Rudolf

Lisätty sivulle: 2009-04-03

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Rudolf
18.5.2010 Rudolf sai kodin Kuopiosta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

28.10.2010 Heipä hei. Laitan taas pitkästä aikaa Rutun kuulumisia ja muutamia kuvia. Puoli vuotta on kulunut kun poika sai uuden kodin meiltä. Kaikenlaista on kesän aikana opittu ja nähty. Kotona oleskelun lisäksi on ulkoiltu paljon metsässä ja päivystetty paloasemalla muutamia viikkoja. Koirapuisto on lempi paikka heti ilman aitoja olevan luonnon jälkeen, kunhan siellä ei ole muita koiria joita pitää vahtia. Täällä osataan nimittäin ottaa ilo irti puistosta ilman kavereitakin. Niinkuin kuvista näkyy: vauhti sata, äly… no ei ihan sata :)

Koti on paras paikka ja sitä pitää vähän vahtia. Mielellään ei lasketa sisään muita kuin tuttuja ihmisiä, muille pitää ainakin murista vähän, housuista on kiva myös näykkiä vaikka kielletään. Ulkona kävely ja jälkien haistelu on jännää. Poika kävelee vierellä ihan kuin olisi joku parempikin ToKo-koira, vaikkei olla siihen kauheasti panostettu. Pohjoisessa käytiin poroja katselemassa, jänniä otuksia muttei niillekään tarvinnut haukkua.

Perheen toinen nelijalkainen Ani on ottanut Rutun veljekseen ja toisin päin. Koska Ani on paljon pienempi, sitäkin pitää joskus suojella ja vastaantulijoille haukkua. Yleensä kuitenkaan Ruttu ei ole se joka aloittaa, eli jos toinen koira ei hauku, ei Ruttukaan viitsi.

Leppoinen poika josta alkaa tulla täysverinen sisäkoira. Karva on alkanut pehmentyä eikä ole enää ollenkaan niin pörröinen kuin tullessa. Ruoka maistuu mutta mitään ei oteta ilman lupaa ja tavarat mitkä eivät ole omia leluja saavat olla rauhassa. Hellyydenkipeä “pikku” pakkaus jota vastaantulijat väistää :D

Hyvää alkutalvea kaikille!! -Mia, Mika, Ani ja Ruttu-

3.6.2010 Rudolf on ollut meillä nyt hieman yli kaksi viikkoa ja sinä aikana on tapahtunut pojan elämässä paljon uuttaa ja jännää. Uusi koti on Kuopiossa, rivitalokaksiossa, jonka olohuoneen ikkunasta voi seurata lenkkeileviä ihmisiä ja koiria. Uudesta kodista löytyy myös australianterrieri narttu Ani, jonka kanssa on tehty kovasti tuttavuutta ja nyt tullaankin juttuun ihan hienosti.

Rudolfin taustoista ei tiedetä sen enempää, kuin että se löydettiin 2009 tammikuussa kuljeskelemasta kadulta ja tuotiin tarhalle. Näiden viikkojen aikana on kuitenkin selvinnyt että poika on varmasti jossain vaiheessa elämäänsä ollut tekemisissä ihmisten kanssa ja niinpä ihmisten läsnäolo onkin pojan mielestä hyvä asia. Suureksi yllätykseksi poika on myös täysin sisäsiisti.

Ihmetystä aiheutti myös reissu eläinlääkäriin, jossa tutkittiin ja hutkittiin ja kun seuraavan kerran sai silmät auki oli päähän ilmestynyt joku ihmeellinen koppa ja mahan alle lappu… Eli viime viikon maanantaina poika kastroitiin, niin narttukoiran kanssa elämä on jouhevampaa.

Hieman pitää vielä nukkua koiran unta jos käymässä on jotain vietaita ihmisiä ja niitä pitää vähän vahtiakin etteivät pääse liikuskelemaan huomaamatta mihinkään. Myös omaa pihaa pitää hieman vahtia ja osa ohikulkevista naapureista on saanut muutamat haukut osakseen.

Ruoka maistuu pojalle hyvin ja kovasti olis virtaa juosta, mutta vielä muutama päivä pitää toipilaan pysyä hihnan päässä rauhassa. Yksinoloa on harjoiteltu myös ja näyttää siltä ettei siinäkään juuri harjoittelemista ole. Yöt nukutaan ja aamulla hyvin iloisesti tervehditään kun kaikki heräävät. Kaikenkaikkiaan siis mahtava pakkaus. Ja niinkuin kuvasta näkyy, kyllä ne molemmat korvatkin pystyyn saadaa kun laivan kannella tarpeeksi tuulee. :)

Hyvää alkanutta kesää kaikille! -Mia, Mika, Ani & Ruttu-

***

Uros, noin 4-5v.

9.2.2010 On uskomatonta että Rudolf yhä odottaa kotiaan. Tästä pojasta on hankala keksiä juuri mitään pahaa sanottavaa. Rudolf odottelee häkissään kun kaivan hihnaa esille, se antaa kiinnittää hihnan pantaansa ja lenkillekin lähdetään rauhaisissa merkeissä vaikka ympärillä olevat urokset mekastavatkin.

Rudolf kulkee hihnassa kauniista ja vain hajut saavat hihnan kiristymään. Namien kanssa täytyy olla varovainen, sillä poika ottaa ne hiukan turhankin innokkaasti vastaan. Niin ja namitasku kyllä löytyy, kuten yhdästä kuvasta näkyy :D Istuminenkin onnistuu nakin avulla, mutta jos palkkaaminen kestää Rudolfin mielestä liian kauan, yrittää poika komentaa vauhtia haukahtamalla pari kertaa. Rapsutukset ovat yhä Rudolfin mieleen. Näkisin tämän kaverin jo niin mielelläni kodissaan!

21.10.2009 Uusia kuvia lisätty.

9.9.2009 Lisätty Rudolfille kuvia.

21.7.2009: Rudolf on siirretty yksinään aitaukseen ja tuntuukin käyttäytyvän siellä paljon rauhallisemmin ja tyynemmin kuin ketjun päässä. Rudolf on mukavan rauhallinen koira. Se ei hypi mennessäni sen luokse vaan tulee vastaanottamaan nätisti makupaloja ja rapsutuksia. Poika on todella hellyyttävä ja onkin jo aivan liian kauan joutunut odottamaan kotia.

23.5.2009 Iso ja komea Rudolf hieman haukahtelee epävarmana lähestyessämme sitä mutta kun pääsen pojan luokse se ottaa minut erittäin ystävällisesti vastaan. Lähden pojan kanssa lenkille ja se kävelee yllättävän nätisti hihnassa haistellen tien vierustan nurmikkoa. Tapaamme matkalla Milla- koiran ja sen kanssa Rudolf haistelee rauhallisesti ja narttukoirat ovat selvästi Rudolfin mieleen. Myöskään viereiselle urokselle Rudolf ei näytä räyhäävän mutta varmuuden vuoksi sitä ei luovuteta samaan kotiin uroksen kanssa. Rudolf vaikuttaa ainakin tarhalla suhteellisen rauhalliselta ja nauttii kovasti ihmisen huomiosta.

3.4.2009 Muiden koirien haukkuessa kuorossa, odottaa Rudolf hiljaisena koppinsa luona katselleen meitä. Se ottaa meidän rauhallisesti häntä heiluen vastaan. Lähdemme sen kanssa lenkille ja yllätymme kuinka nätisti Rudolf kulkee. Isosta koostaan huolimatta se on erittäin helposti hallittavissa. Rudolfissa on jotain arvokasta herrasmiesmäisyyttä.

Kuvittelen sen melko vanhaksi, mutta se yllättää meidät jälleen hyppäämällä pari kertaa riemusta ilmaan ja valpastuessaan narttu koiran juostessa tervehtimään meitä. Aivan yhtä yllättäen se taas rauhoittuu ja jatkaa nuuskuttelua. Eipä poika taidakkaan olla niin kovin vanha, vaan koira parhaassa iässä. Sen voisi kuvitella nartun kaveriksi. Säkä on noin 65cm.

Rudolf luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa herran tallinnasta.
Kulukorvaus 150 euroa.