Rokki

Lisätty sivulle: 2009-02-07

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Rokki
16.2.2009 Rokki sai kodin pääkaupunkiseudulta narttukoiran kaverina.

***

8.2.2009 Rokkia mennään ensi viikolla katsomaan.

7.2.2009 Rokki on nuori, pienehkönkokoinen terrierityyppinen uroskoira, joka tuotiin Suomeen hoitokotiin. Rokki on hoidossa Tampereella ja siihen voi sovitusti mennä tutustumaan.

Kuulumisia hoitokodista: Rokki siis tuli eilen meille hoitoon ja ajattelin tässä kirjoitella heti kuulumisia.
Heti täytyy sanoa että kuvat eivät tee oikeutta Rokin ulkonäölle ! Se on paljon söpömpi luonnossa.

Rokki ei aluksikaan vierastanut ollenkaan, vaikka ihan outo ihminen tuli viereen rapsutteleen ja lässyttään.
Lähti hienosti mukaan ja matkusti autossa tottuneen oloisesti, joskin sinne ei itse tullut. Järjestimme tapaamisen ulkona oman koirani kanssa ja arvojärjestys tuli ilmeisesti melko pian selväksi ja käveltiin hienosti pikku lenkki.

Rokki ei rieku remmissä vaan kulkee todella nätisti ! Sekä yksin että kaksin. Lenkillä ja muutenkin ottaa myös aika kiitettävästi kontaktia.
Että jotain on ilmeisesti opeteltu. Kun ulos ollaan lähdössä se seisoo kiltisti paikoillaan kun laitetaan pelit ja rensselit, samoin on kun tullaan ulkoa.

Pojalla taitaa olla melkosen tarkka nenu ! Ensimmäisenä sisälle tultua
löyty ruokapönttö. Ja myös kaappien ja lipastojen alle jääneet raksut. Ruoka maistuukin pojalle todella hyvin. Ja niin rupes maistumaan Unnallekkin joka on niin nirsoronkelinuippolaiska syömään ollu koko ajan :D

Rokki otti mut “omakseen” aikalailla äkkiä ja pientä kyräilyä ja
“mustasukkaisuutta” on ollut havaittavissa koirien välillä. Tämä päivä onkin mennyt jo paljon paremmin eikä kumpikaan ole ollut niin paljoa moksiskaan jos jompikumpi tulee mun lähelle ja Rokki ei ole seurannut ihan koko aikaa mun perässä. Kyllä noin pienestä koirasta ääntäkin lähtee, jotakin se on murissut ym. mutta jotenkin sillain “hyväntahtoisesti”, jos niin voi sanoa. On poika lelujen kanssa riehunut. Muuten ollut aika rauhallisesti, ei esim. roiku Unnassa, eikä ole sen kanssa oikein välittänyt leikkiä vaikka Unna on pyytänytkin. Omaan petiin se menee piehtaroimaan ja tarkkaileen menoa. Ja kantaa sinne leluja talteen.

Yks lempparipaikka ylitse muiden on jo löytynyt, rahi ! Ja jos sen nostaa pystyyn on siihen kiva pomppia. Agility voisikin olla mainio harrastus, niin ketterästi korkealle hyppääminen sujuu. Rokki hakeutuu kainaloon ja puskee itsensä ihan kiinni jos niin sallii. Aamulla heräsin naamapesuun :> Todella sosiaalinen ja valloittava pakkaus !

Rapsuteltaessa saattaa ottaa hampaillaan hellästi ja todella pentumaisesti kädestä kiinni, mutta ymmärtää lopettaa kun kieltää tai murahtaa.. Kokeilin leikata paria kynttä jotka oli toodella pitkiä niin rokki oli rauhallisesti paikoillaan toimituksen ajan. Hieman säikkyy kolauksia, esim. jos laskee sakset pöydälle jotenkin vauhdikkaammin, mutta ei mielestäni kovin pahasti kuitenkaan. Eilen se teki ilmeisesti jotkut mielenosoitus pissat matolle, joita en ollut muistanut kääriä vielä pois. Muita pissoja tai kakkoja ei ole tullut sisälle ja veikkaankin että on oppinut sisäsiistiksi jo pienempänä. Mitähän vielä… Sanoinko jo että se ON tosi söpö ! Meillei ikinä ooo ollut mitään pikkukoiraa ja välillä katsonkin ovista kuljettaessa että mihinkäs se toinen katos :D Ja se on tähän mennessä vallottanut kaikki kaksi ihmistä kenet on tavannut :>

Terkuin Linda, Unna ja Rokky