Roxanne (nyk. Ronda )

Lisätty sivulle: 2011-11-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Roxanne (nyk. Ronda )
7.1.2012 Roxanne sai kodin Lahdesta.

***

Kuulumisia kodista:

13.11.2012 Tässä Rondan viimeisimpiä kuulumisia: Jäi kanttarelli löydöt tekemättä, mutta ens syksynä jatketaan harjotuksia :). Nyt onkin Rondan elämään tullut suuri muutos. Meille tuli reilu viikko sitten toinen pentu Rekkujen kautta. Ronda sai kaverikseen Tero-Tiikerin nyk. Roni. Kyllä oli alkuun vilskettä ja vilinää, kun eivät malttaneet lopettaa leikkimistä ollenkaan. Ja oli siinä Rondalla ihmettelemistä, pentua piti alkuun seurata ku hai laivaa. Mutta hienosti ovat tulleet toimeen, vaikka on tässä Rondalta hermoja tarvittu. Se yrittää totella ja käyttäytyä nätisti ja sitten paikalle pyyhältää pikku hurrigaani, joka vesittää kaiken ja villitsee Rondankin hillumaan. Nyt Ronikin on oppinut vähän käyttäytymistä, niin alkaa taas syömiset, ulos lähdöt ja muut onnistumaan. Välillä vähän kinastellaan ja sitten mennään yhdessä nukkumaan mitä suloisempiin asentoihin (ja kamera ei tietenkään ole silloin käsillä).

Ollaan perustettu tänne Lahteen ohitustreeni porukkaa, jossa käymme Rondan kanssa kerran viikossa harjoittelemassa. Jos saisimme remmihillumista vähentymään. Talveksi olisi suunnitteilla jatkaa jälkiharjoituksia, joissa Ronda tuntuu olevan melko haka, kuhan vaan siihenkin saadaan vähän rauhallisempi ote :). Rondan kokoa kun silloin pentuna arvuuteltiin, niin tuli tytöstä 54cm ja 20kg. Terv. Leea

5.8.2012 Istun sohvalla ja kirjoitan tätä. Ronda makoilee vieressäni ja pitää päätä reidelläni. Rondan kanssa on mennyt hyvin. Muutamat kengät on mennyt sitten viime kuulumisten. Mutta on se vaan niin rakastettava koira, melkonen pusu- ja halikone. Keväällä käytiin arkitokokoulutus. Kaikki käskyt se osasi jo hyvin, mutta siellä harjoiteltiin malttia ja keskittymistä, myös silloin kun muita koiria on läsnä. Se kun oli sellanen viliskantti, että keskittyminen ei ollut, eikä ole aina vieläkään sen vahvimpia puolia.

Kesän alussa aloitimme tokoagin ja kerkesimmekin tenttiä siitä kaksi ensimmäistä osiota ennen kesätaukoa. Kesä on mennyt reissatessa. Kävimme Ahvenanmaalla, Ruotsissa ja pitkin Suomea kierrelty. Se on tehnyt Rondalle hyvää. Paljon uusia ihmis- ja tilannekohtaamisia. Edelleen ne jotkut vieraat ihmiset on se Rondan suurin pelon aihe. En tiedä millä perustein se valitsee ne jotka ovat kamalia. Toisista koirista se kyllä tykkää ja tulee todella hyvin juttuun, joillekkin pienille tai herkille koirille sen leikit on vähän liian rajuja.

Yksin olossakin on viellä harjoittelemista. Joissain vieraissa paikoissa se saa edelleen “paniikkikohtauksia” yksin jäädessään. Lomalla kävimme myös Kuopiossa tapaamassa Rondan siskoa Shaniaa. Oli aivan huippua nähdä Shania ja nähdä tyttöt yhdessä, kettutytöt. On ne niin samanlaisia eleiltään, tavoiltaan ja käyttäymiseltään :). Rondasta on tullut kesän aikana melkonen vesipeto. Se sai juhannuksena jopa vesihännän liiasta pulikoimisesta. Näin syksyn tullen aloitimme juuri harjoittelemaan kanttarellin etsintään. Vielä vasta helppoja lavastettuja harjoituksia. Mutta jos vielä tänä syksynä joku löytökin tehtäis :)Hyvää marja ja sienikautta toivottaa täältä Lahdesta Ronda ja omistajat.

27.1.2012 Ronda on ollut nyt kolme viikkoa meillä. Vaikka se otti meidät heti hyvin omakseen ja antanut todella hyvin alusta asti käsitellä itseään, mutta moni muu asia oli siitä pelottavaa. Telkkari, pesukoneet, ihmiset…. Ja kaikkea piti haukkua ja murista. Mutta pahinta oli yksin jääminen. Se meni aivan paniikkiin, jos hetkeksikin poistui näkyvistä. Mutta nyt on selvitty ongelmista. Jokaiseen ratkaisuna toimi siedättäminen ja vaan ajan kanssa tottuminen. Nyt voidaan käydä ihmis- ja autovilinässä lenkillä, koirapuistossa ja kotiin jää yksinkin ilman porua ja huutoa :). Ronda on aivan mahtava ilopilleri. Lumipenkoissa möyrinen on sen suosikki juttuja ja koirapuistossa on kiva käydä ottamassa vähän hauvasta mittaa niin paini- kuin juoksulajeissakin. Kotona on kiva varastella tavaroita. Jos jotain on hukassa, se yleensä löytyy sohvalta. Kasa kenkiä kiikutettu eteisestä sohvalle. Mutta ei, ainakaan vielä, niitä ole tuhottu. Ronda on kasvanut nopeasti. Jännä nähdä minkä kokoinen siitä loppuen lopuksi tulee. Terveisin: Leea

***

Narttupentu, noin 3kk

27.11.2011 Roxanne on noin 3 kuukauden ikäinen tyttöpentu Raplan tarhalla. Roxannesta kasvaa noin keksikokoinen. Roxanne on tullut tarhalle 24.10.-11 sisarustensa kanssa. Muut ovat jo saaneet kodit, mutta Roxanne ja sisarensa Shania odottavat vielä sitä ikiomaa kotia. Roxanne on valmis rokotusten puolesta matkustamaan Suomeen 6.1.2012 lähtien.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnastaja. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.