Rommy

Lisätty sivulle: 2006-12-21

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Rommy
Rommy sai kodin Vihdistä 7.12.2006

***

10.10.2006 Rommy etsii uutta kotia.

10.10.2006 Noin vuoden ikäinen kastroitu saksanpaimekoirasekoitus-poika Rommy etsii uutta kotia. Tällä hetkellä se on kotihoidossa Uudellamaalla. Rommy on asunut pennusta saakka omakotitalossa kahden lapsen, toisen koiran (nartun) sekä kissojen kanssa. Perhe luopuu siitä, koska Rommy on alkanut kurmottaa itseään pienempää, hieman arkaa narttukoiraa ja jahdata kissoja. Rommyn arkitottelevaisuuskaan ei ole hanskassa, isoksi kasvanut murrosikäinen on käytöstavoiltaan raju. Vietit ovat vieneet Rommya niin, ettei se oikein jaksa kuunnella mitä hihnan toisessa päässä sanotaan.

Rommy tarvitsee kodin omakotitalosta, rauhalliselta asuinalueelta tai kaikkein mieluiten ihan maalta. Rommy kodissa ei saa olla ihan pieniä lapsia, heidän on oltava vähintään yläasteikäisiä. Rommy ei osaa kontrolloida voimiaan yhtään ja voimallinen päälle hyppääminen voi satuttaa pienempää lasta. Rommylle on opetettava paljon, mutta fyysisellä vallankäytöllä ei tätä isoa poikaa opeteta vaan määrätietoisella, pojan pentumainen rajuus ja sen oppimiskyvyn rajat huomioonottavalla koulutustavalla. Rommy on hirveän nopea oppimaan ja erittäin motivoitunut koira, joka on helppo saada toimintaan mukaan.

Sen saksanpaimenkoiraperimä on hyvin voimakas ja se tulee ilmi kaikessa. Rommyn suorastaan raivostuttava tapa osallistua kaikkeen esimerkiksi pomppimalla ihmisten päällä tms on käännettävissä koulutuksessa hyödyksi. Se rakastaa olla ihmisten kanssa ja osallistua kaikkiin puuhiin. Rommy katsoa napottaa jopa vierasta ihmistä kuin toimintaa odottaen, ja yhdistelee asioita nopeasti. Keskittymistäkin voi opetella, kunhan omistajalla on kärsivällisyyttä opettaa asia kerrallaan. Rommi pitää makupaloista, joten se on myös palkittavissa oikeasta käytöksestä.

Rommin nopeus ja nokkeluus aiheuttavat sen, että myös ei-toivottua käytöstä on hirveän helppo vahvistaa väärillä koulutustavoilla. Siksi emme luovuta Rommya ensimmäiseksi koiraksi. Haluamme tälle pojalle ymmärtäväisen, huumorintajuisen sekä rajoja ja rakkautta tarjoavan omistajan. Tokomestaria tästä villikosta ei välttämättä saa, mutta kivan harrastuskaverin esimerkiksi jäljestykseen. Rommy tarvitsee paljon liikuntaa ja vapaana juoksemisen mahdollisuuden. Se on ollut hoitopaikassaan vapaana pellolla ja leikkinyt mm. ison mastiffinartun kanssa todella hienosti. Kumppanin on siis oltava tasavertainen, ehkä jopa isompi ja vastakkaista sukupuolta. Toisen uroksen kanssa samaan kotiin Rommy ei sovi.

Jos Rommyn uusi koti on maalla, kissoja voi olla mutta silloin tilaa on oltava riittävästi niin ettei kissat ahdistu. Kotihoidossakin Rommy on lähtenyt ulkona kissan perään, mutta tekee sen mielestäni lähinnä jahtaamisen riemusta, ei siksi että haluaisi satuttaa.

Tässä vielä Rommyn hyvät ja huonot puolet pähkinänkuoressa:
Hyvät puolet:
– ystävällinen ihmisille, luoksepäästävä
– utelias, kiinnostunut ihmisten tekemisistä, rohkea
– toimelias, energinen
– sisäsiisti
– helposti motivoitavissa
– oppivainen
– fyysisesti hyväkuntoinen, komea

Huonot puolet:
– ärsykeherkkä
– jonkinasteista eroahdistusta
– keskittymiskyky tällä hetkellä huono, olemus levoton ja stressaantunut
– arkitottelevaisuuden opettelu jäänyt hyvin vähäiseksi, ei tiedä mikä on oikein ja mikä väärin
– ei osaa kontrolloida omia voimiaan, on vielä hyvin pentumainen, haistaa ja maistaa ja viilettää hajujen perässä, ei nosta jalkaa pissatessaan, on välillä kuin norsu posliinikaupassa

Kaikesta huolimatta Rommyn kanssa ei tarvita mitään ihmeellisiä temppuja vaan oikeanlaiset omistajat ja sopiva ympäristö. Liialla aktivoinnilla tämän koiran saa ylikierroksille, mutta esim jäljestyksen opettelu ja riittävä virikkeistäminen tapakasvatuksen lisäksi riittää aivan hyvin. Rommy on hirveän mukava koira, jota saa tulla kotihoitopaikkaan katsomaan, kunhan on ensin keskusteltu sähköpostin ja puhelimen välityksellä.

23.10.2006 Rommyn stressi on pahentunut kovasti. Kodinomainen hoitopaikka olisi ehkä sille parempi, koska koira kiintyy voimakkaasti hoitajaansa ja haluaisi olla tämän kanssa koko ajan. Valitettavasti hoitajan työmäärä ei mahdollista jatkuvaa yhdessäoloa koiran kanssa. Hoitopaikan toiset koirat ovat myös väsyneet Rommyn jatkuvaan haukkumiseen ja levottomuuteen, ja alkavat oireilla. Rommy on kuitenkin säilyttänyt ihmisystävällisyytensä, se on kuin eksyksissä oleva keskenkasvuinen koiralapsi joka tarvitsee jatkuvaa tukea eikä kestä ollaan ilman ihmisen jatkuvaa läsnäoloa. Rommyn tulevan kodin on oltava ehdottomasti viimeinen, sen psyyke ei kestä enää yhtään hylkäämistä.

31.12.2005 Rodeo, Raid, Rasta ja Rommy-pennut ovat arviolta n. 2,5 kk:n ikäisiä saksanpaimenkoirasekoituspentuja, kaikki ovat uroksia. Niiden emo on puhdasrotuinen saksanpaimenkoira. Pennuista tulee aikuisina ainakin keskikokoisia. Rommy on ruskeista pennuista isompi ja kenella on korvat enemmän pystyssa ja vähan kihara-karvainen.Hän on vahvempi kun Rasta, mutta sittenki vähan arka-luonteinen.Hän on ainoa joka alkaa kirkua korkealla äänella pelästyessään (nähdessään naapurin koiran)Hän on se joka härnää ulkona toisia pentuja ja teke hyökkäyksia , mistä saa alkuun ison juoksurallin, käy joskus sisällä hakemassa turvaa ja hermostuu joskus kovista äänista kadulta.Muuten on Ok kellari-pennuksi joka on ollut vasta 4 päivää paikassa, missä päästetaan ulos juoksemaan.

28.1.2006 Raid, Rasta ja Rommy-pennut ovat hoitokodissa pääkaupunkiseudulla. Niihin voi sovittaessa mennä tutustumaan.