Roky

Lisätty sivulle: 2011-05-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Roky
26.1.2012 Roky löysi kodin Tampereelta.

***

Kuulumisia kodista:

24.3.2012 Ajattelimme nyt laittaa Rokystä kuulumisia ja pari kuvaa! Poika on ollut meillä vajaa kaksi kuukautta ja kaikki on kyllä mennyt tosi mukavasti.
Roky sopeutui todella hyvin heti alkuunsa, oli vain hieman epävarman oloinen ja esim ulkona liikkuessa oli tosi tarkka minne hihnan toisessa päässä ollaan menossa jne. Kaikista yllättävintä meille oli että Roky oli heti sisäsiisti, kertaakaan ei ole ruikkassut sisälle, emme todellakaan osanneet odottaa kun poika oli niin kauan ulkokoirana ollut. Sisällä on muutenkin alusta asti viihtynyt, tulee aina lenkin jälkeen innoissaan häntää heiluttaen kotiin :)

Rokyllä on täällä myös eläinkavereita, kissa jonka kanssa tykkää makoilla samalla pedillä kainaloikkain, eikä välitä vaikka katti välillä roikkuu hännässä kiinni leikkiessään. Marsujenkin kanssa Roky tulee toimeen.

Roky on saanut hurjasti kehuja kaikilta luonteestaan, niin rauhallinen ja ystävällinen, emmekä edes me perheenjäsenet ole huomanneet mitään ”vikoja” tai tapoja, joista Rokyn tulisi oppia pois. Lukuunottamatta sitä, että pari kertaa poju on napannut keittiönpöydältä leipäpaketin ja syönyt suihinsa sillä välin kun olemme olleet poissa kotoa. Eipä jätetä enää leipää niille tasoille joille rekku yltää :)

Roky tykkää myös lapsista, eikä muutenkaan vierasta tuntemattomia ihmisiä, on rauhallinen oma itsensä. Ei ole kertaakaan yrittänyt ”pomottaa” ketään, ja jopa luutkin Rokyn suusta saa kuka tahansa kesken syönninkin ottaa pois. Rokyn luonne on kyllä kuin hyvin koulutetun koiran ja ihan luonnostaan :)

Muuten poika on kyllä yksi pahimmista sohvaperunoista mitä tiedän, jos nyt näin voi sanoa! :) Kotona ollessaan Roky oikeastaan vain makailee patjallaan, välillä kay tervehtimässä ja katsastamassa mitä muu perhe touhuaa. Roky ei ole kovin kiinnostunut aktiviteeteistä, esim leluihin kyllästyy heti ensimmäisen minuutin aikana. Joitakin peruskäskyjä mielellään kyllä herkkujen kera tekee, mutta miksikään tempputaituriksi Roky ei halua ruveta.
Muutaman kerran Roky on ollut ulkona vapaana ja nauttii juoksemisesta ympäriinsä, mutta pysyttelee kokoajan kuitenkin lähettyvillä ja tulee kutsusta luokse oikein hyvin.

Mitään ongelmia meillä ei ole tosiaan ollut näiden parin kuukauden aikana. Roky vaikuttaa olevan tyytyväinen elämäänsä täällä, toivotaan että mysö jatkossa, mutta eiköhän!

Kerromme taas joskus lisää kuulumisia ja kiitos vielä Rekku Rescuelle mahtavasta koirasta!

***

Tammikuu 2012 Roky on kastroitu.

6.1.2012 Roky yhä vain odottaa.
Ihan heti ei ulkonäön perusteella uskoisi kuinka sympaattinen ja herttainen herrasmies Roky todellisuudessa on. Mutta kun pojan ottaa ulos häkistänsä ja viettää edes muutaman minuutin tämän komistuksen seurassa, onnistuu se yleensä lumoamaan taluttajansa samantien :)

Roky käveleen hihnan päässä todella nätisti ja poika ei hermostu edes nuorelle nartulle, joka yrittää haastaa sitä jatkuvasti leikkiin kanssansa. Lopulta Roky jopa lämpenee nartulle ja tämä yleensä niin tyyni ja rauhallinen komistus innostuu jopa pieniin leikkipyrähdyksiin :) Kaikkein mieluiten Roky kuitenkin hakeutuu ihmisen viereen ja vastaanottaa silitykset nautinnollinen ja tyytyväinen ilme kasvoillaan.

24.11.2011 Roky odottelee edelleen kotia tarhalla. Tämän pojan luonne ei tunnu muuttuvan, vaikka tarhalla olo on jo venähtänyt pitkäksikin. Edelleen Roky jaksaa heiluttaa häntäänsä satunnaiselle ohikulkijalle, painaa päänsä rapsuttajan kättä vasten, ja lähteä kävelemään lenkkeilyttäjän napsauttaessa hihnan kaulapantaan. Rokya voisi rauhallisen luonteensa puolesta kuvitella vanhemmaksi koiraksi, vaikka ikää pojalla on vasta muutama vuosi. Vaikka Roky on rauhallinen, poika ei silti ole ollenkaan etäinen vaan nauttii ihmisen huomiosta ylikaiken.

Lisätty pari kuvaa komealle Rokylle.

25.9.2011 Tarhan koirat pitävät melkoista haukkumeteliä Rokyn ympärillä.
Roky on kuitenkin yhä oma, tyyni itsensä ja keskittyy nauttimaan saamistaan rapsutuksista sekä ihmisen läheisyydestä.
Pari uutta kuvaa lisätty.

19.5.2011 Roky on arviolta noin 2-3 vuotias uroskoira Pärnun tarhalla.

Roky on tullut tarhalle samasta paikasta Sipsu-koiran kanssa. Se, kuten moni muukin virolainen koira, on viettänyt osan elämästään “vahtikoirana” erään yhtiön pihalla. Yhtiön lopetettua toimintansa Rokylla kävi tuuri ja se pääsi erään työntekijän luokse asustelemaan. Tämä mies kuitenkin kuoli ja näin ollen Sipsun ja Rokyn tie vei Pärnun löytöeläintarhalle.

Roky päivystää häkissänsä yllättävän hiljaisena ja rauhallisen oloisena. Se vastaa ihmisen ystävällisiin sanoihin pienoisella hännän heilutuksella ja saan pojan helposti kiinnitettyä hihnan päähän.

Aluksi Roky yrittää kiertää minua hihnan päässä ympäri ja vaikuttaa siltä ettei poika ole tottunut kulkemaan hihnan jatkeena. Nopeasti Rokyn meno kuitenkin rauhoittuu ja se alkaa kävelemään mukavan rauhallisesti vieressäni. Istuudumme ruohikolle ja pian pojasta kuoriutuu herttainen herrasmies, joka nauttii täysin rinnoin huomiosta ja maharapsutuksista:)

Roky näyttäisi tulevan toimeen ainakin narttukoirien kanssa, joten uudessa kodissa voisi hyvinkin olla suht rauhallinen narttu tätä poikaa odottamassa. Vaikka Roky tarhaoloissa vaikuttaa leppoisalta ja ystävälliseltä tapaukselta saattaa sen perimästä löytyä haastaviakin rotuja. Näin ollen Rokyn tulevalta kodilta odotetaan löytyvän aikaisempaa koirakokemusta.

Roky luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi pojalla on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus 200 euroa.