Riko

Lisätty sivulle: 2012-04-26

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Riko
20.6.2012 Riko sai kodin Suomesta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

21.3.2013 Riko on nyt ollut Suomessa yli puoli vuotta. Valitettavasti parin viikon kuluttua Rikon kotiutumisesta Rikon uusi ystävä, Aku-kissa, jouduttiin viemään viimeiselle eläinlääkärireissulle – vanha kissa oli jo sairas ja väsy. Riko tuntui todella tykkäävän Akun seurasta ja kaverukset nukkuivatkin usein päiväunia yhdessä sohvalla rötköttäen.

Muuten Riko on sopeutunut uuteen elämään hyvin. Ainoa päänvaivaa tuottava asia on Rikon remmirähjäys: ilmeisesti toiset koirat ja autot pelottavat poikaa niin paljon, että pitää päästä huutelemaan?

Riko on myös esimerkillinen talonvahti! :) Poika tykkää istuskella sohvan selkänojalla ja katsella ulos. Rikosta on kuoriutunut myös leikkisä puoli, ja etenkin erilaiset lelujen retuutusleikit ovat Rikon mieleen. Vauhtia ja energiaa pikkuisessa riittää, mutta onnellisimmillaan Riko taitaa olla sylissä maatessaan. :)

Tässä vielä kuvia Rikon ensimmäisestä joulusta Suomessa sekä talonvahdin
velvollisuuksista. :) Terveisin Tiina, Riko ja Tessa.

5.7.2012 Rikolle kuuluu oikein hyvää! Laivamatka Tallinnasta Suomeen meni hienosti ja kastraatiostakin on toivuttu. Poika on sopeutunut hyvin elämään uusien kavereiden kanssa uudessa kodissa. Ruoka, uni ja ulkoilu maistuvat. Riko on oikea sylivauva ja tykkää tulla nukkumaan syliin -myös yöt nukutaan kiltisti äitin vieressä. :) Hihnassa ulkoilukin on alkanut sujua hienosti. Tässä vielä kuvia ensimmäiseltä viikolta uudessa kodissa. Kesäterveisin, Tiina, Riko, Tessa-koira ja Aku-kissa

***

Uros, noin 3v.

8.5.2012 Riko jakaa häkkinsä tyttöpennun kanssa. Haimme tämän pariskunnan lenkille. Pentu tuli häkistä ensin, ja tämä hieman pelotti Rikoa eikä poika halunnut enää tulla yksin meidän mukaan. Saimme lopulta suostuteltua Rikon lenkille, pentukoiran avustuksella. Hihnassa käveleminen tuotti hieman hankaluuksia, ainakin kovaäänisellä tarha-alueella.

Pääsimme lopulta leikkiaitaukseen, jossa Rikosta kuoriutui taas aivan eri koira. Riko leikki kahden muun koiran kanssa ihan innoissaan, eikä arkuudesta enää ollut merkkiäkään. Riko etsii kuitenkin kotia sellaiselta alueelta, jossa ei ole hirveästi liikennettä ja jossa hihnassakävelyä voi harjoitella. Rikon tulevasta kodista pitäisi löytyä ainakin yksi koirakaveri, mielellään itsevarma ja leikkisä narttu, joka olisi tämän herkän koiran tuki sekä leikkikaveri. Takaisin häkkiin mennessä Riko käveli jo oikein hienosti hihnassa. Lenkille lähtö kuitenkin osoitti, että tietyt tilanteet jännittävät Rikoa. Tulevan kodin täytyykin sitoutua totuttamaan Rikon erilaisiin asioihin.

Riko on hyvin hellyyttävä koira, sellaista sydämenmurskaajatyyppiä. Kun tämän ottaa syliin, poika painaa päänsä poskea vasten ja todella tuntuu viihtyvän siinä :) Rikon säkäkorkeus on noin 35cm.

26.4.2012 Riko on pienikokoinen, hieman arka uroskoira Pärnun tarhalla.

Riko etsii kotia rauhalliselta alueelta, kodista josta löytyy ainakin yksi reipas ja leikkisä koirakaveri. Riko tullaan kastroimaan.

Riko luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa Rikon Tallinnasta. Kulukorvaus kastroidusta koirasta on 250 euroa.