Repsu

Lisätty sivulle: 2013-05-10

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Repsu
18.07.2013 Repsu sai kodin Forssasta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

26.11.2015 Repsulle kuuluu edelleen hyvää. Siitä on tullut iloisin ja hauskin tuntemamme koira, täydellinen seuralainen kotityöläiselle. Agilityharrastuksen aloittamisen myötä Repsu on saanut lisää itseluottamusta ja agilitystä on myös löytynyt kivoja koirakavereita. Repsu on loistava seuralainen niin kansallispuistovaelluksille kuin kaupunkireissuillekin ja aina valmiina lähtemään, hihnaan pääseminen kun on edelleenkin huippujuttu.

17.1.2014 Repsu on ollut nyt meillä puoli vuotta ja voimme vain todeta, että kylläpä hienon ja kiltin koiran saimme! Ohikulkijatkin pysähtyvät usein sanomaan, että onpa söpö koira! Nykyisin myös ventovieraiden rapsutukset kelpaavat lähes aina, jotkut isot miehet vielä joskus pelottavat.

Repsu on oppinut leikkimään ja syömään luita ja se on edelleen innokas ulkoilija, jolle kaikki säät käyvät yhtä hyvin. Ainoastaan vuodenvaihteen ilotulitukset vähensivät lenkille lähtöintoa, hämäläiset kun vielä paukuttelivat rakettejaan reilun viikon myöhässäkin.

25.8.2013 Repsu on ollut Suomessa reilut viisi viikkoa ja mukavaa on meillä kaikilla ollut. Hassu tanssikoira on piristänyt arkeamme kovasti, mutta tietenkin muuttanutkin elämäämme, koska yksinolosta Repsu ei tykkää yhtään ja sitä harjoitellaan ahkerasti, mutta vähän kerrallaan. Haukkuminen ei ole mikään iso ongelma ainakaan kun ei tarvitse olla yksin, vain normaalit vahtihaukut jonkun tullessa eikä aina silloinkaan.

Alkuun Repsun käytös oli aivan hillitöntä varsinkin ulos lähtiessä ja hihnan tai valjaiden laitto oli yhtä sirkusta. Villisti pyörivä ja tosi korkealle hyppivä koira heittäytyi välillä sätkimään selälleen ja aloitti sitten saman shown alusta. Nykyisin valjaiden laitosta selvitään paljon pienemmillä hyppelyillä ja usein jo ihan nätisti istuen. Itsehillintää Repsu ei ollut ilmeisesti aiemmin oppinut juuri lainkaan, mutta nyt osaa myös odottaa nätisti ruokaa ja kulkea ovista ryntäilemättä.

Pupujen ja oravien jahtaaminen olisi suosikkihommaa ja miksei kissojenkin, mutta siinäkin Repsu on oppinut ottamaan rauhallisemmin eikä koko lenkki enää mene ryntäilyksi, vaikka jotain kiinnostavaa näkyisikin. Toisia koiria Repsu väistää, mutta yhden kivan bretonipojan kanssa innostui leikkimään koirapuistossa todella hienosti. Ulkona Repsu on varsin rohkea eikä välitä lainkaan autoista eikä äänekkäistäkään päristelijöistä, epäilyttävän oloisille ihmisille, liian kovaa juokseville lenkkeilijöille tai kaahaileville pyöräilijöille joskus haukkuu varsinkin ihan kotikulmilla.

Repsu on mainio reissukoira ja monessa paikassa ollaankin jo ehditty käydä. Automatkailu sujuu ongelmitta ja autoon Repsu hyppää aina oikein mielellään. Kivan eläinlääkäri-Kirsin luona käytiin Joensuun reissun yhteydessä ja saatiin hoito-ohjeet päähän tulleeseen pieneen pattiin. Repsu nukkuu aina sänkymme alla ja muutenkin tykkää tunkea mahdollisimman ahtaisiin paikkoihin. Välillä pää on kolahtanut koloissa ryömiessä ja ehkä patti on tullut siitä. Nyt on kuitenkin parantunut aika hyvin.

Repsu on enimmäkseen todella iloinen ja hassu vipeltäjä, mutta säikähtää vieläkin helposti monia asioita ja ääniä, koiranruokasäkin rapinaa ja koirien lelujakin. Kärpäset ahdistavat Repsua myös, ilmeisesti sen takia, koska niiden tappamisesta kuuluva läpsäys herättää tosi huonoja muistoja ja syöksyn vapisemaan sängyn alle. Repsu on muutenkin aivan hurjan herkkä koira, joka haluaa kyllä miellyttää omistajiaan kaikin tavoin, muttei aina ymmärrä mitä siltä halutaan ja silloin ahdistaa eikä voi kuin kyyristellä. Koko ajan paremmin kuitenkin menee ja häntä heiluu entistä useammin, riemukieppejä heitellään niin ulos lähtiessä kuin sisään tullessakin.

***

Narttukoira, noin 4-5 v.

10.05.2013 Repsu on suloinen pienehkö tyttö. Tyttö on ujohko, mutta on rohkaistunut tarhaoloissa kovasti saatuaan paljon ihmiskontakteja sekä leikkikavereita toisista koirista. Ujoudesta huolimatta rakastaa ihmisiä, tykkää olla rapsuteltavana ja hellittävänä, antaa käsitellä itseään hienosti ja lapsista tykkää kovasti. Kissoista tämä neiti ei oikein tykkää.

Repsu on ollut vanhemman naisen koirana ja elänyt enimmäkseen sisätiloissa. Tarhalla arveltiin, että Repsusta on luovuttu sen haukkumisen vuoksi, sillä tyttö ei tykkää jäädä yksin ja tämä ilmenee haukkumisena. Repsulle ihanteellinen koti olisikin sellainen, jossa oltaisiin paljon kotona tai sitten tyttö voisi kulkea mahdollisimman paljon mukana. Kerrostaloon Repsua ei haukkumisen vuoksi voida sijoittaa. Repsu on iloinen vipeltäjä joka osaa hieman temppujakin, mutta tekee niitä innostuessaan ei tilauksesta :)

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä,steriloituna,rokotettuna ja loishäädettynä.Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi,josta toimenpiteet käyvät ilmi.Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.Kulukorvaus on 250 euroa.