River

Lisätty sivulle: 2010-11-11

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

River
4.6.2011 River löysi oman kodin.

***

10.5.2011 River on ollut pian 1,5 kuukautta kotihoidossa eikä pojasta oikein huonoa sanottavaa keksi vieläkään :)

River on edelleen kovin seurallinen, vilkas, leikkisä, hellyydenkipeä ja kiltti koirapoika. Kotona se on aina menossa mukana, halusit tai et. Liikuntaa ja muuta aktivointia se tarvitsee melko paljon tai alkaa muuten turhautua. Tulevan omistajan tulee siis ehdottomasti olla liikunnallista ja ulkona viihtyvää sorttia ja ymmärtää aktiivisen koiran tarpeita. Riverin voisi kuvitella melko potentiaalisena koirana esim. johonkin harrastukseen. River on todella ahne, joten poikaa on helppo motivoida. Muutenkin se on oppivaisen ja fiksun oloinen tapaus, ollen samalla sopivan nöyrä ja kuuliainen, mutta pienellä ripauksella omaa tahtoa ja itsenäisyyttä. Kokemattoman tai epävarman omistajan käsissä voisin kuvitella Riverin kuitenkin ottavan aika herkästi ohjat omiin tassuihinsa, nuori ja vähän vallaton kun on ;)

Vapaana Riveriä on voinut pitää melko huoletta metsälenkeillä, kunhan autoteitä tai muita koiria ei ole lähettyvillä, River pysyttelee melko hyvin lähellä. Pari kertaa se on kyllä lähtenyt jonkun eläimen jäljille ja tullut vasta aikansa seikkailtuaan takaisin, joten hieman varuillaan täytyy olla.

Hihnassa kävely sujuu koko ajan paremmin, välillä tosin vetämisestä tai puolelta toiselle haahuilusta täytyy muistuttaa. Hihnassa vastaantuleviin koiriin River reagoi aika vaihtelevasti, toisia se ei ole huomaavinaankaan ja toiset taas aiheuttavat rähinää. Pienellä ennakoinnilla ja muutaman metrin etäisyyden ottamisella haukkuminen on useimmiten ehkäistävissä. Narttukoirista River tykkää kovasti. Kovin herrasmiesmäisesti se yritti tehdä tuttavuutta vähän aremmankin tyttökoiran kanssa, joka pelkäsi Riveriä. Uroskoiria River ei tunnu oikein sietävän.

Autot, mopot tai pyöräilijät eivät edelleenkään aiheuta minkäänlaista reaktiota, joten poika on ilmeisen tottunut liikenteeseen. Jonkin verran Riverillä on alkanut ilmetä toisinaan vastaantulevien/kohti kävelevien ihmisten ”kyräilyä”, eli ihmisen lähestyessä se alkaa tuijottaa ja viimeistään hihnan kiristyessä saattaa haukahtaa muutaman kerran. Muuten River on suhtautunut tapaamiinsa ihmisiin erittäin ystävällisesti ja rakastaa huomiota ja rapsutuksia. Lapsia River ei tunnu huomioivan sen enempää tai vähempää kuin aikuisiakaan, lenkillä se on kyllä käynyt muutaman lapsen rapsuteltavana ihan mielissään:)

River ei kauheasti hauku, mutta ei sitä ihan hiljaiseksikaan voi väittää:) Sillä on oma kummallinen tapansa ilmaista itseään ulisemalla ja örisemällä, esim. ruokaa saadessaan, ulos lähtiessä tai kun se hellyydenpuuskassaan tunkee päätään väkisin kainaloon ja huutaa rapsutuksia:) Hoitotoimenpiteet kuten kynsien leikkaus sujuu pienissä erissä ihan ok, vaikka Riverin puolelta se vielä aikamoista pelleilyä onkin… :)

Ensisijaisesti River etsii kotia omakoti –tai rivitalosta, mutta ihan täysin poissuljettu vaihtoehto ei kerrostaloasuminenkaan ole, jos tilaa on tarpeeksi, ympäristö rauhallinen ja lähellä luontoa sekä omistajalla varmasti halua ja edellytyksiä tarjota Riverille liikuntaa ja virikkeitä tarpeeksi. Leikkisä tyttökoira voi Riveriä uudessa kodissa odottaa, mutta uskoisin sen viihtyvän myös ainokaisena, kunhan ihmisillä riittää sille tarpeeksi aikaa ja rakkautta:) Riveriin voi tulla tutustumaan ja ihastumaan kotihoitopaikkaan sopimuksen mukaan.

4.4.2011 River on ollut kotihoidossa nyt reilun viikon ja osoittautunut tänä aikana ihanan vilkkaaksi ja uteliaaksi pojaksi. :) Se oli tullessaan kovin stressaantunut ja lisäksi sisätiloissa oleskelu tuntui vähän ahdistavan poikaa. Ensimmäisenä päivänä hoitopaikassa tarhalla niin avoimelta ja rohkealta vaikuttaneesta koirasta ei näkynyt jälkeäkään, vaan se meni matalana pitkin nurkkia ja tuntui olevan kovin epäileväinen kaikista meidän liikkeistämme. Pahin stressi ja pelokkuus kuitenkin laantui parissa päivässä ja rohkeampi ja iloisempi puoli pojasta alkoi tulla esiin. Edelleen sillä on kova hinku ulos, mutta se osaa jo rauhoittua sisällä. River osallistuu kotona mielellään kaikkeen touhuun omalla panoksellaan, oli kyseessä sitten ruoanlaitto, hampaiden harjaus tai siivoaminen. River on myös ollut ensimmäisestä päivästä lähtien innokas saunoja. :)

River on energinen, aktiivinen, leikkisä ja vahva poika, jolla on vielä käytöstavat vähän hakusessa. Se mielellään rynnisi ensimmäisenä ovista, hyvän hajun kohdalla kiskoisi taluttajansa pöpelikköön ja innostuessaan River käyttää hampaitaan turhan varomattomasti, vaikka se on toki leikkiä. Tuleva omistaja panostaakin pojan tapakoulutukseen, jotta yhteiselo sujuisi kaikkia miellyttävällä tavalla. River tuntuu kiintyvän kovasti omiin ihmisiinsä ja on ihan mahdottoman onnellinen saamastaan huomiosta! Pojalta tuntuu lisäksi löytyvän sekä halua että kykyä kuunnella ihmistä. Kuinka kauan se jaksaa keskittyä, se on toinen juttu ;) Vieraisiin ihmisiin River on suhtautunut avoimesti ja ystävällisesti. Ulkona River ei välitä autoista, mopoista tai pyöräilijöistä, mutta toisille koirille se alkaa melko herkästi rähjätä. Hihnassa kävely vaatii muutenkin vielä harjoittelua. Narttukoirien kanssa River on tullut hyvin toimeen. Autoon poika hyppää mielellään ja matkustaa siellä hiljaa ja kiltisti. Muutaman tunnin yksinolot on ainakin tähän asti sujuneet ilman tuhoja tai haukkumista. River tarvitsee aktiivisen kodin, joka oikeasti kykenee tarjoamaan pojalle paljon liikuntaa, aivotyöskentelyä, rajoja ja paljon rakkautta :)

River on mitoiltaan n.60cm ja alle 30kg.

***

25.3.2011 River siirtyi Pärnun tarhalta Suomeen hoitokotiin odottelemaan uutta kotia.

3.12.2010 River on tällä kertaa melko vauhdikkaalla päällä lenkillä. Uudessa kodissa tuleekin panostaa hihna sekä muuhunkin tapakoulutukseen. River alkaa esimerkiksi helposti hyppiä sekä “napsia” ihmistä leikkisästi.

River vaikuttaa energiseltä ja leikkisältä koiralta ja pojalle onkin hakusessa aktiivinen koti. Toisista uroskoirista River ei tunnu pitävän.

12.11.2010 River on arviolta noin 3 vuotias uroskoira Pärnun tarhalla.

River on löydetty kadulta vasta muutama päivä sitten.
Kooltaan tämä herra on saksanpaimenen luokkaa, joskin urokseksi hän on
hieman kevytrakenteinen. Remmissä käveleminen sujuu mukavasti, vaikka odotin jotain aivan muuta, häkissä kun vauhtia ja liikettä oli todella paljon.
Korvien katsomista poika ei arastanut yhtään, mutta hampaiden katsominen jää
tuota tuonemmaksi pojan kovan kiireen vuoksi:)
River vaikuttaa ystävälliseltä koiralta ja ihmisen huomiosta poika nauttii todella paljon. Häkin ohi kulkevia koiria tosin hänen mielestään pitää hieman komentaa.

River luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädetynä. Lisäksi pojalla on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus 180 euroa.