Rikhard (nyk. Riku)

Lisätty sivulle: 2015-03-23

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Rikhard (nyk. Riku)
6.4.2015 Rikhard sai kodin Lahdesta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

19.8.2015 Tähän neljään ja puoleen kuukauteen uudessa kodissa on mahtunut monenlaista, pääasiassa positiivista! Kuten aina, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Rikhard kääntyi heti suussa perisuomalaiseksi Rikuksi. Riiviö-liite kertonee pojan terhakkaasta ja ulospäin suuntautuneesta luonteesta! Niksu on villi ja mielestään sangen vapaa, mutta erittäin tervepäinen, ihmisystävällinen ja älykäs poju. Riiviöyteen kuuluu hieman tottelemattomuutta ja kovakorvaisuutta! Ensimmäisen kotiviikon aikana Riku herätti aamu puoli viideltä nuolemalla kasvot ja hyppimällä päällä. Siitäpä tiesi, että äkkiä emäntä vaatetta päälle ja ulos pissalle. Ekoina päivinä mahakin oli löysällä, ja ihmisemo siivoili löysäkakkaa ja pesi matot kertaalleen. Mutta sepä siinä, sisäsiistiksi Riku oppi alle kahdessa viikossa. Onneksi pennun ei tarvinnut jäädä kotiin heti alkuun yksinään, sillä poikani oli kotosalla minun ollessani ihmispentuja paimentamassa työssä.

Valjaisiin opeteltiin heti eka päivinä. Hyvin sujui! Hihnassa kulkeminen on hieman haasteellista edelleen, niitä hajuja kun poika haluaisi pongahdella haistelemaan sieltä täältä. Rikuahan ei oltu vielä kastroitu sen minulle tullessa. Helpottaisi ehkä singahtelua ja kovakorvaisuuteen taipuvaisuutta se kastrointi. Ripukka on sangen oppivainen tyyppi. Se oppi noin kymmenen eri lelun nimet tuost noin vaan ja osaa hakea ne kehotettaessa. Röhnis-kumipossu on ehdoton lempilelu, mutta ei välttämättä emännän korville 😉! Tyyppi pitää possunkorvista ja purutikuista, on lähes kaikkiruokainen, eikä mahdollisia allergioita tunnu olevan. Ritsi on muutenkin oppivainen tyyppi, suomenkieliset istu-, hae- ja etsi-käskyt poju oppi hetkessä. Kesällä vietimme kuusi viikkoa kotiseudullani Lapissa. Eka junamatka meni hyvin, paitsi että asemalle taksilla mentäessä Nippuri ei suostunut vapaaehtoisesti taksin peräluukkuun hyppäämään… Siitä hieman stressiä sillon, samoin paikallisjunan pihinöistänja kolinoista. Mutta sen jälkeen ollaankin autoiltu Lapissa korpiteitä kesällä useaan otteeseen – ja Isäntäpoika pyrkii nyttemmin kaikkiin näkemiinsä autoihin!

Töitä joudumme edelleen tekemään. Lapissa tyyppi oppi karkaamaan… Noin vain vapautti houdinimaisesti itsensä valjaista ollessaan kiinni ulkona. Syynä naapurin narttupentu Rita. Riku ja Rita ne yhteen sopii, huomenna….😍 Pennut leikkivät keskenään tajuttomasti tuntikausia, pureksivat, ajoivat toisiaan takaa ja jakoivat ruokakupin. Tosin sen jälkeen Riku karkasi AINA tilaisuuden tullen naapuriin Ritan häkille. Eikä mitään korvia tuntunut silloin olevan. Myös ohi ajava ravuri kuskeineen sai tuta nahkoissaan koiran ajamis- vaiko lie paimentamisvietin… Samoin pihalle eksynyt porovaadin vasoineen. Onneksi vahinkoja ei tullut, poika tuli autoon, kun lähdin sitä hakemaan… Muutama perkele tosin pääsi suustani… “Mitäs tässä muka mitään pahaa tehty?”, näytti tuumailevan koiran poikanen viattomana.

Riku on elämäniloinen ja energinen poika. Pienenä ongelmana olen kokenut ns. intopissailun; poika laskee pisut alleen, kun tulee vieraita ja on siitä innoissaan. Jäänee ajan myötä itsestään pois, tämä. Yksinään oleminen on vielä totuttelussa, Lapin mummolassa protestoi repimällä palasiksi yhdet ikkunaverhot – vaikka oli leluja ja sallittua pureskeltavaa tarjolla radioäänen kera. Oppia ikä kaikki. Pissailussa on myös outo juttu siinä mielessä, että miehen (tutun tai tuntemattoman) lähestyessä poika menee alistumisasentoon ja ruiskauttaa pisut. Sen ilmiön syytä olen mietiskellyt. Ja uimaan ei muuten suostu hän. Kahlailee nivusia myöten, mutta ei uimaan! Jännä juttu, räpii rannalla ja loiskuttelee vettä, mutta ei yhtään uintiaikomusta! Mitähän lienee rotuja poika itseensä napannut?!

Ihana, kultainen poikanen. Emon käsiä vielä järsitään innolla riekkumakohtauksen tullessa, välillä ollaan jäähyllä ja viilennetään tunteita. Lenkillä vastaantulevat koirakamut ovat kaikki tervetulleita sukupuoleen katsomatta. Kärpäsiä ja muita pörriäisiä on ihana jahdata, samoin myyriä! Lapsen elämää! Tässäpä opettelemme elämää yhdessä, sirottelimme edellisen koiravainajani tuhkat Luiro-jokeen kauniina elokuun iltana.

***

Urospentu noin 4,5 kk, kotihoidossa Someron Somerniemellä.

28.3.2015 Rikhard saapui kotihoitoon Somerolle.

23.3.2015 Rikhard on energinen, leikkisä ja ystävällinen pentu. Rotuperimästä löytynee mm. paimenkoiraa, joten Rikhard etsii koirakokemusta omaavaa perhettä, joka on kiinnostunut koiran kanssa harrastamisesta ja puuhailemisesta. Lisätietoa tulossa.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna sekä loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus koirasta on 200 euroa.