Rontti, Luminellan pentu

Lisätty sivulle: 2007-01-31

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Rontti, Luminellan pentu
05.07.2013 Rontti sai kodin Sipoosta.

***

Leikattu uroskoira, 6v.

24.06.2013 Rontti etsii uutta kotia. Rontti on 6-vuotias kastroitu uros. Rontista joudutaan luopumaan, koska poika ei tule enää toimeen perheen toisen uroksen kanssa. Muiden koirien kanssa Rontti on erittäin sosiaalinen, jokaisen kaveri, kissatkin on pojan mielestä kivoja kavereita.

Rontti on ystävällinen ja kiltti, pientä varovaisuutta on uusien ihmisten kohtaamisessa, mutta kunhan saa itse tutustua, on hetkessä kaveri. Ihannekoti Rontille olisi maalla omakotitalossa. Pojassa on jonkin verran vahtiviettiä, ja kerrostalo-oloissa se voi hyvinkin haukahdella kaikille äänille. Tulevassa kodissa voisi olla kaverina narttukoira tai rauhallinen uros. Rontti pärjää myös ainoanakin koirana.

Ihan pienten lasten perheeseen en Ronttia suosittele, koska ei ole tottunut pieniin lapsiin. Kouluikäisten lasten kanssa Rontti on ollut tekemisissä, ja se on tullut hyvin toimeen. Ulkoilutuksetkin on onnistuneet, sillä Rontti osaa kävellä suht nätisti remmissä. Rontti on sisäsiisti. Rontilla on painoa 20 kg ja sen säkäkorkeus on 54 cm. Ronttia saa mennä katsomaan.

Kulukorvaus kodinvaihtajasta on 100 €.

***

10/2006 Rontti sai kodin kotihoitajansa luota.

***

Kuulumisia omasta kodista:

28.1.2007 Meille jäi Luminellan pentueesta urospentu joka ristittiin Rontiksi. Ja kaveri on osoittautunut nimensä veroiseksi. Rontti on “maailman mahtavin uros”,ainakin omasta mielestään ja alan itsekin pikkuhiljaa olemaan samaa mieltä:) Kaverilta löytyy sen verran itsevarmuutta ja lujaa tahtoa, etteivät lauman muut urokset oikein tiedä miten tähän pieneen hirmuun pitäisi suhtautua. Onneksi ovat pitkäpinnaisia;) Rontti on kuitenkin, kaikessa hurjuudessaan, niin suloinen pakkaus.

Sisäsiisteys on jo hyvällä mallilla ja oppii asioita nopeasti. Rontin mielestä hauskinta on varmaan pyykin nouto. Meillä sitä harrastetaan siten,että pudotan sukan kantaessani pyykkikoria,sanon”tuo pyykki” ja Rontti kantaa pudonneen aarteen pesukoneelle:) Vielä kun oppisi laittamaan koneen päälle… Vaikka Rontti onkin kova poika, löytyy pojasta myös pehmo. Iltaisin on niin mukava käpertyä emännän syliin uneksimaan. Ja Rontin tuntien, ne on hurjia seikkailuja, vastassa on varmaankin lintulaudan pelottavat asukkaat;) Meillä menee siis ihan hyvin. t:minna ja Rontti

5.11.2006 Luminellan 8 pentua syntyivät 27.10. Rontti on poika-pentu. Luonteista voisin jotain laittaa: Reetu ja Noris pojat joukon vilkkaimmat, tarkkislapset, aina pahanteossa kiusaamassa muita. Tytöt ovat melko rauhallisia, mutta Lulu on kovaäänisin ja huomionkipein. Nemo-poika on rauhallisin kaikista, porukan isoin, aina ensimmäisenä ja viimeisenä ruokakupilla. Neo-poitsu, varmaankin joukon uteliain. Ja Rontti…koko lauman pomo, ensimmäisenä murisemassa ja karkoittamassa vieraat.