Robi

Lisätty sivulle: 2012-08-16

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Robi
21.11.2012. Muri ja Robi saivat yhteisen kodin Helsingistä.

***

Leikattu uroskoira, n. 2v. (elokuussa 2012)

11.11.2012 Robi tahtoisi kovasti veljensä tavoin löytää jo sen oman kodin, jossa olisi paljon rapsutusta tarjolla. Pilkettä poikien silmäkulmista löytyy ja juoksuaitauksessa piti ottaa taluttajan lapsen pipo parempaan haltuun ja ottaa ilo irti leikkihetkestä. Missä Robin oma koti luuraa, jossa on tarjolla leikkihetkiä, lämmin peti, herkullista ruokaa ja sitä parasta eli ihmisen läheisyyttä ja rapsutuksia? Robi lähettää lukijoilleen terveiset, että olisi aivan valmis muuttaamaan jo omaan kotiin joko yksin tai yhdessä veljensä Murin kanssa!

22.9.2012 Koska pojat ovat useamman kuukauden tarhalla olon jälkeen edelleen kotia odottamassa, eikä kukaan ole pojista ollut yhdessä kiinnostunut on tarhalla tehty päätös, että pojat voidaan myös erottaa, jotta pääsisivät pois tarhalta omaan kotiin, koska ovat entisiä perhekoiria.

Robi on veljeksistä isompi (noin 10 kg) ja pomo. Värissä myös valkoista. Robi voi yrittää pomottaa myös muita koiria, jonka uuden kodin tulisi huomioida, vaikka veljensä kanssa tulee toimeen loistavasti. Robi luovutetaan vain perheeseen jossa lapset ovat yli 15-vuotta, koska Robi ei välitä meluavista lapsista. Näin ollen aikuisperhe olisi Robille se ihanteellisin vaihtoehto.

12.9.2012 Veimme ystäväni kanssa Robin ja Murin lenkille. Pojat kävelivät reippaasti lenkillä, korvat hauskasti takana viipottaen. Muri haastoi Robia välillä pieneen painiotteluun, niin että remmit meinasivat mennä solmuun. Vastaantuleville uroskoirille piti vähän uhota. Ihmisten huomio on kovasti näiden kaverien mieleen. Lenkillä tuli vastaan vapaana juokseva suurikokoinen, nuori narttukoira, joka oli kovasti kiinnostunut pienistä pojista. Pojat eivät olleet isosta tytöstä moksiskaan.

Rannalla Muri päätti mennä uimaan. Robia sen sijaan vesi ei houkutellut, vaan se tyytyi katselemaan rannalta velipojan uimatouhuja. Robi ja Muri ovat oikein hauskoja poikia. Ottivat kivasti kontaktia myös ihmiseen ja selvästikin olivat herkkuja ja huomiota vailla. Toinen pojista painaan n. 12 kg ja toinen n. 8 kg.

15.8.2012 Robi ja Muri ovat viettäneet kotikoiran elämää. Valitettavasti heidän omistajansa kuitenkin kuoli, jonka takia pojat joutuivat Tallinnan koiratarhalle. Pojat luovutetaan poikkeuksellisesti yhdessä, koska ovat koko elämänsä viettäneet yhdessä ja ovat kovin kiintyneitä toisiinsa. Pojat ovat vielä melko nuoria, luonteeltaan ystävällisiä ja tulevat mielellään tervehtimään uusia ihmisiä. Lenkillä molemmat pojat kulkevat nätisti. Pojat ovat melko pienikokoisia, paksuutta pojilta hitusen löytyy ja painoa alle 15 kg.

Uusi omistaja noutaa koiran tarhalta yhdistyksen avulla. Pojat ovat saaneet mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt sekä kastroinnin. Veljekset luovutetaan poikkeuksellisesti yhteisellä kulukorvauskella 250 €. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koirat tulevat Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.