Saana

Lisätty sivulle: 2012-10-28

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Saana
17.2.2013 Saana sai kodin toisen koiran kaverina Hämeestä

***

Narttukoira, noin 4 v.

30.12.2012 Saanan paino on pudonnut mukavasti ja tyttö on nyt menossa steriloitavaksi. Sen puolesta Saana onkin valmis matkaamaan omaan kotiin sen löytyessä. Saanalta on löytynyt jopa pomppuvaihde keventyneen ulkomuodon ansiosta! Saanan oikeaksi nimeksi on selvinnyt, että se on Koni. Saanan historiasta on selvinnyt, että se on aiemmin elänyt kotikoirana, mutta sen aikaisemman omistajan ei elämäntilanteellisista ongelmista johtuen ole ollut mahdollisuutta hakea tyttöä takaisin kotiin. Saana on edelleen iloinen ja ystävällinen koira.

11.12.2012 Saanan paino on alkanut mukavasti putoamaan ja kun paino putoaa vielä hieman, tyttö voidaan steriloida. Saanaa tullaan myös testaamaan miten suhtautuu kissoihin lähitulevaisuudessa. Saana syö tällä hetkellä diettiruokaa, kulhosta, josta saa vain vähän ruokaa kerrallaan. Tulevan omistajan olisi hyvä kiinnittää myös jatkossa huomiota, että Saana ei pääse uudelleen lihoamaan.

28.10.2012 Saana on noin neljävuotias lapukkaneiti. Saana on isokokoinen, mutta kiltti koira, joka joutui Kohtla-Järven tarhalle omistajan sairastumisen vuoksi. Oletettavasti se on elänyt kotikoiran elämää ensimmäiset vuodet. Saanalla on juuri ollut pennut, jonka takia nisät ovat varsin turvonneet.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.