Rosella (nyk. Rosa)

Lisätty sivulle: 2009-04-21

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Rosella (nyk. Rosa)
23.6.2009 Rosella sai kodin Kirkkonummelta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

2.2.2010 Rosan tulosta meille on nyt kulunut vähän yli puoli vuotta ja kaikki on mennyt oikein hyvin. Rosa on niin ihana ja tuntuu kuin se olisi ollut meillä jo pidempään. Aluksi harjoiteltiin Rosan kanssa kaikkia perusasioita, otin sen mukaan bussiin, junaan, veneeseen ym jotta se tottui eri paikkoihin. Syksyllä lähdettiin myös parille arkitottis/ alkeistoko– kursseille ja ne olivat tosi hyödyllisiä. Sen verran harvoin tulee lenkeillä muita koiria vastaan, että teki todella hyvää opetella olemaan muiden koirien seurassa. Ja tosi nopeasti Rosa oppi kaikkia uusia juttuja. Tarkoituksena on jatkaa samaa nyt myös keväällä ja haaveissa olisi myös agilityn kokeileminen. Rosa on nauttinut siitä, että pääsee lenkeillä kulkemaan pitkiäkin matkoja vapaana metsäpoluilla ja pikkuteillä, ja pääsee purkamaan sitä loputonta energiaa juoksemalla ja leikkimällä. Lunta se rakastaa ja työntää koko päänsä kinokseen etsiessään jotain ”saalista” ja heittelee lumikokkareita ympäriinsä. Muutamaan kertaan se on myös päässyt käymään koirapuistossa ja on juoksuttanut muutamankin koiran väsyksiin – kun yksi on väsynyt, niin Rosa on jatkanut juoksemista seuraavan kanssa. Hihnassa kulkiessa kävely menee hyvin normaalilenkeillä, mutta Rosa kyllä vetää vieläkin kun mennään uusiin paikkoihin tai johonkin, missä on paljon ihmisiä ja liikennettä, eli sitä vielä harjoitellaan.

Uusi vuosi on alkanut hienosti, ja Rosa on toipunut noin kolme viikkoa sitten
tehdystä sterilisaatiosta. Se ei vaan meinannut pysyä nahoissaan kun piti pari
viikkoa kävellä hihnassa, eikä yhtään olisi saanut juosta tai riehua. Nyt ollaan
sitten pikkuhiljaa päästy normaalirutiiniin ja liikkumaan enemmän. Tässä nämä
uutiset tällä kertaa.

12.7.2009 Rosella on ollut meillä nyt muutaman viikon ja on kotiutunut hienosti. Rosella, tai kutsumanimeltään Rosa, tykästyi meihin molempiin heti ja otti kodin samantien omakseen. Aluksi se tietysti seurasi meitä väsymättömästi huoneesta toiseen, ettei vaan karata mihinkään. Nopeasti Rosa kuitenkin oppi, että ollaan täällä jäädäksemme ja nykyään voidaan jo mennä toiseen huoneeseen ilman, että Rosan tarvitsee heti tarkistaa, missä ollaan. Ruoka on maistunut hyvin, ja heti ensimmäisestä yöstä lähtien se on myös nukkunut hyvin. Aamuisin Rosa yleensä tulee herättelemään, että pitäisi päästä pihalle. Rapsutuksista Rosa ei koskaan saa tarpeekseen ja meidän naamat on nuoltava iloisena aina vaan kuin mahdollista.

Ensimmäiset päivät menivät siis ihan perusasioihin totuttelemiseen. Kotona Rosa on ollutkin tosi rohkea, on aina mukana kaikessa ja kiinnostunut joka asiasta ja
pomppii välillä kuin kumipallo :) Hyppimislahjoja se on näyttänyt useampaankin
kertaan. Agility tosiaan voisi olla sille hyvä laji, niin ketterästi se liikkuu ja on muutaman kerran “kissamaisesti” hypännyt keittiön työtasolle seisomaan. Ulkona Rosa on ollut vähän enemmän varuillaan ja ihmeissään kaikista uusista äänistä ja hajuista. Varsinkin alussa piti aina pysähtyä ihmettelemään, kun tuli autoja, pyöräilijöitä tai kävelijöitä vastaan. Hevosia täällä on paljon, ja ensimmäisen näkeminen pelotti ihan hirveästi. Sittemmin Rosa on todennut, että eivät ne hevoset olekaan niin pelottavia vaan ennemminkin hirveän mielenkiintoisia. Hihnassa Rosa veti aluksi tosi paljon ja kiersi jalkojen ympäri. On ollut kuitenkin kiva huomata, että Rosa on jo tässä ajassa ehtinyt vähän rauhoittua. Kyllähän se yhä edelleen on innoissaan menossa joka suuntaan ulkona ollessaan ja varsinkin jos mennään uusiin paikkoihin, mutta ei enää yhtä paljon kuin alkupäivinä. Mielenkiinnolla odotetaan, miten se suhtautuu, kun päästään tutustumaan enemmän muihin koiriin ja lähdetään koirakoulutukseen.

Rosa on kyllä aivan ihanan iloinen ja energinen tyyppi. Se on joka asiasta niin
kiinnostunut ja jotenkin niin “pentumaisen” innostunut kaikesta. Vauhtia ei tosiaan tule puuttumaan, Rosa jaksaa pidemmänkin lenkin jälkeen antaa kyytiä vaikka perhosille ja muille lentäville ötököille tehden korkeita kenguruloikkia. Ollaan molemmat oltu yllättyneitä, miten hyvin Rosa on sopeutunut, ja tuntuu kuin se olisi ollut täällä jo pidempään. Kiitoksia vielä Rekku Rescuen väelle, kun saatiin tämä ihana karvakorva meille! Terv. Taina ja Michael

***

Steriloitu narttukoira, noin 1v.

11.6.2009 Rosellaa kuvaa parhaiten sanat eloisa ja energinen. Rosellan tulevasta kodista ei siis tule puuttumaan menoa ja meininkiä tytön kotiutumisen jälkeen:). Rosella voisi tykätä esimerkiksi agilitysta, niin ketterästi siltä sujuu kiipeily häkin seinää pitkin). Rosella vaikuttaa melko itsevarmalta neitokaiselta ja se kaipaakin rinnalleen kärsivällisen ja varman omistajan.

4.5.2009 Lisätty Rosellalle uusia kuvia

21.4.2009 Rosella on noin 1-vuotias pienikokoinen narttukoira Pärnun tarhalla.

Rosella on ihastuttavan iloinen ja energinen kaunokainen. Se tuntuu tykkäävän kaikesta ja kaikista :) Rosella kaipaa itselleen aktiivista kotia, joka on valmis panostamaan tähän nuoreen “ikiliikkujaan”.

Hihnassa Rosella on alkanut rähisemään toisille koirille, mutta vapaana ollessaan tyttö näyttäisi tulevan useimpien koirien kanssa hyvin toimeen.

Rosella luovutetaan uuteen kotiin mikrosirutettuna, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi tytöllä on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus 150 euroa.