Rulli

Lisätty sivulle: 2007-01-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Rulli
2/2006 Rulli sai kodin.

***

Kuulumisia kodista:

20.6.2013 Elämäni on ollut viime vuodet enimmäkseen rauhaisaa ja mukavaa. Välillä on juostu Nipsun ja kissojen kanssa kilpaa ja välillä riidelty ihan tosissaan että karvat on pölissyt. Paljon olen myös nukkunut. Se on mukavaa hommaa kun alkaa ikääkin jo olla.

Vuoden 2012 lopulla Nipsu ei suostu juoksemaan kanssani juuri ollenkaan. Emäntämme on puhunut, että vie Nipsun lääkäriin kun hänellä tuntuu olevan välillä jonkinlaisia ongelmia. Helmikuussa 2013 emäntä käytti Nipsua lääkärillä jossa minäkin olin mukana henkisenä tukena ja turvana. Nipsu todettiin vakavasti sairaaksi. Hänellä on kasvain rakossa, mitä se sitten tarkoittaakaan ja kuulemani mukaan hän joutuu syömään lääkettä lopun ikäänsä.

Maalis, huhti ja toukokuu meni aikalailla entiseen malliin. Kesäkuun alussa Nipsu alkoi jäämään yksin ulos eikä hän suostunut tulemaan sisälle vaikka kuinka kävin hakemassa. Hän vain seisoskeli jalat levällään ulkona. Emäntä soitteli eläinlääkärille ja Nipsu sai kuulemma antibioottia ja seuraavana aamuna kun antibioottikuuri oli loppunut mentiin aamulenkille ja siellä Nipsulle tapahtui jotain. Hän huusi eikä päässyt enää kävelemään ja hän lyyhistyi maahan eikä noussut vaikka kuinka pyysin ja nuolin häntä naamasta. Emännän piti soittaa isäntä hakemaan meidät kaikki kotiin. Nipsu jätettiin autoon ja minut vietiin sisälle kissojen kaveriksi ja käskettiin odottamaan kun ihmiset vei Nipsun lääkäriin..ja jotain ne puhui viimeisestä matkastakin.
No tulihan ne viimein takaisin, laittoivat minut hihnaan ja veivät auton luokse sanomaan Nipsulle hyvästit. Nipsu oli ikiunessa autossa eikä reagoinut mitenkään. Sitten Nipsu laitettiin kuoppaan ja multaa päälle. Kukkiakin istutettiin. En oikein ymmärtänyt mitä tapahtui. Niin minä, Rulli, menetin parhaan ja ainoan koirakaverini jonka kanssa olin koko elämäni ollut.

Nyt 19.6. haahuilen edelleen korvat luimussa pitkin pihaa ja katselen että missä Nipsu on nukkumassa tai “patsastelemassa”. Emäntä sanoo että olen surullinen ja kaipaan Nipsua. Niin se varmaan on. Itse en osaa olotilaani nimetä.

Emäntä on luvannut että ensi vuonna minulle tulee uusi koirakaveri, samasta maasta mistä itsekkin olen kotoisin.

Rullin puolesta 19.6.2013 Satu

26.8.2009 Minä Rulli, täytin kesällä neljä vuotta ja viimeiseen kahteen vuoteen on mahtunut yhtä jos toistakin kommellusta tämän kamalan vauhtini ja hössöttämiseni takia.

Keväällä 2008 minuun iski ruoka-aine allergia. Kaivoin melkein silmät ja korvat päästäni kun niin kutitti ja vatsakin oli ihan punaisella vereslihalla raapimisen vuoksi. Lääkärissä käytiin moneen otteeseen ja lopulta allergia alkoi helpottaa. Kävi ilmi, etten saa enää herkutella suomalaisilla viljoilla, naudanlihalla, ruuassa olevilla lisäaineilla enkä oikein kanallakaan. Maitotuotteista tulee HETI korvaongelmia. Minua rasvailtiin neitsytkookosrasvalla ja sitä saan edelleenkin ruokaan sekoitettuna. Se on hyvää. Kalaa voin syödä ja possun ja lampaan lihaa, kalkkunaakin ruokalistallani on joskus. Välillä tosin kiipesin pöydälle ja varastin kissojen ruuat ja sitten taas rapsuteltiin…

Vuosi 2008 meni muuten aika rauhaisasti, emäntä hankki talveksi minulle ja Nipsulle oranssit hurtan ulkoilumanttelit. Ai että minä tykkään omastani, minulla kun ei ole pohjavillaa ollenkaan ja talvisin palelen kamalasti jos ei ole lämmintä päällä enkä ole juoksemassa Nipsun tai kissojen kanssa. Kissoja on tosi kiva jahdata. Kissoja rakastaisin kamalasti, mutta muut kuin Ansku-kissa ei oikein tykkää minusta, kun olen liian tunkeileva heitä kohtaan. Sitten he lyövät minua käpälällään ja sihisevät silleen hassusti. Ansku on mukava, se pesee korvanikin päältä ja ulkoa ja taputtelee käpälillään naamaani aina välillä. Se on sitä kissahierontaa jota kissat tekevät.

Keväällä 2009 sattui pahasti kun olin juoksemassa kilpaa Nipsun kanssa. Kun käännyin mutkassa niin polveeni sattui niin kovasti, että piti kiljua täyttä kurkkua. Onnuttuani jonkin aikaa minut kuskattiin eläinlääkäriin ja tuomio oli polven ristisiteen repeämä. Mitähän sekin lie tarkoittanut. Meni pari päivää niin pääsin leikkaukseen. Voi että minua pelotti. Seuraava muistikuvani oli jostain oudosta lämpimästä paikasta kun olin ihan pihalla ja kuulin emännän äänen kun hän sanoi nimeni. Järki juoksi sen verran että heilutin häntääni, tuttu ääni. Tunsin että minut kannettiin autoon ja sitten oltiinkin kohta kotona. Taas minua kannettiin tällä kertaa sisälle potilaspedille nukkumaan. Emäntä nukkui yön vieressäni kun olin kamalan kipeä ja kiljuin välillä täyttä kurkkua. Ainakin kuukauden ajan munua kannettiin rappuja ylös, en saanut hypätä edes sohvalle. Ja kun ihmiset meni töihin ne oli pistäneet barrigaadeja sohvan viereen etten kiipeä sinne, mutta minäpä olinkin näppärä ja otin barrigaadit pois ja menin sohvalle nukkumaan. Siitä on nyt aikaa ja jalalla voi juosta taas. Vauhtini on hieman hidastunut onnettomuuden seurauksena. Jalka hieman kipeytyy jos oikein riekun, siksipä uskon emäntääni ja koetan hillitä itseäni, toisinaan. Haukkumisiin taas Wuh, Kairelle terkkuja! :-)T. Rulli

19.6.2007 On kulunut vuosi viime kuulumisten laittamisesta. Rulli on aikuistunut kovasti, mutta toisaalta hän on samanlainen höyrypää ja vauhtimakkara kuin ennenkin. Niin ja jätemylly myöskin. Hän söisi aivan kaiken, siis aivan kaiken elintarvikkeksi luokiteltavan aineksen. Mitä vanhempaa, sen parempaa..

Rulli on oppinut uusia temppuja. Pyöri, esiinny, tanssi, siirry, kauemmas. Hän oppisi ihan mitä vain kun vaan kerkeis opettamaan. Muutettiin Vantaalta maalle, Tuulokseen kesäkuussa 2007. Koirilla on täällä tosi iso aidattu piha jossa ne saa juosta ihan vapaasti kukkapenkkejä väistellen. Rulli on myöskin punkkimagneetti, mutta valkosipuli tipat päivittäisessä ruuassa estää sen, että punkit ei tykkää enää Rullista. Suosittelen! :-) T. Satu

Ohessa myös kaks kuvaa. Ekassa “Rulli lelun kanssa 9.6.2007” ja toisessa hän “Rulli autoilee Nipsun kanssa 10.6.2007 “.

14.7.2006 Rulli / Rulluskainen / Vauhti-makkara. Lempilapsella on monta nimeä. Rulli tuli steriloituna Suomeen Helmikuussa 2006. Laivamatka meni hyvin, mitä nyt Rullia välillä pelotti kovasti suuri ihmismäärä laivassa, ja hän matkustikin sylissä hytin ulkopuolella oltaessa. Rulli tapasi heti Helsingin satamassa tulevan poikaystävänsä Nipsu-Nipperin, joka hänkin on tullut Suomeen Tallinnasta Tammikuussa 2005. Koirista tuli heti parhaimmat ystävykset. Alkuun Rullilla oli koko ajan kamala jano, aivan kun hän olisi luullut että vesi loppuu eikä lisää tule ja sen vuoksi hän pissailikin vähän väliä pitkin lattioita ja pihoja. Nyt juominen on tasoittunut, ja pysyy kohtuudessa. Rulli on myöskin enimmäkseen sisäsiisti, mitä nyt innostuessa ja ruokaa odottaessa saattaa lirahtaa. Ja helteellä sillä aikaa kun emäntä on töissä.

Rulli rakastaa aivan kaikkea ruokaa yli kaiken. Puruluut on jokapäiväistä herkkua, ja heiniä hän mutustelee myös lähes kokoajan ulkona ollessaan. Hän on todella nopea oppimaan uusia juttu. Rulli osaa käskyt: sivulle, seuraa, istu, maahan, kiepase(kieri) anna mol. tassut, tuo sukat, ym.ym. Suurimman osan hän oppi kerta harjottelulla. Terävä tyttö!

Rulli tulee loistavasti kissojen kanssa toimeen. Niitä on kiva välillä ajaa takaa ja maata niiden päällä. Ja syödä niiden luonnosta tuomat myyrät, hiiret ja muut herkut heti kun emännän silmä välttää. Rulli rakastaa lunta ja vettä. Talvella lumi vaan pöllysi kun hän juoksi pitkin hankia. Silloin hän sai lempinimen “Vauhti-makkara”. Näin kesällä hän juoksee suoraan järveen rannalle mentäessä, ja rypee siellä ihan onnessaan Nipsun katellessa useimmiten rannalta. Mitään isompia ongelmia meillä ei ole juurikaan ollut. Talvella Rulli popsi Nipsun ja kissojen jäätyneet jätöksen pihalta, mutta sekin harrastus on nyt menneen talven lumia. Ja keväällä hän pisteli poskeensa kaikki kukat ja heinät jotka alkoi näkyä hangen alta. Rulli on toisinaan kamalan malttamaton, eikä millään jaksaisi olla paikoillaan puolta minuuttia pidempään. Kokoajan on touhuttava jotain jollei muuta niin pureksittava keppejä ellei luita ole tarjolla. No, lapsihan hän vielä on. Vietämme Rullin 1-vuotis synttäreitä 29.7.2006 Satu

***

Narttupentu, noin 6 kk

TARHAKUVAUS:
Rulli noin 6-kk vanha narttupentu joka tärisi siita, että hänet on laitetu häkkiin ja jätetty yksiin. Rulli on hyvin ruokittu, mutta tuotu kodista. Hyvin pelkäävä, voi olla että hänet on huonosti kohdeltu entisessa kodissa, pelkäsi vähan kätta ja kiinni pitämista. -Kaire-