Rocky

Lisätty sivulle: 2017-09-01

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Rocky
16.10.2017 Rocky sai kodin

***
Uroskoira, 2,5v.

20.9.2017 Rocky on harjoitellut paljon erilaisissa ympäristöissä liikkumista, ja onkin edistynyt hurjasti, enää vain koirien ohittaminen läheltä vaatii harjoittelua. Kaupunkiympäristössä Rocky pärjää jo hienosti, siellä enemmän kiinnostaa kaikki mielenkiintoiset nuuhkut kuin muut jalankulkijat tai liikenne. Kotona Rocky yhä tervehtii vieraat komeasti haukkuen, mutta ei enää arkaile mennä tutustumaan, ja lopulta vieraat onkin ihan iloinen juttu! Toisiin koiriin Rocky suhtautuu aika ennakkoluuloisesti, varmimmin kelpaavat rauhalliset nartut, mutta parhaiten Rocky sopisi ainoaksi koiraksi kotiin, jossa olisi aikaa ja osaamista jatkaa Rockyn kouluttamista.

5.9.2017 Iloinen ja vauhdikas Rocky on hyvin tyypilliseen nuoren koiran tapaan välillä oikein tottelevainen, välillä taas pilke silmäkulmassa tekee varmasti juuri toisin kuin pyydetään. Rocky osaa erinomaisesti odottaa istuen ovella ja ruokakupilla, kunnes annetaan lupa, osaa maahan, paikka ja tassu, matkustaa autossa ja olla yksin kotona. Pystykorvapuolestaan huolimatta Rockyllä ei ole kovinkaan paljon riistaviettiä ja vaikka tienreunasta pakoon säntäävän jäniksen perään olisi hauska vähän loikkia, unohtuu se pian eikä jänön jälkeensä jättämä hajukaan jaksa kauaa kiinnostaa. Hihnassa Rocky vielä jonkin verran vetää, mutta eniten harjoittelua vaatii vastaantulevien ihmisten ohittaminen. Pitkässä liinassa avoimella paikalla nähdyt tai tien toisella puolella menevät ihmiset eivät niinkään kiinnosta, mutta jos hiljaisella, kapealla tiellä tuleekin joku vastaan, Rockyä alkaa jännittää jo kaukaa ja haukkukin pääsee. Myös tontille tulevat vieraan Rocky ensin haukkuu, mutta menee kuitenin iloisesti tutustumaan, ja tarjoaa vieraankin ihmisen pyynnöstä istumista, jos vaikka olisi herkkuja tarjolla. Liika huomio, kumartuminen tai käden ojentaminen kohti Rockyä kuitenkin pelottaa ja haukku alkaa helposti uudestaan, joten monenlaisiin ihmisiin tutustumista pitää vielä harjoitella ja saada pojalle paljon turvallisia ja positiivisia kohtaamisia. Tutun tulijan huomatessaan Rocky ei malttaisi millään odottaa pääsevänsä pusuttelemaan ja tervehtimään, ja innoissaan saattaa hyppiä vastenkin. Rocky on siis hyvin tavallinen nuori koira, joka tarvitsee omistajaltaan koulutusosaamista ja aikaa päivittäiselle harjoittelulle.

1.9.2017 Rocky on nuori ja energinen saksanpaimenkoiran ja pystykorvan sekoitus. Rocky osaa muutamia peruskäskyjä ja opettelisi oikeiden herkkujen löydyttyä mielellään lisääkin! Rocky on asunut tähänastisen elämänsä omakotitalossa hyvin rauhallisella alueella, joten uusikin koti olisi paras olla omakotitalossa, mutta aktiivinen ja koirataitoinen rivitalokotikin voisi tulla kyseeseen. Rocky tulee toimeen hyvin toisten koirien kanssa, mutta kissat saavat pojalta sen verran kovaa kyytiä, ettei poika sovi niiden kanssa samaan talouteen. Lapsiperheeseen Rockyä ei anneta, sillä poika sattaa vartioida lapsia, kuten myös tonttia ja ovea, joten poika kaipaa aikuisia omistajia, jolla on jo reippaasti koirakokemusta ja aikaa koiran kanssa harrastamiseen rennosti tai tosissaan. Rockyn hihnakäyttäytyminen ja ihmisten kohtaaminen vaativat vielä harjoittelua, mutta poika on sisäsiisti ja osaa olla yksin kotona. Rocky on kotihoidossa Hattulassa.

KULUKORVAUS koirasta on 300 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja nelosrokotuksen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä) ja on madotettu vähintään kertaalleen. Se on tunnistemerkitty ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi- palveluun. Koira on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.