Ronjaroo (nyk. Ronja)

Lisätty sivulle: 2007-07-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Ronjaroo (nyk. Ronja)
20.1.2008 Ronjaroo sai kodin Pieksämäeltä.

***

7.1.2008 Ronja odottelee yhä toiveikkaana omaa kotiaan jossa olisi ihastuttavan karvakorvan mentävä väli.

Ronja osaa nykyään olla hienosti yksin kotona, tyttö jää rauhassa koluamaan luitaan ja kotiin tullessa on vastassa iloinen koiruus valmiina ulkoilemaan. Ronja ei muutenkaan pidä sisällä suurta melua itsestään vaan touhuaa ja lepäilee itsekseen, toki leikkiin kutsusta intoutuu riemulla leikkimään ja rapsuttelua tyttö jaksaisi vaikka koko päivän, samaten parhaita hetkiä ovat torkut sohvalla emännän vieressä jolloin kuuluu vaan tyytyväinen tuhina kainalosta.

Ronja on äärettömän ihmisrakas, omaan perheeseen ja varsinkin minuun se kiintyi välittömästi ensitapaamisesta lähtien ja onkin onnellisimmillaan saadessaan seurata omaa ihmistään minne tämä ikinä meneekään. Ronja hyväksyy myös muitta mutkitta kotiimme tulevat vieraat ja joidenkin syliin ängetäänkin heti ensitapaamisella rapsutuksia hakemaan. Ronja onkin selvästi enemmän kiinnostunut ihmisistä kuin toisista koirista jotenka paras koti olisi varmastikin ‘ainoana’ lapsena hellyyttä saamassa.

Ulkoilu sujuu entiseen malliin, joskus olisi energiaa vetää nelitahtia mutta koska Ronja tietää että emännän taskussa on aina ulkoillessa namia on tyttönen kutsuttaessa välittömästi vieressä toiveikas ilme silmissään että jospa sieltä taskusta jotakin tipahtaisi.

Ronja on kyllä koiraksi varsinainen aarre ja aarteeksi määrittelee Ronjakin tulevan omistajansa, se on varmaa.

23.11.2007 Kuukauden päivät on Ronja ollut meillä kotihoidossa ja nyt olisi tytön jo aika päästä omaan lopulliseen kotiinsa.

Hoidossa ollessaan on Ronja osoittautunut kyllä todella hyvähermoiseksi ja mutkattomaksi koiraksi, sen mielestä kaikki vaan on niin kivaa. Ronjan rautaisen luonteenlaadun takia olen neitiä mukanani vienyt niin autoon, junaan kuin bussiinkin eikä mikään niistä ole neitiä hätkäyttänyt, bussissakin hyppäsi heti ensimmäiselle penkille valmiina lähtöön.

Ronjan hihnakäyttäytyminen on hiukkasen parantunut, mitä nyt neiti innostuessaan tai jos ulkoillessa on seuraa haluaisi välillä vieläkin kokeilla päästä määränpäähänsä ravaamalla tiukkaa nelivetoa, tähän auttaa järkähtämätön pysähtyminen jolloin ne korvatkin löytyvät taas kuuntelemaan taluttajaa.

Muutama koiratuttu Ronjalla on ja pojat on neidin mielestä ihan kivoja, mutta toisten tyttöjen kanssa ei haluta leikkiä oli vastapuoli miten kiltti tahansa, Ronja toivookin siis olevansa ihan ainoa koiraneitonen tulevassa kodissaan. Lääkärissäkäyntikin koitti reilu pari viikkoa sitten kun Ronja oli saanut tassuunsa lasinsirun. Vaikka tyttöstä pelotti ja sattui kun lääkäri kaiveli ja puhdisti tassun, niin päästyämme toimenpidehuoneesta pois halusi Ronja vielä välttämättä käydä siellä moikkaamassa kivaa lääkäritätiä ennen lähtöämme eli traumoja ei tyttö kyllä mistään suostu itselleen hankkimaan :)

Yksinoleminen onnistuu tytöltä suht hyvin, alkuun Ronja oli sitä mieltä että hänet jätetään yksin vartioimaan kotia ja antoikin kaikille epäilyttäville rappuhiippailijoille kyytiä haukkumalla eteisessä. Päätimme sitten jättää Ronjan työpäiviksi olohuoneeseen minne ei rapun äänet kuulu ja tällä järjestelyllä tyttö hiljenikin kun ei tarvinnut enää toimia vahtikoirana. Tosin parina ekana päivänä oli neiti joka tapauksessa odottamassa iloisesti eteisessä kun tulin kotiin, tyttönen ei nimittäin ollut maininnut olevansa haka availemaan ovia..:)

Ronja kaipailee melko paljon tekemistä varsinkin jäädessään yksin ettei nokkela koiraneiti päätä järjestää sitä sitten ihan oma-aloitteisesti jolloinka tuloksena on natusteltua pikkutavaraa, mutta koska tyttösen voi ottaa melkeinpä mihin tahansa mukaan on energian purkaminen Ronjan kanssa suht helppoa.

Ronjasta saa kyllä itselleen aivan mahtavan koiran joka ulkonäöllään ja luonteellaan hurmaa niin tutut kuin tuntemattomatkin, tämä on hoitoaikana tullut todettua.

23.10.2007 Ronjaroo on arviolta noin 2-vuotias narttukoira, joka odottelee omaa kotia kotihoidossa Kirkkonummella. Ronjaroon säkäkorkeus on noin 55cm.

Ronja on nyt viikon verran asustellut hoitokodissaan ja kaikki on mennyt todella hyvin. Neitonen ottaa osaa kaikkeen toimintaan häntä heiluen, ihmiset ovat sen mielestä mukavia eikä toisista koiristakaan välitetä elleivät ne tuppaa liian lähelle.

Ronjan hihnakäyttäytyminen on vaihtelevaa, alkuun tyttö etenee hajujen perässä reippaasti vetäen, myöhemmmin meno hiukan rauhoittuu ja esimerkiksi kylällä kävellessämme Ronja kulkee nätisti vierellä. Ainut ulkona oleva asia joka ärsyttää tyttöä ovat moottoripyörät joille tyttö mielellään antaisi kyytiä, myös sähköpyörätuolille muristiin sen tullessa vastaan jalkakäytävällä, siedätyshoitoa siis näiden asioiden ohittamiseen tarvitaan.

Innostuessaan esim. kotiin tullessamme Ronja pomppii mielellään vasten ja maistelisi mielellään vähän myös hihansuuta tai käsiä, tästä ollaan opettelemassa pois näyttämällä että kaikki huomio loppuu pomppimisen alkaessa ja jatkuu neljän tassun ollessa maassa. Kerrostaloasuminen on toiminut Ronjalla hyvin eikä tyttö turhaan ääntään sisällä käyttele, ovikellon soidessa kyllä pääsee haukku ja samaten kun tytölle tuntematon vieras tulee sisälle, tutut otetaan vastaan muitta mutkitta. Pientä puhinaa esiintyy epäilyttävien liikkujien kolistellessa rappukäytävässä, johtunee myös siitä että viime tiistaina lehdenjakaja pääsi yllättämään Ronjan tiputtamalla postit laatikosta suoraan neidin päähän kun tyttö oli nakertelemassa luuta ovella makaillen..

Ronja osaa jäädä kotiin yksinään ilman tuhoja, pomppii kyllä ovea vasten ja vinkuu hetken kun lähden mutta lopettaa pian. Ovea vasten pomppiminen toistuu myös lenkille lähtiessä, tyttö yrittää jouduttaa ulospääsyä ravaamalla oven ja ihmisen väliä. Eilen edistyttiin tässä asiassa kun ollaan nyt viikon ajan harjoiteltu että istumalla pääsee nopeimmin ulos, ja tavallisen ravaamisen sijasta tyttö istahtikin kauniisti oven eteen ja häntää heilutellen katseli minua olkansa yli että istun istun, nytkö mennään?:)

Ronja on siis varsin kehityskelpoinen tyttö ja peruskoulutuksella hänestä
saa hyvän kumppanin mukaan kaikkeen mahdolliseen aktiviteettiin.

Uusi koti saa Ronjaroon tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja lemmikkipassin kera. Kulukorvaus 150 e.