Robin

03.09.2017

Alkuperä: Suomi

11.12.2020 Robin sai kodin.

18.11.2020 Robinilla on kiire löytää uusi koti. Tämänhetkinen ympäristö rakennustyömaineen ja yllättävine äänineen stressaa Robinia, eikä lenkkeilykään enää oikein vilkkaassa ympäristössä suju. Robin kaipaisi kotia maalta, jossa pääsisi rauhoittumaan ja lenkkeilemään ympäristössä, missä ei kovasti yllättäviä koirakohtaamisia tai ääniärsykkeitä vastaan tulisi. Vapaana Robinia ei voi lenkittää, oma aidattu piha olisi kyllä hyvinkin Robinin mieleen.

9.10.2020 Robin joutuu etsimään uutta kotia rauhallisesta ympäristöstä omakotitalosta,  sillä äänipelkoisena koirana se kärsii stressistä nykyisessä paikassa. Robinille paras ympäristö olisi myös sellainen, jossa ei tulisi kovasti koiria vastaan, sillä remmissä Robin rähjää, vaikka muuten voikin tulla toimeen toisten kanssa, ja uudessa kodissa saa olla narttukaverikin. Robin vaatii koulutusosaamista ja luovutetaan mieluiten lapsettomaan perheeseen. Kissojen kanssa Robin ei tule toimeen.

16.1.2020 Robin sai kodin.

14.1.2020 Robin on harjoitellut sijaiskodissa yksinoloa, ja vaikka vähän pitää koittaa ovenkahvaa ja kurkistaa ehkä roskiskaappiin, ei Robin ota tai hajoita mitään, eikä pidä meteliä. Koirakaverit ovat selvästi Robinille yksinoloa helpottava asia, ja harjoittelu pienissä erissä. Myös riittävä aktivointi sekä liikunnassa että aivopähkinöillä auttaa levolliseen yksinoloon. Robin voisi hyvin asustella rivi- tai omakotitalossa, ja harrastukseksi sopisi hyvin vaikkapa nenätyö.

7.1.2020 Nuori cockerspanielisekoitus Robin etsii kotia perheestä, jossa olisi aikaa koiralle, ja haluttaisiin vaikka jotain koiran kanssa harrastaa. Robin on saanut muutaman kolauksen itsetuntoon, alkaen siitä kun isäkoira pentuna nappasi Robinia naamasta, minkä johdosta Robinin toinen silmä ja toinen huuli ovat vähän lerpallaan. Alkutaipaleensa Robin myös vietti paikassa, jossa miesporukassa otettiin alkoholia välillä reippasti, joten sekä joitakin koiria että miehiä Robin arkailee, muuten Robin on kovin ystävällinen pusuttelija. Viimeisemmäksi kuitenkin Robinista jouduttiin luopumaan yksin ulvoskelun ja haukkumisen takia, ja pojalla onkin jonkin verran eroahdistusta, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, etteikö vielä aktivoinnilla ja yksinoloharjoituksilla poika oppisi rauhassa olemaan. Sopiva leppoisa narttukaveri voi myös auttaa asiaa, ja ainakin useimpien itseään pienempien narttujen kanssa Robin tulee hyvin toimeen. Robin osaa jo peruskäskyjä, temppuja ja on innokas oppimaan herkkujen kanssa lisää, myös hoitotoimet sujuvat ja autossa matkustaminenkin menee rauhassa. Pienten lasten kanssa Robin ei ole ollut juuri tekemisissä, joten Robinille on haussa koti, jossa lapset olisivat jo ainakin yläasteikäisiä, tai lapseton perhe. Raketteja ja muita kovia pamauksia Robin pelkää. Kissoja Robin jahtaa, ja riistaviettiä muutenkin pojalta löytyy. Lenkkeily on innokasta ja toisia koiria vähän Robin kohkaa, mutta herkkujen kanssa ohittaminen sujuu, tätä täytyy kuitenkin aktiivisesti vielä pojan kanssa harjoitella. Robin on sijaiskodissa Hattulassa, minne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan.