Rokki (Nyk. Roksu)

Lisätty sivulle: 2006-12-27

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Rokki (Nyk. Roksu)
Rokki sai kodin alkuvuodesta 2007.

***

Kuulumisia kodista:

14.1.2008 Tässä viimein Rokin eli nykyään Roksun kuulumisia ja kuvia.
Roksu on kotiutunut meille oikein mukavasti. Alkuaikojen hieman passiivisesta koirasta on kuoriutunut puuhakas ja sosiaalinen kaveri. Vuoden aikana se on oppinut leikkimään omilla leluillaan, kömpimään syliin, haukkumaan innostuessaan leikistä ja moni uusi sanakin on tullut tutuksi. Roksun lempipuuhaa on possunkorvien pureskelu, naminpiilotusleikit, kaikenlaisissa rapakoissa remuaminen, villikanien kyttääminen ja meneminen (ei niin väliä minne, kunhan vaan mennään).

Parasta ulkopuuhaa näyttää myös olevan ihanan Pufi-tytön kanssa painiminen ja kilvoittelu metsässä.
Muutaman kulmakunnan karvakuonourhon kanssa Roksu äijäilee toisinaan, mutta ohitukset sujuvat kyllä yleensä varsin mallikkaasti. Roksu onkin saanut monia itseään pienempiä ja arempia kavereita rauhallisella olemuksellaan. Metrot, ratikat, bussit ja junat ovat meillä viikottaisessa käytössä ja Roksu osaa usein jo ilman käskyäkin mennä istumaan hienosti penkin viereen. Kävimme viime keväänä arkitottelevaisuuden alkeet- ja jatkokurssit ja tänä keväänä kokeillaan varmaan tokoa ja jälkeä. Lisäksi yritämme palauttaa Roksua vanhoille hyville tavoille, joihin ei hihnassa vetäminen kuulunut.

Roksu on päässyt hyvin osalliseksi lomanviettoomme. Kesällä jännitimme, kuinka Roksu pärjäilee melontaretkellä, mutta kaveri nautiskeli liplatuksesta ja ulkoilmasta kuin vanha tekijä varsinkin, kun se pääsi vähän väliä pulikoimaan rantaveteen. Syksyllä kävimme ihastelemassa poroja viiden päivän vaelluksella Lapissa, jolloin Roksusta tuli myös mallikas telttayöpyjä. Mökkireissut niin omalla kuin kavereidenkin mökeillä ovat sujuneet hyvin, eikä Roksu ole lähtenyt ominpäin tutkimaan lähialueita.

Arkisin ulkoilemme lähimaastossa ja naapuruston neljässä koirapuistossakin vierailemme usein. Toisinaan Roksu kulkee mukana työpaikoillemme, mikä vaikuttaa sopivan sille oikein mainiosti. Siis elämämme Roksun kanssa on varsin leppoisaa ja toiminnallista!

Roksun poppoo

***

3.1.2007 Roki on koira joka kävelee suoraan sydämeesi. Leppoisa, rauhallinen, luottavainen. Alusta asti herran on ollut meillä kuin kotonaan. Jo ensimmäisenä yönä Roki nukahti sohvan viereen samalla sekunnilla kun itse laskin
pääni tyynyyn. Ja niin se on jatkanut siitä eteenpäinkin.
Roki ei piittaa kerrostalon äänistä, ja osaa olla hienosti yksinkin kotona. Hihnassa ukko kulkee kuin unelma. Ei vedä, ei kisko, ei rähjää muille. Ihmisiä haluaisi toisinaan mennä moikkaamaan, mutta pieni nyppäys hihnasta riittää kertomaan pojalle, että eipäs sinne mennäkkään.

Muutenkin Roki rakastaa ihmisiä ja rapsutuksia, sekä hellyyden osoituksia. Usein poika tuleekin itse hakemaan huomiota painamalla päänsä syvälle syliin.
Nakin avulla saa pojan motivoitua helposti koulutuksiin. Roki osaa istu käskyn ja jotenkuten on alkanut myös maahan meno sujua. Tänne-käskyä harjoittelemme sisätiloissa, vaikkei Roki mökillä vapaana ollessaan kovin pitkälle lähtenytkään. Sisäsiisti koira on ollut alusta asti. Ei ole edes merkannut mitään. Ulos Roki osaa pyytää inisemällä hiljaa ja nuolemalla kättä.
Meidän oman nartun kanssa Roki tulee hyvin juttuu, vaikkeivät sisällä juuri toisiaan noteeraakkaan.

Koirapuistossa onkin tilanne jo toinen. Roki juoksee Toscan perässä häntä uljaasti pystyssä ja hiukan haastaa leikkimään. Myös kaverin dobberi nartun kanssa Roki tuli juttuun, sisällä tokin Aadakin jäi vähällä huomiolle.
Roki on koira, josta joku saa maailman uskollisimman ystävän! T:Hämy ja karvakorvat

4.1.2007 Rokki tulee mainiosti toimeen kotihoitopaikan nartun kanssa. Rokki on nyt kylvetetty, harjattu ja kynnet leikattu.
Suihkuun meno ei aluksi miellyttänyt, mutta pyyhkeellä kuivaaminen oli tosi kivaa!
Rokkin kutsumanimi hoitopaikassa on Roki.

27.12.2006 Rokki tuli suomeen, kotihoitoon Tampereelle.

27.12.2006 Rokki, reg 4099, on n. 4 vuotias uros Tallinnan Loomade Hoiupaikissa.
Rokki on ihmisrakas ja iloinen poika, jolle etsitään aktiivista kotia, jossa on intoa ja tarmoa touhuta Rokin kanssa sekä kärsivällisyyttä opastaa poika tavoille.
Ensimmäiseksi koiraksi Rokkia ei luovuteta, eikä kotiin jossa on entuudestaan uroskoira.