Roni

02.2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

20.05.2023  Roni sai kodin

03.05.2023

Upea saksanpaimenkoiramix Roni etsii uutta kotia. Ystävällinen poika joka ilmoittaa vieraiden tulosta haukunnalla, tutkittuaan vieraat jatkaa omia touhujaan. Energinen ja aktiivinen poika joka kaipaa vielä peruskoulutusta, osaa joitakin käskyjä mutta nuoruuden innolla mielellään touhuilisi omiaan kuin kuuntelisi aina käskyjä.
Hihnassa vetää innoissaan alussa, matkan aikana tahti tasoittuu rauhallisemmaksi ja ottaa kontaktia taluttajaan. Pallot ja kepit ovat pojan mieleen, lenkillä kerää isoimmat kepit joita kanniskelee sitten ylpeänä mukanaan. Toisille koirille haukkuu hihnassa, ei kuitenkaan vihamielisesti. Sijaiskodissa on nyt harjoitellut toisten koirien kanssa yhteislenkkeilyä ja alku innostuksen jälkeen kävely toisten koirien kanssa on alkanut sujumaan huomattavasti paremmin kuin alussa.
Yksinoloa on sijaiskodissa myös harjoiteltu, itkee tai haukahtelee hieman ihmisen perään mutta rauhoittuu hetken päästä omalle paikalleen. Ei ole tehnyt tuhoja yksin ollessaan, kuitenkin uuteen kotiin siirtyessään tulee varautua mahdollisiin alkuongelmiin yksinolon kanssa.
Aktiivinen koira jolle tekisi erittäin hyvää päästä jonkin harrastuksen pariin, tykkää touhuta ja käyttää hyvin nenäänsä.
Autossa matkustaa hyvin, tarkkailee omalta paikaltaan tapahtumia, ei ole pahoinvoiva eikä pidä meteliä.  Edellisessä kodissa on ollut lapsia joihin Roni on tottunut, varmuuden vuoksi poikaa ei luovuteta pienten lasten perheeseen. Jo isompien kouluikäisten lasten kanssa yhteiselo voisi olla helpompaa. Kyseessä on nuori ja energinen koira joka voi tahtomattaan innostuessaan satuttaa pienempiä. Kissoihin suhtautumisesta ei ole tietoa. Ronille etsitään koira-ja koulutuskokemusta omaavaa kotia rivi-tai omakotitalosta. Tulevalla kodilla olisi hyvä olla kokemusta palveluskoiraroduista ja uuden kodin tulee sitoutua huolehtimaan koiran päivittäisestä runsaasta liikunnan, aktivoinnin ja koulutuksen määrästä. Ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Roni on sisäsiisti ja sijaiskodissa Vihdissä jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan.