Roman (nyk. Rommi)

Lisätty sivulle: 2009-12-16

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Roman (nyk. Rommi)
16.8.2013 Rommi sai uuden kodin Tampereelta.

***

Kastroitu uroskoira, 4v. kotihoidossa Hattulassa

11.7.2013 Rommilla on edelleen todella kiire löytää oma koti/hoitopaikka. Rommi on ollut kotihoidossa nyt reilun kuukauden ja melkoinen muutos alkuaikoihin käytöksessä. Ensinnäkin, Rommi tulee nyt vanhemman narttuni kanssa oikein hyvin toimeen. Tarvittiin 3-4 melkoista rähäkkää ja nyt välit ovat selvät ja elo sujuu mallikkaasti. Koirat ruokailevat samassa tilassa yhtä aikaa, eikä mitään kähinöitä tässäkään enää synny. Rommi luottaa nyt siihen, että ruokaa tulee vaikka muutkin koirat sitä syövät :) Rommi pyrkii siis ottamaan paikkansa johtajana koirien keskuudessa ja kaveriksi sopisi joko paikkansa helposti luovuttava narttu tai sitten niin topakka tapaus, joka pistää Rommin kuriin. Mutta helposti Rommi ei tähän suostu.

Naapureilta tulleen palautteen mukaan Rommi haukkuu todella voimakkaasti yksinollessaan ja ulvoo myös. Yksinoloa on alettu harjoittelemaan ja ensimmäiset kokemukset ovat lupaavia. Kotona en huomioi Rommia ollenkaan “ilmaiseksi” eli huomion eteen pitää aina tehdä jotakin, vaikkapa istua käskystä. Rommi reagoi edelleen helposti rapusta kuuluviin ääniin, mutta työstämme tätäkin asiaa :)

Rommi on ihana, lempeä ja todella hellyydenkipeä poika, joka vaatii selkeät rajat ja määrätietoisen omistajan. Lapsia Rommi rakastaa ja ei ole kertaakaan hermostunut juokseviin ja metelöiviin pikkulapsiin. Päinvastoin, touhuihin pitäisi päästä mukaan. Vedestä Rommi ei pidä, ei suostu edes kahlaamaan järvessä.

Rommilla on hauska tapa tuoda esim vesikuppi jalkoihini tai kanniskella sitä muuten vaan, jos vesi on päässyt loppumaan :D Teki tätä myös ruokakupille aiemmin, mutta nyt ruokakupit nostetaan ruokailun jälkeen heti pois. Huumorintajuinen heppu ja edelleen tosi leikkisä.

Rommi etsii ehdottoman sitoutunutta kotia, jossa saisi viettää loppuelämänsä ja saisi lenkkeillä paljon. Rommi on myös oivallinen kaveri juoksulenkeille :)

17.6.2013 Rommilla alkaa olla todella kiire löytää se oma koti tai hoitopaikka. Ihmisten kanssa Rommi on mitä mahtavin kaveri, mutta hoitopaikan vanhemman nartun kanssa pojalla on skismaa. Unelma koti Rommille olisikin ehkä ainoana koirana, tai nuoremman ja leikkisän nartun kaverina. Rommi on alkanut ilmeisesti myös haukkumaan yksin ollessaan, joten tämäkin on tulevan kodin otettava huomioon. Rommi kaipaa omistajaa, joka osaa antaa pojalle rajoja sekä sylittelyhetkiä sopivassa määrin.

7.6.2013 Rommista on kasvanut oikea komistus, mutta jostain syystä poika löydettiin harhailemasta ilman omistajaa. Rommi toimitettiin löytöeläintaloon, eikä kukaan ole poikaa kaivannut, joten sille etsitään uutta kotia. Alkuperäistä omistajaa ei myöskään ole tavoitettu, joten oletamme, ettei hän enää Rommia huoli.

“Moi, olen Rommi. Asustelen tällä hetkellä kotihoidossa Hattulassa, mutta etsin sitä juuri minulle sopivaa omaa kotia ja perhettä. Viihdyn täällä kotihoidossa hyvin ja minulla on täällä kaverina perheen tyttökoira. Tulemme juttuun oikein hyvin, mutta siitä en tykkää, että ruokakupilleni tullaan tai että tuo tyttökoira edes haistelisi ruokasäkkiäni. Hoitotäti pitää ruokani siis jemmassa…

On täällä lapsiakin, aika pieniäkin, ja tykkään niistä tosi paljon. Ne on aika vilkkaita ja äänekkäitä, mutta ei se minua haittaa. Tämä on muuten kerrostaloasunto, joten voisin asua siis lapsiperheessä kerrostalossakin. Aluksi vähän ihmetytti rapusta kuuluvat äänet, mutta totuin niihin äkkiä.

Vieraat otan vastaan uteliaasti ja iloisesti, joskus haukahdan kerran tai kaksi. Yksinollessani olen hiljaa ja kiltisti. Saatan kanniskella kenkiäsi, mutta en tuhoa mitään. Toivoisin pääseväni kotiin, jossa minun kanssani käydään pitkillä lenkeillä. Tykkään niistä tosi paljon! Olen nuoreksi pojaksi kokenut jo melko paljon ja toivoisin sellaista kotia, jossa voisin asustella eläkepäiviini asti.

Lenkillä kuljen hihnassa ihan nätisti, joskus jotkut hyvät hajut saavat minut hieman vetämään, mutta olenhan vielä nuori ja innokas ;) Vastaantulijoihin suhtaudun hyvin, en rähjää, paitsi yhden kerran yksi tanskandoggi otti pannuun niin paljon että sille rähisin.

Olen muuten aika hellyydenkipeä ja kova suukottelija. Joskus unohdan miten iso olen, ja haluaisin tulla syliin.

Toi hoitotäti sanoo tosi usein että olen “hyvä poika” ja “hieno poika”, joten kai minä sitten olen. Sinähän voit tulla sen itse toteamaan, jos sinusta tuntuu, että voisit tarjota minulle rakastavan ja loppuelämän oman kodin.

ps. kävin eläinlääkärissä, enkä oikein tykännyt siitä… Minut kuulemma kastroitiin, mitä lie sitten tarkoittaa”

Rommi luovutetaan uuteen kotiin kastroituna ja rokotettuna. Kulukorvaus Rommista on 250euroa.

***

16.5.2010 Rommi sai oman kodin Vantaalta

***

Roman on 4.7.2009 syntynyt urospentu, joka odottelee kotiaan kotihoidossa Tampereella.

10.2.2010 Roman, eli näin kotoisasti Rommi, on mitä mainioin pojan vesseli. Parin päivän tutustumisen jälkeen olen jo aivan myyty tälle touhuajalle. Alusta asti on Rommi kulkenut hihnassa yllättävänkin hyvin, ottaen huomioon että tarhalla se tuskin on hihnaan kauheasti tuttavuutta tehnyt.

Rommi on juuri sellainen kuin tuon ikäisen kakaran kuuluukin olla :) Virtaa piisaa ja touhua riittää, mutta se osaa myös rauhoittua nukkumaan. Lelut on ihan pop ja Roman tykkää myös kovasti painileikeistä kahden kotonani olevan narttukoiran kanssa.

Rommi tekee tarpeensa kyllä uloskin, mutta jos hoitotäti ei aina tajua että hätä on, nousee koipi komeasti myös sisälle. Eli tässä on vielä treenattavaa.
Poika on löytänyt nopeasti paikkansa sängystä meidän vierestä muiden koirien tavoin ja siihen se sitten lopulta rauhoittuukin nukkumaan :D

Rommista kasvaa selvästi siskojaan isompi poika. Jo näin 7kk iässä on pojalla korkeutta n. 60cm verran, mutta tämä ei estä poikaa kuvittelemasta olevansa vielä sylikokoinen.
Rommin tulevassa kodissa onkin syytä varautua rajoihin, rakkauteen ja isoon sylikoiraan :D

8.2.2010 Roman siirtyi Suomeen kotihoitoon

***

16.12.2009 Virumaan tarhalla kotia etsinyt Ella-dobberisekoitus sai kotonaan vahinkopennut jotka etsivät nyt omaa kotiaan tarhalla.

Roman on joukon ainoa uros ja selvästi sisaruksiaan isompi ja jykevämpi. Tästä pojasta kasvaakin varmasti komea ilmestys.

Roman hurmaa minut rauhallisella olemuksellaan. Siinä missä siskot repivät ja kiskovat minua hihasta ja puntista, tyytyy Roman seurailemaan hiukan sivummalta touhuja ja kun poika huomaa tilaisuutensa tuleen, hypähtää sitten vasta minua vasten rapsutuksia hakien.

Sylissä Roman oli rauhallinen ja selkeästi nautti huomiosta. Haittapuolena olikin vain pojan koko, sillä kuten jo aiemmin kirjoitin, on tämä poika melkoinen mörssäle jo nyt eikä sylissä pito kuvia varten ollut ihan kevyttä hommaa.

Romanista kasvaa aikuisena iso (mahd. n. 65cm korkea) komistus.
Romanille etsitään kotia jossa on kokemusta koirista jo ennestään ja jossa ollaan valmiita pojan koulutukseen ja mahdollisesti jopa harrastettaisiin jotakin.