Ricolette

Lisätty sivulle: 2006-12-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Ricolette
2006 Ricolette sai oman kodin.

***

Narttu, noin 3v.

Kotihoidon kuulumisia

15.11.2006 Ricoletten tarhakuvauksessa lukee että tyttö on arvioitu n.3 vuotiaaksi, mutta passissa lukee (arvioitu) n.1 vuotias. Käytöksestä ja olemuksesta itse laittaisin iäksi ennemmin 1-v kuin 3. Ricole nauttii kun saa olla ulkona vapaana. Viimeksi tänään mentiin ulkoilemaan syrjäiselle pellolle jossa sai päästää koirat vapaiksi ja Ricolette pysyy nätisti lähettyvillä. Oma koirani kun seikkailee pitkin metsiä, lähti Ricolekin vähän katsomaan mitä siellä on mutta tuli luo kun huusin. On Ricole käynyt kanssani pari kertaa myös arkitottiksessakin jossa ollaan jotain pientä harjoiteltu. Ja taas huomenna mennään oppimaan jotain :) Ricolette käyttäyti nätisti kun meillä kävi sukulaisia kylässä joilla on 3 lasta, 10-, 8- ja 3,5 vuotiaat. Leikki isompien lasten kanssa ja pysyi rauhallisena kun nuorin kävi silittelemässä. Nuorin lapsista ensin pelkäsi Ricolee kovasti, mutta jo vartin kuluttua kulkivat vierekkäin ja kävivät lattialle makoilemaankin vieretysten :)

30.10.2006 Ricolette on ollut viikon hoidossa Pirkkalassa. Ricolette on iloinen, energinen höseltäjä jonka pitäisi olla aina siellä missä tapahtuu, mutta osaa tyttö rauhoittuakin kun huomaa ettei kaikki kokoaikaa leiki sen kanssa. Meillä ollessaan on tyttö leikkinyt kaikkien kanssa, oli kyseessä uros tai narttu ei mitään ongelmia. Myös lasten kanssa tulee juttuun mutta en suosittelisi perheeseen jossa aivan pieniä lapsia tuon söheltämisen vuoksi, voi pienimmät jäädä jalkoihin. Oppimisen haluakin Ricolettestä löytyy, kun vaan malttaisi keskittyä. Toivoisi jo Ricoletten löytävän sen oman kodin ja sylin johon käpertyä!

5.10.2006 Ricolette kotiutui (todellakin) heti. Kova tyttö leikkimään ja energiaa on parin koiran verran. Tyttö oppii kyllä asioita, kunhan hänen tarmonsa saa kohdistettua tapahtuvaan asiaan, eikä yleiseen häsläämiseen.. Ricolette on toisen koiran kanssa hiljaa sisällä, leikkiessäänkin, vaikka ulkona remutessa meteliä välillä pitävätkin. Hyvin terrierimäinen, kiva koira, joka kiinnostunut kaikista elävistä oli se sitten koira, ihminen tai jyrsijä. Ricolette steriloitiin 3.10.06 ja jo seuraavana päivänä touhuaa vanhaan malliin. Marianne, Tampere

3.9.2006 Ricolette on arviolta 3-vuotias terrierisekoitusnarttu. Tarhan sivuilla kuvauksessa lukee yliaktiivinen, mutta ihan mukavasti meillä lenkkeily sujui, pientä hihnariekkumista lukuunottamatta :). Kävimme pitkällä kävelylenkillä ja Ricolette kulki hihnassa ihan kauniisti kunhan oli aluksi päässyt purkamaan isoimmat energiat.

Tuli hyvin toimeen mukana lenkillä olleen uroskoiran kanssa, mutta toisista nartuista ei pitänyt. Ricolette sopii kotiin, jossa on mahdollisesti uroskoira, omistaja jolla aiempaa kokemusta koirista, sillä peruskoulutusta tämä iloinen koira tarvitsee. Ricolette ei sovi mielestäni kerros- tai rivitaloon, koska saattaa haukkua yksinollessaan. Ricolette on keskikokoinen ja painoa sillä on arviolta noin 25 kiloa.