Roby

Lisätty sivulle: 2007-01-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Roby
Roby sai uuden kodin Joensuusta lokakuussa 2006.

***

Kuulumisia kodista:

10.11.2009 Hei! Kiitokset postista,on Robyn kuulumisten kertominen täysin unohtunut,vaikka muuten Rekkujen sivuilla säännöllisesti käyn. Edellisistä onkin jo yli kaksi vuotta kulunut, nopeasti tuo aika kuluu! Robylle kuuluu hyvää,ihana ukkeli edelleen.Virtaa riittää pallopeliin ja vesileikki on mukavaa.

Terveenä Roby on ollut, epilepsiakohtauksetkin pysyneet poissa, viimeisin maaliskuussa. Kohtaukset eivät ole onneksi pahentuneet,eikä lääkitystä ole tarvinnut aloittaa. Laitan muutamia uusia kuvia Robysta kavereineen; Ellistä ja heitteille jätetystä kanipojasta,joka meillä kohta vuoden sustellut. Ronja-mummo siirtyikin sateenkaarisillalle syyskuussa 2007.
Oikein hyvää syksyn jatkoa toivottelee Roby perheineen!

11.4.2007 Roby voi hyvin,ollut meillä nyt noin puoli vuotta. Kavereinahan Robylla on dallu-tyttö Elli,6,5v. ja Ronja-mummo, helmikuussa täytti 14v. sekä Unto-kissa. Roby on eläväinen poika, pallot ja vinkulelut mieluisia, mieluummin leikkii ihmisen kanssa kuin toisen koiran, ulkona kyllä Ellikin käy riehakaveriksi. Roby tykkää uida, jäiden tuloon asti ui järvessä, piha-allaskin sopi hyvin uimapaikaksi. Kaivaminen on myös mukavaa, metsä, nurmikko ja kukkapenkit käy siihen touhuun hyvin.

Roby on kova juttelemaan, paljon käyttää erilaisia ääniä, myös haukkumalla ilmoittaa ulkona olemassaolostaan.
Epilepsiakohtauksia Robylla on ollut pari kuukaudessa, kohtaukset ovat hyvin lieviä ja menevät nopeasti ohi, joten lääkitystä ei ole vielä tarvittu.
Terveisin Roby perheineen!

8.10.2006 Ropsu on kotiutunut erittäin hyvin. On käynyt esittäytymässä naapureille ja ottaa vieraat vastaan ystävällisesti.Koirat olleet pieniä aikoja itsekseen, kun olen käynyt kaupassa.Lenkillä kulkee hyvin ilman talutinta, pysyttelee näköetäisyydellä metsässäkin, tulee hyvin kutsusta luo.On jo Ellin ja Ronjan kanssa samaa porukkaa.

***

Roby on aikuinen noin 5-vuotias uros, joka on 50 cm korkea. Roby (tuttavallisemmin Robson) tuli hakemaan kotia uudestaan, sillä edellisessä kodissa ilmeni haukkumisongelmaa. Muutoin Roby on ollut mitä hurmaavin herrasmies, iloinen ja leikkisä. Johdonmukaista koulutusta tämä koira kuitenkin vaatii päivittäin, jotta koira pysyy hyvin hallinnassa niissä tilanteissa, joissa siltä tottelevaisuutta odotetaan. Robylla ei nyt hoitokodissa ole ilmennyt haukkumisongelmaa yksin jäädessään, sen kanssa on tehty paljon eroahdistusta lievittävää sekä ennaltaehkäisevää harjoittelua. Oireet lievittyivät ja häivisivät muutamassa päivässä harjoittelun aloitettua.

Monipuolista harjoittelua tulee uudessa kodissa jatkaa koiran mahdollisen oirehtimisen mukaan. Kerrostalossa ääniä ja kolahduksia ei ole haukkunut, ovesta tulevat vieraat ilmoittaa kyllä kovaan ääneen. Suositeltavaa olisi kuitenkin että Robyn uusi koti olisi omakotitalossa. Uroksille rähjää, mutta narttujen kanssa tulee hyvin toimeen. Lapsien seurassa Roby käyttäytyy hyvin, sekä kissat saavat olla rauhassa. Roby on tottunut kaupungin hälinään ja kulkee hienosti kaupungilla, ei juurikaan vedä hihnassa kun vaan muistaa sitä siitä muistuttaa. Jaksaa myös odottaa jos jätetään hetkeksi odottamaan kioskin pihaan. Autoilu sujuu hienosti. Roby on Vantaalla kotihoidossa, ja sitä saa tulla tervehtimään.

16.9.2006 Roby kastroitiin 21.7. Luonne on tämän kastroinnin jälkeen muuttunut rauhallisempaan suuntaan. Rähisemiset muille uroksille on vähentynyt huomattavasti, nykyään Roby malttaa jo istua hiljaa paikallaan kun vieraat koirat menevät ohi. Kastroinnin jälkeen kontaktin ottaminen on lisääntynyt huomattavasti, muutama temppukin on opeteltu lisää. Roby osaa näyttää kuonollaan vasempaa kättä, kulkea hieman sivulla sekä “omien” roskien poimimista lattioilta roskikseen on opeteltu. =)

Kynsien leikkaaminen ja muu käsittely sujuu ilman makupalojakin hienosti. Robya voi pitää hyvin lenkeillä vapaana, mutta luoksetulon tehostamiseksi on hyvä ainakin enimmäkseen palkita koiru. Tähän tarkoitukseen Robylle käy nami, pallo tai keppi. Leikkisän luonteen vuoksi palkinnon löytäminen risukostakin on helppoa. Haukkumisongelmaa ei ole nyt esiintynyt yksin jäädessään.

***

16.8.2006 Roby sai kertaalleen kodin huhtikuussa 2006 ja etsii nyt uutta kotia haukkumisongelman takia.