Rinty (nyk. Rinti)

Lisätty sivulle: 2007-01-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Rinty (nyk. Rinti)
6/2006 Rinty sai kodin pääkaupunkiseudulta.

***

Uros,

Kuulumisia kotihoidosta:

11.4.2006 Elämä jatkaa herran kanssa tasaista kulkua. Rinti antaa nykyään leikata etujalkojen kynnet hienosti, takajalkoja hiukan arastelee ja saattaa irvistää, mutta päättäväisellä toiminnalla homma hoituu. Harjaamisesta Rinti nauttii täysin rinnoin ja jo harjaa esiin kaivettaessa heittäytyy maahan makaamaan. Toscan kanssa poika on innostunu leikkimään jo oikein urakalla, välillä täytyy jopa hiukan menoa hillitä. Pojasta on kuoriutunut esiin mahtava ukkeli josta joku saa ihanan kaverin sohvalle makoilemaan ja kaverin, joka on aina valmis lähtemään ulos, vaikkapa juoksu lenkille. Rintiä pystyy pitämään vapaana metsässä. Tulee innoissaan luokse kutsuttaessa hakemaan nameja ja rapsutuksia.

24.3.2006 Rintistä on kuoriutunut hurmaava mies. Lenkillä mennään edelleen nätisti. Nyt Rinti on jo oppinut siihen, että hihnan päässä oleva ihminenkin on mielenkiintoinen, saahan siltä nameja. Nimensä poika tunnistaa jo hyvin. Istu käsky on mennyt mukavasti perille ja nykyään Rinti osaa istua ja odottaa ulos lähdettäessä, samoin kun lupaa ruokakupillekkin. Maahan menoa harjoitellaan ahkerasti. Vapaanakin Rintiä ollaan pidetty, tosin koirapuistossa, mutta kuitenkin. Luoksetulossa on vielä harjoiteltavaa, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa. Koirapuistossa Rinti ensimmäisen kerran innostui Toscankin kanssa leikkimään ja tänään leikkivät jo sisälläkin. Rinti vain tuntuu olevan hiukan hitaasti lämpenevää sorttia :D Kotona Rinti leikkii jo hienosti leluilla ja tuo niitä meille ihmisillekkin. Yksin olon kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Poika jää hienosti kotiin ja sisällä on ihan hiljaista, oli Tosca sitten kaverina tai ei. Autoilusta poika tykkää kovasti ja on aina valmiina hyppäämään takapenkille. Autossa matkustaakin todella nätisti! Rinti myös nauttii harjaamisesta. Pojasta onkin tähän mennessä harjattu “tarhakarvaa” pois reilu muovikassillinen ja nyt alkaa koira olla kuosissa. Tassun pohjat ovat vielä hiukan arka paikka, mutta jämptillä otteella saa nekin tutkittua ja hoidettua. Myös sisäsiisti poika on edelleen. Merkkailu on loppunut kokonaan!

12.3.2006 Automatka Helsingistä Tampereelle sujui rauhallisesti. Aluksi istuin Rintyn (koitoisammin Rintin) kanssa takana, mutta kun poika lähinnä veteli sikeitä, Linnatuulessa vaihdoin istumaan etupenkille. Rinti siis matkustaa autossa kuin vanhatekijä :) Kotiin saavuttuamme oli ohjelmassa tutustuminen perheemme oman nartun kanssa. Aluksi Rintiä vähän jännitti meidän yli-innokas leikkijämme, ja poika tekikin tuolien taakse itselleen pesän. Myöhemmin uskaltautui kuitenkin jo tutkimaan ja haistelemaan paikkoja. Ruokakin maittoi hyvin. Rintin mielestä meidän olkkarin pöytämme selkeästi kaipasi kosteutta, ja muutaman kerran poika sen merkkasikin omaksi reviirikseen. Samoin kävi parvekkeella olevan puru pussin kanssa. Muuten herra on ainakin toistaiseksi ollut täysin sisäsiisti. Kakat ja pissat tekee hienosti ulos, ja on aamulla minut herättänyt jos on tarvetta ollut. Meillä pojasta on kuoriutunut oikea sylikissa. Rinti tulee viereen seisomaan ja odottaa rapsutuksia, jos ei niitä kuulu, poika kiipeää “syliin” niin että etutassut ovat sylissä ja takatassut maassa. Huomiota poika rakastaa muutenkin. Meidät se on nyt jo ominut omaksi laumakseen. Lenkillä herra kulkee hihnassa suht nätisti. Ei kisko kovin paljoa. Vieraat koirat ja ihmiset eivät kiinnosta ollenkaan. Jos toinen uros haukkuu hihnassa, saattaa Rinty vilkaista urokseen päin ja jatkaa taas matkaansa. Sama pätee sisällä. Tosca ei paljon Rintiä kiinnosta, ja yleensä molemmat ovatkin omissa oloissaan. Vieraat Rinti päästää sisälle, mutta ei ole kovin kiinnostunut. Antaa harjata turkkiaan ja jopa nauttii siitä. Kynsiä leikatessa poika näytti mulle hampaitaan, mutta kun minä näytin takaisin ja vain kiristin otetta jalasta, alistui Rinti kohtaloonsa ja kynnet saatiin leikattua. Pikkuhiljaa ollaan harjoiteltu omaa nimeä, sekä samalla hiukan istumista. Broileripyöryköiden avulla pojan saa varmasti tekemään mitä vaan :) -Heidi-