytiin ulkona kolmeen otteeseen ja Sabina osasi hienosti tehdä tarpeensa ulos. Yö menikin aivan uskomattoman hyvin. Sabina nukkui keittiön matolla puoli yötä. Haukkui yhden kerran kun aamulehti pamahti postiluukusta sisään ja nukkui sitten seitsemään asti sängyn vieressä. Käytiin tunnin mittaisella aamulenkillä, Sabina rakastaa lunta :) Se ei hauku tai murise vastaantuleville koirille ja haluaisi hirveästi tervehtiä vastaantulijoita (ilman koiria).

Omasta ruokakupista ruoka ei ole vielä maistunut. Hän syö kyllä koiranruokapapanoita suoraan kädestä. Vettä on kulunut melko lailla eli tyttö on varmasti vielä stressaantunut. Mutta tänään hän ei seuraa minua kuin varjoa, vaan on pysynyt matolla puremassa luuta vaikka siirryin toiseen huoneeseen ja suljin oven. Yksinoloa pitää päästä treenaamaan mahdollisimman nopeasti, kunhan alkustressi tästä laantuu. Se tässä ehkä eniten mietityttää kun kaikki muu on alkanut sujumaan näinkin hyvin. :)
Terkuin, Nina ja Sabina

***

28.1.2012 Sabina saapui Suomeen kotihoitoon Vantaalle.

8.1.2011 Sabinan kanssa käytiin lenkillä ja tyttö nautti kovasti lumessa juoksemista. Sabina on tulut hyvin toimeen urosten, narttujen kuin muiden pentujen kanssa. Toki Sabina on energinen ja olisikin hyvä jos tyttö pääsisi juoksemaan uuden omistajan kanssa. Sabina on erittäin kuvauksellinen koira, josta on kiva ottaa kuvia, koska tuntuu että Sabinassa olisi hieman linssiluteen vikaa ja tyttö nauttisi poseeraamisesta :)

5.11.2011 Sabina on noin 6-7 kuukauden ikäinen narttupentu Raplan tarhalla. Sabina on laikasekoitus, joten tytöltä löytyy todennäköisesti riistaviettiä. Sabina on tuotu tarhalle 19.10-11 Sillamäeltä. Sabina on valmis rokotusten puolesta matkustamaan Suomeen 6.1.2012 lähtien.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä ja steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.