Roosi

Lisätty sivulle: 2013-08-05

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Roosi
3/2014 Roosi sai kodin.

***

Leikattu narttu, noin 6 v.

Kuulumisia kotihoidosta:

4.11.2013 Roosi on odotellut uutta kotia kotihoidossa noin kuukauden ajan. Roosi on reipastunut tänä aikana hurjasti ja pienestä, arasta tytöstä on kuoriutunut leikkisä sekä aktiivinen neitokainen :)

Vaikka Roosi on kovasti reipastunut, tulee sen tietynlainen arkuus sekä menneisyys yhä joissain tilanteissa esille. Varsinkin ulkona Roosi on yhä varuillaan, ja ihmiset aiheuttavat vielä pientä paniikkia. Tutuilla metsäpoluilla Roosi kuitenkin juoksentelee jo varsin reippaasti.

Kotihoitajiinsa Roosi suhtautuu jo varsin luottavaisesti, mutta silti se saattaa säikähtää välillä yllättävissäkin tilanteissa. Liian innokkaita lähestymisyrityksiä Roosi usein yhä välttelee.

Kissoihin Roosi on jo melko hyvin sopeutunut. Innostuessaan Roosi kuitenkin yhä jahtaa kissoja, joten kissojen tulla olla koiriin jo ennestään tottuneita ja kestävän ajoittaista jahtaamista.

Roosi on melko äänekäs koira, ja se käyttää ääntään mitä erilaisimmissa tilanteissa: esimerkiksi innostuessaan, leikkiessään ja yksinjäädessään. Yksinjääminen (toisten koirien seurassa) aiheuttaakin yhä ahdistusta, joka purkautuu haukkumisena sekä ulvomisena. Myös pissavahinkoja on sattunut. Tulevan kodin on syytä varautua eroahdistukseen ja sen ennaltaehkäisyyn sekä hoitoon.

Roosi luovutetaan ainoastaan omakotitaloon ja kodista tulee löytyä leikkisä ja reipas koirakaveri. Roosia ei luovuteta pienten lasten perheeseen.

2.10.2013 Lisätty muutama uusi kuva.

26.9.2013 Roosi lähettää terveiset hoitokodistaan! Roosi on edistynyt suurin harppauksin näiden muutaman päivän aikana. Paikoilleen jähmettyvästä, arasta koirasta on kuoritunut rapsutuksia kerjäävä ja niitä suuresti arvostava, utelias pieni koira. Muutos on todella niin suuri, etten sitä tahdo itsekään uskoa, vaikka olen sen omin silmin nähnyt ;)

Aluksi Roosi oli hyvin pelokas ja vältteli kontaktia ihmiseen. Kohtalotoverinsa Rekkujen Benitan innoittamana ja opastamana Roosi nopeasti kuitenkin tajusi lenkkeilyn ihanuuden ja huomasi, ettei ihmisiä tarvitse arastella. Jo toisena päivänä pääsin Roosin kanssa kahdestaan kävelylle. Hitaasti, mutta varmasti lähdimme iltakävelylle pihateille. Roosi käveleekin jo oikein hienosti remmissä. Toki ihmettelee ja pysähtelee katselemaan tuulessa humisevia puita tai puskista lentoon pyrähteleviä lintuja, mutta pienellä rohkaisulla matka taas jatkuu. Roosi on myös alkanut hakemaan turvaa ihmisestä, mikäli kokee jonkun tilanteen erityisen jännittäväksi lenkeillä. Sisätiloissa Roosi ei oikeastaan arastele enään mitään, vaan enemmänkin muistuttaa kohteliaasti käyttäytyvää koiraa, jota ei tarvitse (niinkuin omia koiria) esimerkiksi työntää sohvalta alas, jos mielii itse istumaan tai katsella mihin astuu, ettei vaan astu koiran päälle. Roosi antaa tilaa, mutta kainosti tulee pyytämään läheisyyttä ja kipittää perässä. Vieraille ihmisille Roosi on aluksi välinpitämätön ja seuraa tilannetta hetken sivummalla. Pian Roosi kuitenkin tulee tervehtimään kainosti myös vieraita. Kun Roosilta kysyy, että “saako Roosia rapsuttaa?” , niin neiti hipsuttelee vierelle ja jää odottamaan niitä luvattuja rapsutuksia. Jos niitä ei ole tullut tarpeeksi kerjää Roosi lisää tassua antamalla :) Kissoihin Roosi suhtautuu vaihtelevasti. Välillä Roosi on kuin niitä ei olisikaan, välillä taas kissat tuntuu melko pelottavilta ja niille pitää varovaisesti murista ja yrittää sännätä perään.

Roosi kaipaa itselleen koirakaverillista kotia, sillä ilman kaverin seuraa Roosi tuntuu kärsivän eroahdistuksesta. Kodin tulee sijaita rauhallisella alueella omakotitalossa.

22.9.2013 Roosi matkusti Suomeen hoitopaikkaan.

6.9.2013 Roosi on steriloitu. Samalla tytöltä poistettiin myös kuusi hammasta.

21.8.2013 Lisätty uusi kuva Roosista. Neito näyttäisi jo hieman reipastuneen sitten viimenäkemän. Se ei enää luikkinut karkuun, vaan tuli jo häkin reunalle vilkuilemaan vierailijoita ja kerjäämään herkkuja. Jännitystä oli edelleen ilmassa, mutta hiljalleen näyttäisi tämä pieni neito tottuvan ihmisiin tarhalla.

13.8.13 Lisätty muutama uusi kuva.

5.8.2013 Roosi on löydetty yhdessä Roomet koiran kanssa. Koirat ovat eläneet syrjäisessä talossa yli kymmenen koiran laumassa. Löydettäessä nämä pikkuiset olivat kuitenkin enää ainoat elossa olevat..

Roosi on erittäin arka, mutta kuitenkin ystävällinen pikkukoira. Se jännittää vielä kovasti ihmisiä ja syliin nostaessa Roosi jähmettyy täysin paikoilleen. Pelosta huolimatta Roosi ei kuitenkaan ole lainkaan aggressiivinen. Roosin kanssa on nyt aloitettu harjoittelemaan hihnassa kävelyä, ja asian kanssa tunnutaan pikku hiljaa edistyvän. Paljon on kuitenkin vielä töitä tehtävä, jotta Roosi oppisi elämään normaalia kotikoiran elämää. Roosi tarvitsee asuinpaikakseen rauhallisen ympäristön, jossa se saa rauhassa opetella luottamaan ihmisiin. Omistajalta tulee löytyä aikaisempaa koirakokemusta sekä ymmärrystä aran koiran kanssa elämisestä. Roosin tulevasta kodista tulee löytyä sosiaalinen koirakaveri. Roosia ei luovuteta pienten lasten perheeseen.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.