Remy (nyk. Ares)

Lisätty sivulle: 2011-09-27

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Remy (nyk. Ares)
29.10.2011 Remu sai kodin Turusta toisen koiran kaverina.

***

Kuulumisia kodista:

3.11.2011 Remy nimettiin ensiksi uudestaan ja hän on nyt Ares tai Are, kumpi nyt kielen päältä helpommin pyörähtää. Vanha koirani on viralliselta nimeltään Herkules, mutta Hemu on kutsumanimi, niin lähdin ihan Kreikkalaisesta mytologiasta hakemaan nimi-inspiraatiota ja Ares on Herkuleksen veli (eli Zeuksen ja Heran poika), joka pitää koiria “pyhinä liittolaisinaan”, eli se sopi. Ja kun tuota pentua katsoo, niin se kyllä aika Are. Se on hassua miten samanlainen se on minun toisen koirani kanssa siinä että heillä on paljon samoja maneereja ja tapoja noin niin kun luonteen puolesta jo nyt. Ja veljekset tulevat hyvin toimeen keskenään. Vähän Hemu vielä “varoo” Area, mutta ihan hyvin he yhdessä temmeltävät ja tulevat toimeen päivittäisessä kanssakäymisessä. Pieni totuttelu tietenkin, mutta listava alku.

Suht sisäsiisti kaveri myös (ainakin alkuun), eli kun pennut otettiin autosta ulos Tallinnan päässä, niin se pissasi siihen ja sitten se pissasi taas satamalla. Sitten se pissasi seuraavan kerran vasta Helsingissä ja silloinkin nätisti ulos. Eli hän tosiaan alkuun hienosti pissi vain ulos, mutta sitten hän otti oudon tavan kusta petiinsä… eli minulla oli aluksi patja lattialla kun koira ei sänkyyn asti yletä ja jos sen sinne nostan, niin en halua että tippuu, niin se kusi sinne kahdesti ja siihen pisteeseen että en enään hänen kanssaan lattialla nuku. Sitten kun hänellä oli viltti, niin siihenkin se pissi, sitten toisen koiran makuualustalle… Eli kaikki makoilukohteet sitten kääntyivät pissimisen kohteeksi. Mutta ei ole muita vahinkoja juuri tullut, eli reipas poika. Muuten meillä on koulutuksessa ollut aika sellainen hidas tai rauhallinen alku. Otin sen asenteen että aluksi pari päivää totuttelee arkeen ja koirat toisiinsa ja sitten ruvetaan katsomaan paikkakomentoja ja toisaiseksi se on mennyt vähän leikkimiseksi Aren osalta, mutta pidän kuitenkin sen jämäkän otteen siinä, etten lähde koiraa palkitsemaan siitä että se vaan kujeilee ja katson että jos käskyn annan, niin se myös toimitetaan loppuun, ettei mene ihan turhaksi huuteluksi. Mutta pikkuhiljaa. Ja noin muuten, niin koira syö hyvin penturuokaansa. Kova pureskeluvietti tietenkin, niin puruluuta se on syönyt. Eli hyvällä pohjalla ollaan.

***

Urospentu, noin 1,5kk

27.9.2011 Remy on yksi Lisette mäyräkoira-mixin pentueen pojista. Kaikki pennut ovat saaneet jo ensimmäisen penturokotuksen ja käyvät vielä toisella penturokotuksella ennen kotiin pääsyä.(Lisätietoja tulossa)

5.9.2011 Lisette mäyräkoira-mixin pennut etsivät koteja. Pentujen isä on oletettavasti isompi kokoinen kulkija, sillä osa pennuista oli jo 3 viikon iässä melko suuria emonsa kokoon verrattuna. Pennut ovat syntyneet 10.8.2011 ja ne tulevat luovutusikään lokakuussa, mutta rokotusten puolesta voivat matkustaa vasta loppu vuodesta. Pennuissa on 3 narttua, 4 urosta.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnasta. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle