Rolo

Lisätty sivulle: 2015-11-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Rolo
27.11.2015 Rolo sai kodin Tuuloksesta.

***

Leikattu narttukoira, noin 11 kk

15.11.2015 Rolo on alunperin kreikkalainen katukoira, mutta Rolon pelastanut ja Suomeen tuonut perhe ei voi sitä pitää itsellään. Pienenä pentuna Rolon oli ottanut pihakoiraksi kreikkalainen perhe, joka piti roloa hihnaan sidottuna ulkona, ja ruokana oli ruuantähteet. Perheen lapset kiusasivat Roloa, eikä Roloa nyt suositellakaan lapsiperheeseen.

Rolo on aktivointia ja koulutusta vaativa tyttö, mutta osaa jo istua, antaa tassua ja mennä maahan. Toisinaan taas Rolo intoutuu leikkimään käsillä ja näykkimään vaatteista sekä hyppäämällä vasten. Tämä käyttäytyminen pitääkin osata jämäkästi kouluttaa pois, eikä antaa periksi pienellekään ilveilylle. Ruuastaan ja herkuista Rolo voi olla hyvinkin omistavainen, ja vain vaihtokaupalla kannattaa mennnä ottamaan Rololta pois luvattomat ruuat tai esineet. Koirien Rolo ei anna tulla jakamaan ruokaansa tai herkujaan. Rolo on kuitenkin ystävällinen ja hyvin muutoksiin sopeutuvainen koira, vaikka monet asiat sitä vielä kummastuttavat, ja lenkillä vastaantulevat lastenrattaat, pyöräilijät tai muut erikoisuudet voivat saada haukkumista osakseen. Autot eivät kuitenkaan Roloa kiinnosta, ja hihnassa Rolo osaa kulkea pääsääntöisesti hyvin, vaikka vielä on harjoittelemista mm. luoksetulossa ja vierellä sekä tien reunanpuolella pysymisessä. Rolon ei saakaan ollenkaan antaa haahuilla tai ottaa ohjia lenkkeillessä, sillä se on muutenkin aika dominoiva ja juuri siinä iässä, että vastaan laitetaan vaikka vain periaatteesta. Rolo on siis normaalin koiranarjen alussa, ja vaatii sitoutumista ja osaamista uudelta omistajaltaan tullakseen taitavaksi koirakansalaiseksi. Rolo hyötyisi paljon, jos uusi omistaja lähtisi Rolon kanssa vaikkapa arkitottelevaisuuskurssille.

KULUKORVAUS leikatusta narttukoirasta on 300 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja viitosrokotuksen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä ja leptospiroosi) ja on madotettu vähintään kertaalleen. Se on tunnistemerkitty ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi- palveluun. Koira on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.