Rauhankoira Myrdal (nyk. Lyyli)

Lisätty sivulle: 2011-01-22

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Rauhankoira Myrdal (nyk. Lyyli)
15.3.2011 Myrdal sai kodin Kangasalta koiran ja kissojen kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

13.8.2012 Hei! Onkin tässä aika hujahtanut nopeasti ,olisi kyllä mukava myös kuulla muista sisaruksista. Ne taitavatkin asustella siellä lähempänä toisiaan ja me vähän täällä “syrjässä”.

Mistähän sitä alottais :) ylipäänsä hyvää kuuluu, täysin terveenä on Lyyli ollut, yhden ainoan kerran käyty el.lääk ja sekin oli rokotuskäynti. Silloin alkuun meillä mietittiin sitä, että onko paljon riistaverta, kuinka pysyy pihalla irti jne. Meillä kun iso tontti keskellä metsää, hankala olisi koko tonttia aidata jne. Muistaakseni silloin oli puhetta, että jonkun sisaruksista toivottiin olevan riistaverinen, päinvastoin kuin meillä :) Noh, Lyylillä sitä viettiä jonkunverran varmasti löytyy, muutaman kerran, kun silmä välttää, on häipynyt hajujen perään, eikä kuuloaisti ole toiminut. Yleensä kyllä pysyy ihan tontilla, yksin ilman ihmisiä kyllä häipyisi. Eikä siinä pelkät aidatkaan riittäisi, kovin on ketterä haukku. Meillä oli jo ennestään iso tarha pihalla, johon olen jättänyt jos käyn esim kaupassa tms. Olen edelleen kotiäitinä niin ei ole paljon Lyylin tarvinnut olla yksin, poti jonkin sortin eroahdistustakin, pisti keittiön lattiaa myöten remonttiin kerran, niin en ole pahemmin uskaltanut sisälle yksin jättää. Tai no oli silloinkin toisen koiramme kera n 4h, mutta kuitenkin.

Sitten se kovasti aikomamme harrastuspuoli on melkein jäänyt ihan kotitekoiseksi. Meillä semmonen juttu, että autoilu ei onnistu sitten millään. Silloin pienempänä sain nostettua ja laitettua ok autoon, silloinkin pahoinvointi oli valtavaa. Meiltä kun ei pääse mihinkään ilman autoa, siis tarkoitan näihin harrastuksiin. Olen yrittänyt varmaan kaikki konstit maan ja taivaan plus el.lääk väliltä, on pilleriä ja vaikka mitä taktiikoita koitettu. Mulla on hieman hankala autokin nyt koirien kuljetukseen, silloin pienempänä meni muttei enää. Toki voisi hypätä vaikka takapenkille, että edes vähän saatais vaihdettua lenkkimaastookin välillä, mutta ei. Silti toivon että joku kaunis päivä ihme tapahtus. Se el.lääk reissu oli myös semmoinen säätely, että lääkäri oli jo tulossa meille kotiin rokottaan, mutta sitten päätin että me mennään tää 25km reissu (edestakas) vaiks väkisin, mutta mun isän autolla. Siinä sai toisen takapenkin pois ja tuttu ihana ihminen oli siel vastaanottamassa ja Lyyli ikäänkuin vahingos käveli vain autoon :)Tosin
oli silloinkin lievä rauhottava pilleri annettu ennen matkaa. Meni ihan itse myös kotimatkalle autoon, joten toivoa on, mutta ehkä nyt minulla vaan väärä auto..

Ja sitten Lyylin koko on n. 36kg, hyvin paljon mun mielestä laikaa muistuttava, suussa ja naamassa sekä tietty väri on eniten bernhardilaista muistuttava, mutta rakenne kyllä ihan laikan. Luulin silloin näistä tulevan isompia, me kyllä oltiin tosi tyytyväisiä kun ei tullut, tuo yksi nöffikoko riittää :) Sitten Lyylin luonne on siis aivan ihana, varmaan parhaiten kuvailisi että on kuin sylihauvapuudeli isossa koossa :) Se rakastaa olla huomion keskipisteenä, sylissä jne. todella kiltti. Haukkuu ja ilmoittaa aina kun meille joku tulee, mikä on ihan hyvä täällä maalla. Se rakastaa palloja, ne on ihan ykkösiä se juoksee pihalla ihan mahdottomia spurtteja pallojen kanssa. Tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, siis niiden jotka meille tulevat, edes tuolla lenkillä ei näe paljon koirakamuja, niin syrjässä ollaan. Ja tosiaan meidän Kerttu nöffi ja Lyyli tulevat mahtavasti toimeen :) Nyt jo vanhempi tyttäreni pärjäilee lenksalla Lyylin kanssa kahdestaankin. Ja ihan paras kaveri on mun isän Amos nöffi! Terkuin Katja & Lyyli

30.4.2011 Hei kaikille! Lyyli asustelee Kangasalla maaseudun rauhassa ja voi mainiosti. On aivan ihana rakkauspakkaus. Ikää jo puolisen vuotta, tulee toimeen kaikkien kanssa, on kaikessa touhussa mukana. :) Ulkoilee paljon ihan irrallaan ja kyllä hienosti sujunut ja tulee aina kutsuttaessa luo. Edelleen on ollut hyvin kiltti ja oppivainen, alkuun oli hyvin rauhallinen pentu, leimautui heti emäntäänsä kovasti… Vieläkin ollaan majakka ja perävaunu, mutta vauhtia jo on välillä ihan kiitettävästi. :) Painoa on reilut 20 kg ja bernhardilaisen jälkeläiseksi on aika pienikokoinen, ja meillä kun koirakaveri on nöffi, niin Lyyli tuntuu niin ihanan pieneltä. :) Matkapahoinvoinnista kärsitään kovasti edelleen, siitä kun pääsisi niin olisi mukava juttu. Ollaan menossa viikon päästä ensimmäiseen match showhun, joka täällä meidän kotikylällä pidetään joka kevät. Temppurataa juuri suunnitellaan omalle pihamaalle. Kaikenkaikkiaan ollaan niin onnellisia ja kiitollisia tästä uudesta perheenjäsenestä, tämä oli ihan nappivalinta meidän perheelle. Lyylikin uskoisin on onnellinen. :) Niin ja Lyyli lähettää myös sisaruksilleen kevätterveiset, toivottavasti nähdään joskus! Terv. Lyyli & Katja perh.

***

Narttupentu, noin 14vkoa

Kuulumisia kotihoidosta:

28.2.2011 Myrdalin paino on nyt 10.8 kg. Tähän mennessä vaikuttaa aika oppivaiselta, ihan normaalilta leikkiväiseltä pennulta. Kova hätä tulee jos yksin jää portin toiselle puolelle, pitää aika mahdottoman metelin, että ehkä ei ihan kerrostalo paras vaihtoehto… Toisen koiran kanssa haluaisi vaan kovasti olla, ei tykkää yhtään jos portti välissä. Ollaan tosi usein ulkona käyty ja tietää kyllä heti tehdä tarpeet sinne, jossain välissä on tullut sisällekkin, mutta osaa myös pyytää ulos. Kissaan tutustelu on juuri käynnissä :) Yö meni ihan hyvin minun vieressä omalla pedillään, tosin 4 kertaa ensin nostin meidän sängystä sen siihen (meidän sänky aika matala), eli pyrki koko ajan kainaloon ja kun niin olisi mieli tehnyt siinä pitää, mutta en tohtinut kun ei oltu pesullakkaan vielä käyty…

27.2.2011 Myrdal on kotihoidossa Kangasalla.

19.2.2011 Rauhankoiratytöt painavat nyt 14 viikon iässä n. 8 kg ja allekin, koska ovat hoikassa kunnossa. Tämänhetkisen arvion mukaan koirista ei tulisi kooltaan jättiläisiä vaan olisivat aikuisina n. 30 kg hujakoissa (eli keskimäärin labradorinnoutajan ja saksanpaimenkoiran kokoluokkaa). Pennut eivät ole tottuneet pienenä kaikkeen mahdolliseen, joten niillä on monta ihmeellistä asiaa edessä arkielämässä. Nämä fiksut koiran alut odottavat hyviä ja kärsivällisiä koteja.

21.1.2011 Rauhankoiria on seitsemän pentua: kaksi urosta (Ahtisaari ja Bajer) sekä viisi narttua (Balch, Ebadi, Maathai, Menchú ja Myrdal). Ne ovat syntyneet 10.11.2010. Pentujen emo on bernhardinkoira ja isä länsisiperianlaika. Pennuista tulee siis isokokoisia. Pennut ovat luonteeltaan leikkisiä karhunpoikia. Pennut olisi lopetettu, elleivät ne olisi päässeet hoitoon. Tällä hetkellä koirat ovat hoitokodissa Raplamaalla Virossa. Pentujen emo on menossa steriloitavaksi lähiaikoina. Kahden pennun kuvissa pentuja ei ole eroteltu.

Pennut etsivät hyviä koteja, joissa ollaan valmiita kouluttamaan mm. pentukurssilla koirasta yhteiskuntakelpoinen. Uusien omistajien tulee olla ulkoilmaihmisiä. Nämä koirat eivät ole citykoiria, mutta eivät luonnollisesti myöskään yksin ulkona eläviä. Uusi omistaja leikkauttaa koiran sen tultua sopivaan ikään. Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset sekä loishäädöt.

Mikäli olet pennusta kiinnostunut, tutustu ennen yhteydenottoa bernhardinkoiran ja länsisiperianlaikan rotuominaisuuksiin esimerkiksi sivuilla:
bernhardinkoira ja
länsisiperianlaika.