Rudolf

Lisätty sivulle: 2009-02-16

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Rudolf
20.3.2009 Rudolf sai kodin Tampereelta.

***

Kuvia kodista:

7.4.2009 Lisätty kuvia.

***

Urospentu, noin 4kk

26.2.2009 Rudolf on oikea tehopakkaus hereillä ollessaan. Kyytiä saa niin lelut, lehdet kuin koiratkin. Pehmolelut teurastetaan, eli niistä pitää saada mahdollisimman nopeasti pumpulit pihalle, muutenkin repimis vimma on kova. Leluja ja luita on niin hyvin saatavilla että on toistaiseksi jättänyt ei-sallitut tavarat rauhaan, vaikka kenkiä välillä kanteleekin. Lenkkeily on vielä vähän hakusessa, välillä kulkee hihnassa todella hyvin, välillä ei sitten liiku mihinkään. Vieraita ihmisiä pelkää edelleen, mutta käy kyllä hakemassa makupaloja kädestä. Sisäsiisteys on vähän niin ja näin, välillä tehdään ulos, välillä paperille ja välillä ihan lattialle/matolle.

Rudolfia ei luovuteta toisen uroksen kaveriksi, vaikka vielä tuleekin niiden kanssa toimeen. Sen verran dominoivan oloinen on, että aikuistuttuaan ei enää välttämättä hyväksy toista urosta kotiinsa.

Korvatipat on auttanut hyvin hiivaan, ja se onkin vähentynyt huomattavasti. Lääkekuuria jatketaan kuiteskin vielä. Iho on myös alkanut parantumaan ja karva on alkanut kasvaa takaisin (kyljessä oli karvaton kohta).

16.2.2009 Rudolf on n. 4 kuukauden ikäinen pieni urospentu. Rudolfin emo on pieni kokoinen (noin polven korkuinen) terrieri-sekoitus, joten Rudolfistakaan ei kasva kovin iso. Rudolf pelkää vielä vieraita ihmisiä todella paljon, joten herra ei sovi perheeseen jossa on pieniä lapsia. Muutaman kerran on pelottanut niin paljon, että on tullut pienet hätäpissat alle. Luonnetta herrassa kuitenkin on, kunhan on ensin kotiutunut ja oppinut luottamaan uusiin ihmisiin. Hoitopaikan isolle (40kg) urokselle Rudolf murisee ja repii korvista, eikä pelkää vaikka toinen välillä ärähtää. Rudolf puree vaan kovempaa. Pieni ja pippurinen kuvaa hyvin pientä miestä. Rudolf etsii kotia jossa on kokemusta koirista ja varsinkin vaativista ja itsepäisistä. Vaikka Ruttu on pieni niin se on silti osattava kouluttaa, tahtoa tästä pienestä löytyy. Olisi suotavaa osallistua Rudolfin kanssa koirakouluun, jotta herra oppisi kunnon koirakansalaisen tavoille.

Tällä hetkellä Rudolfilla on hiivaa korvissa ja eläinlääkärin mukaan ilmeisesti sieni-infektio ihossa. Molempiin vaivoihin Rudolf on saanut lääkettä ja kuuri kestää n. 2 viikkoa, jonka jälkeen pitää käydä tarkistamassa onko lääkkeet tehonneet. Rudolf on valmis kotiutumaan, kun tiedämme että hoito auttaa vaivaan. Sieni-infektio saattaa tarttua toisiin eläimiin (eläinlääkäri ei pystynyt varmuudella sanomaan). Rudolf on tällä hetkellä Hyvinkäällä hoidossa, johon siihen voi sopimuksen mukaan mennä tutustumaan.

Rudolf luovutetaan uuteen kotiin rokotettuna, loishäädettynä sekä tunnistusmerkittynä. Herralla on myös EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus on 150 euroa.