Rauhankoira Menchú (nyk. Tinka)

Lisätty sivulle: 2011-01-22

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Rauhankoira Menchú (nyk. Tinka)
4.3.2011 Menchú sai kodin Piikkiöstä koiran ja kissan kaverina.

***

Narttu, noin 14vkoa

21.2.2011 Kuulumisia hoitokodista: Tämä pikkukoira on hyvin energinen ja riehakaskin, ja suhtautuu usiin asioihin rohkeasti. Lenkillä on tosin aristellut muita koiria, mutta oman talon koiran kanssa tulee erittäin hyvin toimeen. Oppii nopeasti. Viihtyy hyvin sylissä ja rauhoittuu aina syliin otettaessa. On aika laiha vielä, vaikka ruoka maittaakin hyvin. Sisäsiistejä ei vielä olla, vaikka edistystä on jo tapahtunut. Yöt nukkuu hyvin toisen koiran kainalossa :)

19.2.2011 Rauhankoiratytöt painavat nyt 14 viikon iässä n. 8 kg ja allekin, koska ovat hoikassa kunnossa. Tämänhetkisen arvion mukaan koirista ei tulisi kooltaan jättiläisiä vaan olisivat aikuisina n. 30 kg hujakoissa (eli keskimäärin labradorinnoutajan ja saksanpaimenkoiran kokoluokkaa). Pennut eivät ole tottuneet pienenä kaikkeen mahdolliseen, joten niillä on monta ihmeellistä asiaa edessä arkielämässä. Nämä fiksut koiran alut odottavat hyviä ja kärsivällisiä koteja.

13.2.2011 Menchú on kotihoidossa Turussa.

21.1.2011 Rauhankoiria on seitsemän pentua: kaksi urosta (Ahtisaari ja Bajer) sekä viisi narttua (Balch, Ebadi, Maathai, Menchú ja Myrdal). Ne ovat syntyneet 10.11.2010. Pentujen emo on bernhardinkoira ja isä länsisiperianlaika. Pennuista tulee siis isokokoisia. Pennut ovat luonteeltaan leikkisiä karhunpoikia. Pennut olisi lopetettu, elleivät ne olisi päässeet hoitoon. Pentujen emo on menossa steriloitavaksi lähiaikoina. Tällä hetkellä koirat ovat hoitokodissa Raplamaalla Virossa. Pennut ovat valmiina matkustamaan aikaisintaan 9.2.2011. Kahden koiran kuvissa pentuja ei ole eroteltu.

Pennut etsivät hyviä koteja, joissa ollaan valmiita kouluttamaan mm. pentukurssilla koirasta yhteiskuntakelpoinen. Uusien omistajien tulee olla ulkoilmaihmisiä. Nämä koirat eivät ole citykoiria, mutta eivät luonnollisesti myöskään yksin ulkona eläviä. Uusi omistaja leikkauttaa koiran sen tultua sopivaan ikään.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset sekä loishäädöt. Mikäli olet pennusta kiinnostunut, tutustu ennen yhteydenottoa bernhardinkoiran ja länsisiperianlaikan rotuominaisuuksiin esimerkiksi sivuilla:
bernhardinkoira ja
länsisiperianlaika.