Rauhankoira Maathai (nyk. Taikku)

Lisätty sivulle: 2011-01-22

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Rauhankoira Maathai (nyk. Taikku)
21.3.2011 Maathai sai kodin Turusta kissojen kaverina.

***

Narttuepntu, noin 14vkoa

22.2.2011 Kuulumisia kotihoitajalta: Taikku on iloinen, mutta kohtuullisen rauhallinen pentu. Suhtautuu ihmisiin vailla epäluuloja, välillä uteliaasti ja välillä melko neutraalisti. Lapsiin ei ole suhtautunut millään tavalla poikkeavasti. Sanoja joita osaa hyvin tai vaihtelevasti: istu, tänne, jätä, odota, vapaa, maahan. Innokas ja melko nopea oppimaan, joskaan ei aina touhun keskellä jaksa keskittyä harjoituksiin. Osaa pyytää ulos asioilleen monesti, ei tosin aina. Joskus hoitajat ovat vain liian hitaita, kun hätä on kova.

Toisten koirien kanssa hieman epävarma. Pelätessään hakee turvaa ihmisen luota. Kissoihin suhtautuu innokkaasti, mutta kiltisti kaivaten niistä leikkikaveria. Remmissä kävelee hienosti, jos vain pakkaset antavat myöden käydä muuallakin kuin pihalla. Yksinoloharjoitukset ovat sujuneet melko hyvin, mutta ei ole ollut yksin vielä pitkiä aikoja. Matkustaa bussissa ja henkilöautossa rauhallisesti, mutta kärsii matkapahoinvoinnista. Taikku on melko kova pureskelemaan ja tarvitsee paljon erilaisia luvallisia tavaroita, joita saa purra. Tärkeät tavarat täytyy kuitenkin suojata Taikun hampailta, sillä mm. kengät ja kirjat kelpaavat puruleluksi, jos hoitajan silmä välttää. Yöt Taikku nukkuu rauhallisesti omassa pesässään.

19.2.2011 Rauhankoiratytöt painavat nyt 14 viikon iässä n. 8 kg ja allekin, koska ovat hoikassa kunnossa. Tämänhetkisen arvion mukaan koirista ei tulisi kooltaan jättiläisiä vaan olisivat aikuisina n. 30 kg hujakoissa (eli keskimäärin labradorinnoutajan ja saksanpaimenkoiran kokoluokkaa). Pennut eivät ole tottuneet pienenä kaikkeen mahdolliseen, joten niillä on monta ihmeellistä asiaa edessä arkielämässä. Nämä fiksut koiran alut odottavat hyviä ja kärsivällisiä koteja.

13.2.2011 Maathai on kotihoidossa Turussa.

21.1.2011 Rauhankoiria on seitsemän pentua: kaksi urosta (Ahtisaari ja Bajer) sekä viisi narttua (Balch, Ebadi, Maathai, Menchú ja Myrdal). Ne ovat syntyneet 10.11.2010. Pentujen emo on bernhardinkoira ja isä länsisiperianlaika. Pennuista tulee siis isokokoisia. Pennut ovat luonteeltaan leikkisiä karhunpoikia. Pennut olisi lopetettu, elleivät ne olisi päässeet hoitoon. Pentujen emo on menossa steriloitavaksi lähiaikoina. Tällä hetkellä koirat ovat hoitokodissa Raplamaalla Virossa. Pennut ovat valmiina matkustamaan aikaisintaan 9.2.2011. Kahden pennun kuvissa pentuja ei ole eroteltu.

Pennut etsivät hyviä koteja, joissa ollaan valmiita kouluttamaan mm. pentukurssilla koirasta yhteiskuntakelpoinen. Uusien omistajien tulee olla ulkoilmaihmisiä. Nämä koirat eivät ole citykoiria, mutta eivät luonnollisesti myöskään yksin ulkona eläviä. Uusi omistaja leikkauttaa koiran sen tultua sopivaan ikään.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset sekä loishäädöt. Mikäli olet pennusta kiinnostunut, tutustu ennen yhteydenottoa bernhardinkoiran ja länsisiperianlaikan rotuominaisuuksiin esimerkiksi sivuilla:
bernhardinkoira ja
länsisiperianlaika.